lördag 24 maj 2014

Grattis Findus

Idag fyller Kapten Rödskägg år. Vi vilar, men med ena örat spetsat för att höra ljudet när tonfiskburken plockas fram.

Grattis Findus
på 7-årsdagen!


fredag 23 maj 2014

Relaxavdelning

Här på morgonen har vi bestämt oss för att besöka relaxavdelningen, efter att ha mumsat i oss frukosten. Det är viktigt att vi får alla våra sömntimmar!

Isak inledde med lite kattyoga, kombinerat med en liten finputsning av pälsen i den mysiga elementsängen som vi har lånat av Inkan. Han trivs i den! 

Findus och Rasmus kisade avmätt på matte när hon kom med sin ajfån. Man vill ju inte bli blixtrad när man ska slappa och återhämta sig.


söndag 11 maj 2014

Grattis Isak

Svarte Mysak ligger och slappar. Det är ju viktigt att man är utvilad när födelsedagsfirandet börjar! Tänk om man inte hörde ljudet av en tonfiskburk som öppnas bara för att man är trött? Hemska tanke. Sju år fyller Isak idag.

Grattis Isak på din sjuårsdag!
Hurrjam för dig! 


onsdag 7 maj 2014

Tryffelsvin

Men hallåjam, ska man bli så grovt förolämpad? Matte påstår att Rasmus har nos som ett tryffelsvin. Sedan försöker hon slingra sig med att hon menade luktsinne som ett tryffelsvin. Här har hon nämligen gömt undan några av Rasmus favoritleksaker (som han absolut inte får leka med, men han är en rackare på att leta upp dem). Två kraftiga gummiband ligger främst i hurtslådan. Det har lillmissen sniffat sig fram till, och därför lirkar han in tassarna i hålet och drar ut lådan. Matte tyckte att det hela var lite kul, tills hon förstod vad han var ute efter. Nu är gummisnoddarna borttagna från lådan. 

*sniffa, sniffa* Ååå, vad har vi här då?

Gummiband! Tjoho! *petar med tassen*

måndag 5 maj 2014

Luring

Matte kan allt vara en riktig luring. Tänk att det blir så, att när man ligger så här avslappnat i knät, så börjar hon pipa och ynka sig bara för att man klostretchar tassarna lite, och vips, så kommer klotången fram! Inte juste gjort, tycker Isak. Fast godiset efteråt var gott, förstås.


torsdag 1 maj 2014

Grattis Rasmus

Idag fyller vår fina kvittermisse år, så vi vill gratulera honom ordentligt.


GRATTIS RASMUS 
PÅ 5-ÅRSDAGEN!

Ikväll serveras det tonfisk, för det är klart man måste få en god middag när det är födelsedag på gång. Och så bra, att vi allihop fyller år under maj, för då blir det smarrig mat flera gånger!

Sedan måste vi berätta att Isak skrämde halvt slag på matte igår eftermiddag. Killarna hade ju dragit sig tillbaka in under överkastet när allt oväsen startade, men sedan varit framme och mumsat på lite torrisar till lunch. (Även borrkillen hade tagit lunch då, så just då var det tyst).

Sedan kom borrkillen tillbaka, avslutade jobbet och bar ut sina grejer. Just då stod lägenhetsdörren öppen ett tag, och matte tyckte allt att hon höll koll. Senare på eftermiddagen skulle vi få godis (vilket visade sig vara ett lömskt trick för att locka ut oss från köket, för att matte skulle baka och mumlade något om "inga katthår"), och då var Findus och Rasmus genast med på noterna. Men ingen Isak dök upp, fast matte lockade och skakade på Dreamispåsen. Till slut blev matte orolig för att Mysak, trots hennes vakande hökblickar, hade smitit ut från lägenheten när dörren stod uppställd. Som tur var, kom Isak framtassande just då. Det var nog lite smart att gömma sig, för vi fick lite extra gottisar eftersom matte varit så uppjagad. Var Isak gömt sig? Det jamar han väldigt tyst om.