onsdag 1 juni 2011

SOCKuperat

Insändare i Jamlunda-kuriren:


Enligt min uppfattning borde det vara strängt förbjudet för mattar och hussar att sockupera handfaten i badrummet. Enda skälet till att dessa handfat finns där, är för att trötta stationskatter och andra missar ska ha en lagom trång, mysig sovplats. Emellanåt, då sagda handfat inte tjänstgör som kattbäddar, kan de även användas som dricksfontäner, helst via en tunn stråle som man får lapa i sig vatten från. Är handfaten ej tagna i anspråk till någon av dessa aktiviteter, kan de med fördel användas som utgångspunkter för hemliga räder i badrumsskåpet.


Vad en nyfiken lillmisse aldrig borde behöva mötas av vid ett upphopp till handfatet, är en vattenfylld kattbädd full med smutsiga sockar. Att matte trampat i en liten fläck uppkräkt hårboll/ampellilja/sörja är absolut ingen förmildrande omständighet! Sockuperade handfat är en fara för säkerheten. Där hejdar man sig mitt i hoppet, landar vingligt på själva handfatskanten och försöker desperat återfinna jämvikten i tillvaron för att slippa landa i vattnet. Och vilken belöning får man för denna kattrobatik? Matte fnissar så att vinddraget får morrisarna att rotera som värsta takfläkt.

Om sockuperade handfat inte redan är förbjudna i lag, så borde detta ske snarast! 
Tack för jamet.


Avknipsarkissen Rasmus.

15 kommentarer:

  1. Men snälla Stationskatterna, det ÄR redan förbjudet att sockupera handfat som vi katter behöver för olika ändamål! Det står i kattlagen och det är en lag som absolut inte kan överklagas.

    SvaraRadera
  2. Handfat får under INGA OMSTÄNDIGHETER sockuperas av våra 2 benta.
    Trots att det ÄR FÖRBJUDET händer det hos oss med att matte gör det.

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Tack och lov har detta hemska aldrig inträffat här. Det låter helt klart som ett lagbrott, det som inträffat hos dig, Rasmus. Själv har jag aldrig känt någon dragning till tvättställ, men Piff brukar vila där ibland. Hon låter hälsa att du ska försöka knipsa av metallgrejen nere i botten på tvättstället. Göm den sedan på ett säker ställe, eller ännu hellre, släng bort den. Efter det ska du slippa otrevliga överraskningar.

    SvaraRadera
  4. Det är absolut förbjudet. Rubbar våra cirklar och det får inte ske,att behöva balansera på kanten istället för att ta en kattlur kan ha förödande konsekvenser då man kan vingla till och antingen få ett ofrivilligt bad eller ramla. Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Absolumangen hel förbjudet tilltag det där med blötlagda strumpor !!! Väldans tur att du slapp ett ofrivilligt bad i alla fall :)

    SvaraRadera
  6. Svar till insändare "Avknipsarkissen Rasmus"

    Vi tror att det finns en protportition i Riksdagen om att förbjuda sockupation av handfat. En riksdagsledarkatt från Katthult lämnade in protportitionen så sent som 14 maj, så vi tror att det snart blir beslut. vi tror inte heller att någon riksdagsledarkatt röstar emot förslaget om en antisockupationslag.

    SvaraRadera
  7. Vattenfylld kattbädd med sockar??? Man kan ju bli upprörd för mindre. Skönt att du inte drullade i det vattenfyllda handfatet i alla fall, för det hade ju kunnat bli lite pinsamt. Men jag tycker nog att matte hade kunnat hjälpa dig istället för att stå och fnissa så där.

    SvaraRadera
  8. Det jamar vi på ;)
    /NosPûssar från oss!!!

    SvaraRadera
  9. Alltså, det här bara stärker mig i uppfattningen att vi katter måste skriva en bok och klargöra alla sådana här miss-tag från tvåbeningarnas sida. Samt trycka kattlagen på tvåbeningarnas språk, så att vi slipper argumentera i stundens hetta, så att jama.

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  10. När jag läser dessa upprörande jam inser jag vilken otrolig tur jag har haft. Hos oss är risken för sockupering i det närmaste obefintlig. Varför? Jo, för att matte är en latmask (själv säger hon att hon är "rationell") och skyr handtvätt som pesten. Tvättmaskinen är hennes husgud - tillsammans med diskmaskinen förstås.
    Men känner varmt med er och undrar om ni inte bör anlita en advokatt som specialiserat sig inom sockuperingsområdet.
    Tassklappar

    SvaraRadera
  11. Tack snälla för gåvan till Östgötakatterna <3

    SvaraRadera
  12. ...eller mötas av tandkräm som fastnat i handfatet, det blir så himla kladdigt om tassarna då. Matte anv Pepsodent White, inte är den vit inte, snarare mörkblå. Nä, stöder lagförslaget fullt ut.

    Basco

    SvaraRadera
  13. Vad i hela tasseboda är det du jamar! Har matte ockuperat ert handfat också? Räcker det inte med hon lagt beslag på er säng, ert kylskåp och er soffa och låtsar att det är hennes? Har hon nu även tagit handfatet i besittning.

    Detta kan inte fortgå. Innan ni vet ordet av det har hon även tagit er kattlåda och matskålar också. Något måste tassas åt det här!

    Nosgos

    SvaraRadera
  14. Prinsen håller med.
    Ett himla otyg är det !!

    SvaraRadera
  15. Hm, man undrar ju vad er matte bör få för straff för en sådan här förseelse. Kanske en tillsägning räcker - för den här gången? Tvåbeningar är kända för att vara lite känsliga för kattliga uppstötningar, speciellt när dom trampar i det. Matte minns en gång när hon var liten och när hennes styvsyster skulle gå upp i deras gemensamma våningssäng, och sätter handen rätt i en rejäl kattspya som befann sig precis vid stegen. Mysigt!

    SvaraRadera