tisdag 8 januari 2013

Pälstussar och svarthaka

Matte tjatar om att vi kissar fäller så vansinnigt mycket päls för tillfället. Rosa gummikardan har varit framme flera gånger senaste veckan, och löshåren flyger i luften så att dammråttorna rusar fram från vrårna och får lördagsgodis.

Vi kunde behöva lite godis, vi med. Bara för att inviga nya matskålarna med, förstås. Man kunde till exempel tänka sig att ta reda på frågan hur många dentisar rymmer en bräddfull skål? Såna frågor funderar vi nämligen på om dagarna, när matte är på jobbet.


Sorgligt tom matskål.

Matte har nyligen upptäckt att Findus fått små svarta skorpor på huden på hakan. Det verkar vara svarthaka, och matte läste att man rekommenderade matskålar i rostfritt eller keramik för drabbade katter. (Det hade att göra med att plast lättare blir repigt, och i reporna kan bakterier bygga kojor och stortrivas. Inte bra om huden på hakan klias sönder).


Mycket suddig bild på Kapten Rödskäggs svarta prickar.

9 kommentarer:

 1. Här har vi behållit vinterpälsen på än så länge. Ni kanske är inne mest, och har tjuvstartat våren?
  Rostfria matskålar har vi i överflöd här. Matte går på loppisar och köper såna för nästan inga pengar alls. Hoppas Kapten blir av med sina prickar fort!

  SvaraRadera
 2. Bortsett från svarta prickar verkar Kapten Rödskägg njuta av middagen! Det syns nog på bilden att han äter kycklingsvinge ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Det vore en utmaning för alla våra mattaroch hussar, vilken katt har bäst skål! (dvs den som har plats för flest Dentisar) Svarthaka har nog jag (Dui också) då ska vi testa att byta skål, vi har glasskål nämligen.Nosbuff

  SvaraRadera
 4. Stackars Findus som har svarthaka! Det har vi aldrig hört talas om, hoppas det inte kliar eller besvärar alltför mycket. Här hemma har vi bara porslinsskålar för matte tycker det är bra att de är lite tyngre så vi inte kan putta runt dem så mycket. Men hallåjam, det är ju bara att se till att de är välfyllda hela tiden så är alla skålar tunga...
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Vad bra att ni jamade om svarthaka och skålar. Vi har ju plastskålar. Matte sa att hon ska byta ut dom på direkten.
  Lite svårt att se om vi har någon svarthaka för vi är ju lika svarta som Isak alla tre. Men vi har nog inte fått några problem med hakan än. *andas lättat ut*
  Tack igen!
  NosGos

  SvaraRadera
 6. Tänk om man kunde start en tävling bland alla tvåbeningar om vems kattskål som rymmer mest godis! Och vinnaren skulle så klart få allt godis till sina katter. Nä, det var ju dumt, då får ju inte de katter som inte har störst skål nåt godis.

  SvaraRadera
 7. Hmjam, mycket intressant fråga ni väcker om antal dentisar som ryms i en skål... nu kommer jag att ligga vaken i natt och grubbla på det. Men vad gör det, sämre tankar kan man ha i sitt huvud! :D
  Jag drabbas också av svarthaka med jämna mellanrum, ni kan läsa om det i inlägget under länken här nedan om ni vill. Men matte tror att det i mitt fall beror på att hon blandar ut min mat med vatten för att förebygga urinsten, och inte har så mycket att göra med skålarnas material. När hon minskar på vattnet försvinner utslagen. Bara ett litet tips :-)
  Här är länken till inlägget om min svarthaka:
  http://gunillaofrasse.allas.se/jag-har-drabbats-av-svarthaka/
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Klart att ni MÅSTE få reda på exakt hur många Dentisar det rymms i er nya matskål !!
  Är ju var och ens kattighet *stampar med tassen*

  SvaraRadera
 9. Oj då, tur man inte drabbats av det där. Kunde kanske vara snyggt mot min röda päls...
  Jag har glasskålar och en del i porslin, lätta att diska i maskin. Matte hittar små skålar på loppisar och då kostar det knappt något att ha många och diska ofta.
  Måste fundera lite på det där med Dentisar, få se vilken skål som är bäst...

  SvaraRadera