torsdag 7 mars 2013

Goda grönsaker

Titta här vilka goda grönsaker som somliga katter bjuds på!
 
 *smaska, tugga*

Är det Isak som avnjuter fräscha blommor? Nej, det är katten Eddie, som bor hos mattes föräldrar. De har två svarta kissar, med tjock, härlig päls. En annan bild på Eddie, med mattes systerdotter lite anonym på bilden.

 Eddie: Gos är mysigt... men tulpanerna var också goda.

Här är den lite äldre katten Tusse.
 Kräsen Tusse ratar mjukmaten.

Tusse är en jättemysig kisse, som inte räds stora hundar. Besökande vovvar stirrar han stint i ögonen och har pli på. För många år sedan hoppade Tusse upp på hatthyllan, men landade förmodligen på något löst som en mössa, och föll därför baklänges och slog i höften på en  väldigt olyckligt placerad låda under hatthyllan. Veterinärbesök visade, att en benflisa slagits loss i bäckenet. Det kunde läkas, men Tusse måste då hålla sig i stillhet under lång tid. Det var naturligtvis inte populärt, men mattes mamma köpte en stålgallerbur för skällisar, som gjorde att han inte kunde hoppa eller röra sig, om inte mattes föräldrar kunde ha uppsikt över honom. Naturligtvis saknade Tusse sina dagliga koppelpromenader, men då bar mattes mamma och pappa honom längs hans vanliga promenadrunda så att han fick nosa på sina favoritträd, buskar och annat. Detta gjorde de i flera veckor, tills höften hade läkt och Tusse fick belasta bäckenet på nytt.

Här är en syn som inte är vanlig i norra Lappland. Rådjuren måste vara inplanterade, för de förekommer inte naturligt så långt norrut. Mattes föräldrar har ett matningsställe på tomten. Bilden är tagen genom ett fönster och är tyvärr väldigt dålig.

Att vila på maten är inte dumt.

5 kommentarer:

 1. Det måste jag jama, att mattes föräldrar verkar vara rena önskedrömmen att bo hos för katter! Tänk vad snälla de var mot sin katt sedan han slagit höften. Så jobbigt det måste varit för Tusse att inte få röra på sig! Tänk att ta med honom ut på promenad sådär...högsta betyg!
  Men äta tulpaner? Skulle jag aldrig göra.

  SvaraRadera
 2. Oj, tänk vilka snälla människor som bar runt sin kisse på promenad. Sånt gillar vi verkligen. *gladsvans*

  SvaraRadera
 3. Oj vilka tjusiga kusiner ni har i det norra landet! Vi jamar som Gustav att mattes föräldrar verkar vara toppenmatte/husse!
  Men tulpaner är giftiga för oss katter, så Eddie skall nog låta bli dem.
  http://www.agria.se/agria/artikel/manga-julvaxter-giftiga-for-hund-och-katt
  Wilma åt gärna tulpaner också när hon kom åt, så matte blev alltid orolig och höll koll på henne efteråt.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Här gillas också 2-beningar som bär runt sin sjuka/skadade misse på promenad :)
  Här nere i söder har vi massor av Rådjur , hade man däremot sett en Ren så hade det varit väldans exotiskt ;-)

  SvaraRadera
 5. Vilka bra människor som tar hand om sin katt så bra!
  Såna människor gillar vi!
  NosGos

  SvaraRadera