Vanligtvis har jag 1 ½ dl kokosflingor som smaksättning. I kakan på bloggen tog jag bort kokosflingorna, då jag var osäker på om de kunde utlösa nötallergi, och ersatte med choklad som jag hade hemma efter att ha bakat annat. I stället blev det 25 g vit choklad + ca 40 g mörk choklad 70% kakao.
Godaste kaffekakan
Ugn: 175 grader i 45-50 minuter
150 g smör/margarin (eller 50 g smör plus 1 dl lättyoghurt)
2 ½ dl socker (eller minska till 2 dl socker)
3 ägg
4 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 msk pulverkaffe, typ nescafé
2 dl creme fraiche (eller 1 burk Kesella 1%)
Ytterligare smaksättning:
Antingen 1 ½ dl kokosflingor eller
25 g vit choklad
40 g mörk choklad ca 70 %
- Rör smör och socker vitt och poröst. (Om du ersätter en del av matfettet med yoghurt, tillsätt den efter att du rört ihop smör/socker och rör lite till).
- Blanda i äggen ett i taget.
- Blanda mjöl (ev kokosflingor), kakao, vaniljsocker, nescafé och bakpulver och rör ned i smeten omväxlande med creme fraiche (eller det fettsnålare Kesella).
- Använder du istället för kokosflingor hackad choklad som smaksättning, vänd ner chokladbitarna sist.
- Häll den ganska trögflytande smeten i en smord och bröad form (2 liter)
- Grädda i 175 grader i ca 45-50 minuter.
Vi tackar för receptet också :)
SvaraRaderaMumsiga kakor är alltid roligt att baka!
Kram
/Julia
När är kaffet klart? :D
SvaraRaderaMatte hälsar att kakan var VÄLDIGT god och förstår till fullo Findus iver att smaka! Trevlig helg på er! Nosbuff
SvaraRaderaOm nom nom den lät god :)
SvaraRadera