söndag 4 augusti 2013

Bästa kattbädden

När man går omkring i stora zooaffärer eller på kattutställningar hittar man ofta en massa bra att ha-saker. Det brukar finnas massor av mjuka, snygga kattbäddar, som matte många gånger har funderat på att köpa. Då försöker hon hejda sig, och fundera på var våra sovplatser är här hemma.

Rasmus favorit just nu är den fluffiga badrumsmattan från IKEA. Där ligger han ofta och myser på kvällarna. Isak gillar också mattan, så det gäller att vara först på plats.

Stör inte, blixtermaja! *mutter, snark*

En annan skön bädd är mattes laptopstöd, som Isak har kommit på att man kan putta runt, så att mjuka kudden vänds uppåt. Där sover man som en prins!

Findus är särskilt förtjust i sittdynorna till köksstolarna. Med aldrig förminskad iver pälsar han ned dem så att de blir ytterst dekorativa. Röd päls gör sig fantastiskt bra mot turkos!

9 kommentarer:

 1. Mattan på toaletten gillar vi också men sen är soffan bäst, mot mattes vad. Nosbffar

  SvaraRadera
 2. Visst har vi våra favoritplatser, vi katter. Och de skiljer sig från de platser mamsen och pappsen har förväntat sig. Tvåbeningarna lär sig aldrig.
  Kurrelisvansvift

  SvaraRadera
 3. Mårrgan har också en av sina favoritplatser på den fluffiga badrumsmattan. En av mina favoritplatser är en sovpåse matte köpte till mig för jag gillar att krypa in under täcket på dagarna och sova. Fast jag sover aldrig i påsen utan ovanpå den. *fnissjam*
  En av Bosses favoritplatser är elementsängen vi har, den älskar han att slappa i.
  Men nu när det är så flämtvarmt ligger vi alla 3 oftast direkt på golvet i ett hörn.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Visst måste man har sina egna favoritplatser i sitt eget hem. Jag tror jag kommer hitta mina favoritplatser i mitt nya hem ganska snart. hoppas ni kommer på min fest ikväll.

  SvaraRadera
 5. Ja, det är inte lätt. Du är dock duktig som står emot köp tvång eller lusten. ;-)

  SvaraRadera
 6. Är mattan av FLEECE? Inte? Då får ni gärna behålla den!
  siamteamet Simon o Petrus
  (De är galna i fleece, även nu i varma sommaren. Jag vill gärna få sitta i min större fåtölj, men den har ofta varit ockuperad... Nu flyttade jag fleecepläden till den mindre stolen och - VIPS! Där ligger nu de blåägda! Simon har i alla fall slutat ÄTA materielet... Kan i det sammanhanget tala om att sådant tål mycket. I alla fall att passera först siamesmage och sedan amrismage, när hunden hjälpt till städa låda....)

  SvaraRadera
 7. Hurrjam, vilka bra uppslag, man tröttnar aldrig på att höra om nya slapparplatser :-) Själv tillbringar jag just nu mycket slappartid på min gamla låda, som matte har flyttat fram till fönstret där jag kan njuta av det svala fläktandet. Skönt i sommarvärmen!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Det är inte alltid den mysigaste och fluffigaste bädden som är den bästa platsen. Det vet vår matte nu efter att ha köpt ett antal kattbäddar som vi ratat ;)

  SvaraRadera
 9. Jag gillar faktiskt alla sovgrejerna som min matte köpt.
  Fast jag använder INTE sovpåsen hemma , den gillar jag bara när jag är på kattutställning :)

  SvaraRadera