måndag 6 januari 2014

Mmm... räkor och Dreamisar

Förra måndagen hade vi en jättetrevlig besökare. Alices matte kom och hälsade på. Hon var jamarduktig på att gosa, och hade med sig smaskiga Dreamisar till oss. Mums! Det enda dumma var, att matte var lite snål när det var dags för lunch. Det ställdes fram Västerbottenpaj, räkor och annat gott, men konstigt nog hade matte glömt att duka fram tallrikar till oss?! På bilden på Alices blogg ser ni, hur stackars Kapten Rödskägg spanar in skålen med räkorna. Som en sann gentleman erbjöd han sej att skala några dussin men det var visst ingen som nappade på idén. Lite senare skalade matte några räkor som hon portionerade ut, men det smakar liksom bättre när man får knycka servera sig själv.

Lite bättre utdelning var det häromdagen, när matte kokade köttsoppa med klimp. Medan hon skar högreven i bitar, cirklade vi runt hennes ben som utsvultna tigerhajar alltmedan vi jamade så att fönsterrutorna skallrade. Några köttbitar hittade allt vägen ner i våra gap. Gott var det!
Funny Animals Pictures, Funny Scraps for orkut
More Orkut Images

15 kommentarer:

 1. Vilken jamarhäftig bild!!
  Då är det inte jätte synd om er - ni fick ju smaskiga köttbitar! men det går liksom aldrig att förstå det där att tvåbeningarna hela tiden glömmer att duka åt oss! Vi KAN ju servera oss själva, varför ska det hela tiden portioneras ut??!
  Tasskram, Sven lillRäkan å Lucia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst var den lite skojsig, bilden? Tycker också att självservering är bäst, eller varför inte "ät allt du orkar-buffé"?! Ska inte ni också börja blogga, Sven. lillRäkan och Lucia? Om ni vill förstås. Vi är nog många som skulle tassa in och hälsa på då! Kurr och burr.

   Radera
 2. Tänk jag fick också lite utdelning när det gjordes Kalops här häromdagen :)

  SvaraRadera
 3. Trevligt med gäster som kan gosa och som har med sig gottisar! Ni fick ju smaka i alla fall även om det alltid är alldeles för små bitar..Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Matte har nog fel på ögonmåttet, för så små bitar var det minsann inte på hennes tallrik...

   Radera
 4. Vilken tur att ni fick er lite smaskiga köttbitar! Men precis som ni jamar så smakar alltid knyckta godbitar bäst :)
  Matte tackar för en väldigt delikatt lunch och hon skall absolut prova receptet på pajen vid tillfälle.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. De borde väl vara glada för att vi fångar vår egen mat? Att det sedan är från bordet kan väl kvitta. Pajen var god, så när matte var lite hungrig sent på kvällen fick hon nästan svårt att sova när hon visste att den stod där i kylen... ;-)

   Radera
 5. Alltid lika trist när tvåbeningar avböjer våra vänliga och osjälviska försök att vara till hjälp. Matte säger att hon känner igen det där cirklandet så väl, men påstår att vi dessutom hoppar upp på bordet/diskbänken och lägger nosarna i blöt. Och sanningen att jama är det svårt att låta bli :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
  Svar
  1. *viskar* Vi känner igen det där med att hoppa upp på diskbänken och bordet. Tyvärr har matte, med hjälp av sin mamma, lyft köksdörren på plats så nu blir vi utestängda när det står ljuvligt doftande rätter och svalnar på bänken - pajer och annat gott. :-(

   Radera
 6. Det är väldigt underligt, husse brukar alltid tappa några räkor när han äter det, men matte gör det ALDRIG? Undrar just om det hänger ihop med bristen på ögonmått hos er matte? De är felkonstruerade på något sätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror alldeles bestämt att det måste vara något konstruktionsfel. Hur kan man annars förklara skillnaden mellan mattes portioner av räkor och våra? Er husse verkar ha ett premiumklassat ögonmått!

   Radera
 7. Härligt att ni fick era mumsiga köttbitar.
  Puss på gosenosarna! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mera kött åt katterna! *stampar taktfast med tassen* Det är mums, det. Nospuss tillbaka. <3

   Radera
 8. Åhhhhh, Dreamies och räkor, och tänk att få båda i kattbination! :D *nomnomnom*

  Nosbuffar

  SvaraRadera