onsdag 26 januari 2011

Inspektion

Här har vi inte fått en lugn stund idag. Matte har öppnat stora kartonger, plockat ut möbeldelar och försökt bygga ihop dem med varierande resultat tills vi resolut gjorde en inspektion. Till slut lyckades vi få matte att förstå hur alla delarna skulle passa ihop och det gick bättre.


Isak: Nej, nej, den stora biten ska vara till vänster!


Nästan för bra, faktiskt. En Benno CD-hylla placerades helt fräckt i vårt favorithörn, där papperet på väggarna lossnar så bra. Kunde inte matte ha ställt hyllan någon annanstans? 


Sedan var det kökets tur. Matte tömde det helt på möbler, tog fram snabeldraken och sedan moppen. Moppen var betydligt roligare, både att lyssna på och åka runt på. När hon var klar så ville vi kontrollera att det var ordentligt torrt överallt på golvet. Det var det inte. Matte muttrade något om tassavtryck på golvet. Det verkade inte som om hon blev riktigt glad åt hjälpen? Istället tog hon fram moppen igen. 


Efter det var det äntligen dags att skruva ihop köksbordet. Här kände vi att det var bäst att ha en tass med i spelet.


Findus: Okej, den här skivan är tung. Tappa den inte på tårna nu.

 Rasmus: Dags för matrast, kanske? *tvätta, slicka*

Inspektörerna får sin välförtjänta middag.

 Findus: Undrar om de fick godare torrisar?

Äntligen blev köksbordet hopmonterat. När matte letade i lådorna efter tabletter att skydda bordsskivan med, hittade hon en bortglömd favorit. De här köpte matte för säkert tio år sedan. Motiven kan man inte klaga på, eller hur?

 Redan ätit? Mycket fiskben som dräller.

10 kommentarer:

  1. Kattarackarns tur att er matte har er som håller koll på grejjerna. =)
    Kurr, kurr!

    SvaraRadera
  2. Vilka arbetsamma dagar ni har haft! Utan er hjälp hade hon säkert fått hålla på i morgon också. Håller med om att det var ofint att ockupera ert favorithörn. Ni hittar förhoppningsvis nåt annat ställe där ni kan kolla hur tapeten sitter fast.

    SvaraRadera
  3. Tassavtryck är det finaste man kan ha på golvet!
    Husse har inte förstått det, men han har ju bara 2 ben med! ;-)
    Nosbuff

    SvaraRadera
  4. Man vågar ju knappt tänka på hur det skulle ha gått om inte ni funnits i närheten och instruerat matte ordentligt.

    SvaraRadera
  5. Snyggt jobbat! Utan er hade matte inte fått ihop sakerna, det är vi säkra på. Men tänk att Snabeldraken ska fram i tid och otid.. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Ni borde nästan öppna snickeri, så duktiga som ni är. Bra att matte förstår att det är jobbigt att leda ihopsättningsarbetet så ni fick mat. Duken var ju jättefin. Borde säljas kilometervis till ALLA bord.

    SvaraRadera
  7. Så bra att matte fick hjälp med monteringen, hon hade säkert inte klarat det utan er hjälp. Dumt att hon ställde CD-hyllan just i er favorithörn :(
    Så det BLEV torrisar och inte "sladdspagetti" även för Lillmissen till middag *fniss*

    =^.^=

    Mjauis

    SvaraRadera
  8. Oj vad duktiga ni är! Er matte har verkligen tur som har er, hur skulle det ha gått annars? Maten efteråt var verkligen välförtjänt. Hoppas ni fick ett gäng dentisar också.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Förstår mycket väl att ni behövde matpaus mitt i allt monterande ! Vilket kattjobb ni gjort !!!
    Det var väldigt finfina underlägg er matte o ni har :)
    Håller med er om att den där moppen är då mycket trevligare än Snabeldraken.

    SvaraRadera
  10. Ack, dessa tanklösa tvåbeningar, att de inte inser hur mycket bekymmer de ställer till med för oss när de envisas med att montera och släpa runt på moppar och snabeldrakar! Hur många hjälpande tassar ska de avvisa innan de förstår sitt bästa?
    Tur ni fick var sitt skrovmål efter allt inspekterande.
    Tassklappar

    SvaraRadera