torsdag 21 juli 2011

Matte jobbutflyktar

Mjausingen, så imponerade vi blev idag. Matte berättade, att hon jobbat på en annan arbetsplats än hennes vanliga idag. Den här tillfälliga arbetsplatsen måste ha en av de tjusigaste adresser vi hört jamas om. Den låg på Simbagatan! Det är nästan så man blir lite avundsjuk... Finns det ingen Findusgata? Svarte Mysakgränd? Eller Kvittermissestigen? *suckar*


Strax intill fanns en djuraffär, så på sin lunch passade matte på att gå in och kika i den affären. Där fanns många roliga kattsaker, sa hon. En av dem var leksaken som Gustav och Sixten redan har berättat om. Ni vet...


Isak: Hallå grabbar, titta vad jag hittade i mattes kasse! Mmm, luktar gott. *snusar*


Matte hade hittat en girmus! Det fanns jättemusisar i zebra och leopard också, men vår var giraffmönstrad. Och så gott den doftade! Matte hann knappt ställa ned plastkassen på golvet förrän en extatiskt Isak raskt nappat åt sig girmusen. Sedan låg han och rullade, kramade och sniffade på den. Matte föreslog, att hon skulle få ta bort kartongen som den satt fäst på, men Mysak hade inte tid att lyssna. Myntade girmusar är rejäla doningar.


 Mysak: Gnida kinden mot girmusen är mysigt.

Min, bara min! *kurr*


 Vi Stationsmissar var inte så mycket för att brottas med den. Näää, det var mer kramkalas, i alla fall så här i början. När det var Findus tur lade han sig på rygg på girmusen och sträckte huvudet bakåt så att han kunde dutta god lukt mellan öronen. Rasmus öppnade stora famnen, och erbjöd girmusen lite kamratlig tvätt. 


Undrar om det finns olika raser? Det verkar som om Gustav och Sixten fick kamp-girmusar, men vår är liksom mer en gosig knä-girmus som bara vill sitta i famnen. Om era människor har tänkt köpa en åt er, så får ni jama åt dem att titta noga på dem så att ni får den sort ni vill ha.

14 kommentarer:

  1. Oj Oj vilken fiin Girmus ni fick !!!
    Ska jama till matte att om hon tänker köpa nån till mig så ska det vara kamp sorten ;-)

    SvaraRadera
  2. Mjau den däringa girmusen ser ju riktigt kulig ut, så den ska vi jama till matte om, att hon köper åt oss, mjau

    Tass tass

    SvaraRadera
  3. Matte!? Snäääälla? Alla andra har ju en....
    Jamarfina bilder på Mysak! Simbagatan? Tänk att ha en gata göpt efter sig...
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Verkar vara en bra sort det där, vi ska smöra för matte så vi får en vi med.Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Jamarn's vilken stor & fin Girmus ni fick/Jam & Kram

    SvaraRadera
  6. Nog måste det vara så att det är olika raser.
    För inte kan det vara så att ni bara är 3 otroligt fridfulla missar? ;-)

    SvaraRadera
  7. Åh, ni har också fått en! Visst är det märkligt att man kan korsa en giraff och mus? Men resultatet...perfekt! Och vänta ska ni se, jag tror att den är som mest kampsugen på nätterna! Rätt som det är när ni tassar förbi slänger den ur sig nåt oförskämt bara för att få fart på er!

    SvaraRadera
  8. Fick matte ta bort kartongbiten musemusen satt fast i eller lät ni henne inte göra det. Vår matte har lovat att hon ska kika efter en sån, nästa gång de besöker djuraffären. Den finns kanske i vår affär med.

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  9. Jag håller med om att det borde döpas fler gator efter oss kissar. Förstår inte alls varför det inte fanns någon Findusgata eller dyligt.
    Nu när husse får pengar, tror jag nog att jag ska be honom köpa en sån där girmus.

    SvaraRadera
  10. Det lät riktigt härligt med en gosig mynta-girmus!
    vilke mysig lossaskudd den blev Isak? Men man kan ju undra om Rasmus och Findus skulle föredra att brottas med den om dom fick tassa åt sig den? :)

    *nos buff* och trevlig helg på er!

    SvaraRadera
  11. Min är nog en blandning för efter att ha kämpat med den ett tag så lugnar det ner sig och det blir kramkalas och tvätt. Jag är såklart lite extra på hugget för först tar Matte och leker med oss med en vippa och för att även Puma ska få leka lite så får jag ta Girmus lek ett tag medan han får vippan för sig själv.

    SvaraRadera
  12. Det verkar som en kul leksak det där. Fattar bara inte vad namnet Girmus kommer från. Men det spelar ju ingen roll när den är kul.

    SvaraRadera
  13. Myntade girmusar???!!! Har vi aldrig hört talas om! Verkar skojsigt!
    Jamelikramen från Chinook, Cherokee och Busan

    SvaraRadera