torsdag 14 juli 2011

Vakna då!

Det är inte så tätt med inlägg just nu. Matte jobbar mycket, och är mest bara trött när hon kommer hem. Tråkmatte!


Eftersom hon inte har så mycket ork på kvällarna, har vi kommit på en väldans bra idé, om vi får jama det själva. Naturligtvis ska matte väckas på bästa morgontiden, sisådär vid klockan halvfyra. Då har hon ju massor med tid att gosa ett bra tag, stiga upp och ge oss frukost och ändå hinna med lite bus. Röda pricken-jakt eller fånga vippa.


Findus: Men vakna då!


Fast matte leker på så konstigt sätt, när vi väcker henne. Lite öronkli går väl bra, men sedan vänder hon sig bort eller drar täcket över huvudet. Hon vill nog leka kurragömma istället, tror vi.

17 kommentarer:

  1. Vad tråkigt när matte är så trött. Tycker er idé om att leka är toppen, kurragömma är ju kul det med, men matte kan ju inte räkna hela tiden.Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Mjauuuuu,kurra gömme är ju tasskul mé
    /NosePûssar från oss

    SvaraRadera
  3. Det är precis likadant hemma hos oss. Vi väcker matte tidigt, tidigt för att hon ska hinna med att gosa och leka med oss men det enda vi får är lite kli på magen och sedan somnar hon om. Hon vill inte ens leka kurragömma. Tråååååkigt!

    SvaraRadera
  4. Vid 03:30 verkar just kurragömma (läs vända sig på andra sidan och somna om!) vara dem populäraste leken! Så är det hemma hos oss med, fast vår matte är hemma jämnt och hon hinner busa mycket med oss på dagen!
    De sista veckorna före Söm-Ester's ankomst blir det mycket jobb, så var det för vår husse med, men håll ut grabbar! Snart är det er mattes tur ;-)

    =^.^=

    Nosbuffar och en kram till er trötta matte från vår :)

    SvaraRadera
  5. Kurragömma är nog människors favvolek! Hoppas att matte får lite mindre att göra på jobbet, så hon orkar med något annat än att sova och leka kurragömma! Vi håller sporrarna för att hon skall smittas av den däringa semestersjukan!
    nosgos och allt det bästaste
    maurice & kajsa

    SvaraRadera
  6. Er idé är ju fullkomligt genialisk! Ni skulle kunna få jamarmycket kvalitetstid några timmar från halv fyra. Och matte har ju ändå fått sova några timmar, det räcker väl? Men, suckjam, det är precis samma här, täcket över huvudet. Konstig kurragömmalek? Vi VET ju var de är, våra mattar?

    SvaraRadera
  7. Jamarns vilken bra bild på Findus. Stor och ståtlig katt måste jag jama.
    Kurragömma måste vara den vanligaste leken människor vill leka vid halvfyra på morgonen.

    SvaraRadera
  8. hej på er!
    ja det där lät som kurragömma,dyk in under täcket vettja! eller kan ni hjälpas åt att dra av matte täcket(genialiskt va?)
    /tass från pip och murre

    SvaraRadera
  9. Mycket bra planerat av er!
    Men ibland kan det ha som effekt att i alla fall husse är ÄNNU tröttare på kvällen.
    Men vad j-m!

    SvaraRadera
  10. Leka kurragömma det är kul det :)
    Trist att er matte bara jobbar och jobbar :(
    Tur att den där Söm-Ester närmar sig !!!

    SvaraRadera
  11. jamar som de andra, kurragömma under täcket är jamarkul! Här har Söm-Ester kommit på besök idag, så nu är matte hemma i flera veckor, det är jamarbra tycker vi.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  12. Tycker det är helt rätt att väcka er matte vid sisådär 4-tiden. Det gör Sixten under hela vinterhalvåret då han sover inne. Puma är så snäll att han sover tills Matte själv vaknar.

    SvaraRadera
  13. Jag föreslår att ni kryper ner under täcket och slickar matte i ansiktet så skall ni se att hon piggnar till rätt fort.

    I bland undrar man hur människor tänker. Här har ni fixat så matte skall ha lite extra kvalitetstid med sina fina katter och så vill hon sova bort den tiden. *skakar på morrisarna*

    Nåjam, snart kommer väl den där söm-estern och hälsar på.

    Nosgos

    SvaraRadera
  14. Har ni försökt er på den där leken "hoppa-på-täcket-när-matte-ligger-under"? Den är väldigt kul! Prova den.

    SvaraRadera
  15. Vilken fin bild på dej Findus.

    Ett tips: Kryp under täcket och bit lite lätt i tårna (det killas) så får du nog fart på matte ;-)

    SvaraRadera
  16. Jättebra ide, som dock inte verkade falla väl ut ? :-)

    SvaraRadera
  17. Vi väckte också matte runt fyratiden förut när vi fick mat på morgonen. Sen ändrade hon rutinerna och ger mat på eftermiddagen när hon kommer hem från jobbet, och på kvällen innan hon och husse går och lägger sig. Så fick hon helt plötsligt sova ifred.. Märkligt det där med våra mat-och-sov-klockor. De tickar inte alltid i takt med tvåbeningarnas!

    SvaraRadera