onsdag 5 oktober 2011

Matte efterlyser Hulken...

Jodå, vi hörde det tydligt! Matte efterlyser Hulken. För det är väl det man menar, när man säger "någon med gröna fingrar"? *förvirrade*


Så här är det: på vår uteplats (förlåt att vi tjatar om den hela tiden) så avgränsas sidorna av spaljéer med klängväxter. Matte undrar, ifall någon som är lite mer kunnig om växter kan säga vad det är för sort? Hon funderar på om det kan vara murgröna, vilket hon läst i en kattbok räknas som måttligt giftig för katter. Det låter ju måttligt roligt, om man så jamar. Det får ju inte bli som med den stackars kissen  som tuggade på kottepalmen. Men bladen ser väl inte riktigt ut som murgröna, eller?


Här är vår slingrige bekantskap. Bladen började bli lite höströda, inte lila som ajfånen fick det till.


Vad säger ni, mattar och hussar? Är det en tam, snäll och oskyldig bekantskap eller en otäck slingrande typ? Eller för att göra om frågan som the Clash hade: Should I(t) stay or should I(t) go?

7 kommentarer:

  1. Det ser inte ut som en murgröna. Men vad det är vet vi inte. Kanske någon annan vet.

    SvaraRadera
  2. Håller med. Det är INTE murgröna säger matte.
    Vet inte heller vad det är för sort?
    Hoppas ngn annan vet

    Tass Tass

    SvaraRadera
  3. Hum. Hum, Humle kanske?
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Humle

    SvaraRadera
  4. alternativt klätter vildvin: Parthenocissus 'Engelmannii'

    SvaraRadera
  5. @Karlavagnen - jag har tittat på bilder av vildvin och de liknar väldigt mycket vår klängväxt. Tack så mycket för tipsen om växterna. /Stationskattmatte.

    SvaraRadera
  6. Varken jag eller matte har gröna klor/fingrar , men en kvalificerad gissning är nån sorts vildvin.

    SvaraRadera
  7. Tyvärr kan varken matte eller jag vara till hjälp där. Bra att ni är försiktiga tills ni vet vad det är för växt. Den ser ju väldigt fin och trevlig ut, men skenet kan ju bedra...
    Tassklappar

    SvaraRadera