onsdag 5 oktober 2011

Uppretad matte

Jamarns, så ilsken matte var när hon kom hem i måndags kväll. Som en svärm bålgetingar. Eller, förresten, det vet vi inte riktigt vad det betyder. Men som en flock upprörda, kraxande skator, kanske? Som de som skrämde lillmissen förra sommaren så att han inte ville vara ute. Det var nästan så att vi trodde, att matte skulle ställa sig och vässa sina klor mot klösbrädan för att riktigt vara redo att ta sig an den som retat upp henne.


Det var nämligen så, att när hon hämtat ut nycklarna till nya lägenheten och med stor förväntan låste upp dörren, så märkte hon omgående att förra hyresgästen inte hade städat. Dessutom hade han lämnat kvar saker i förrådet och på uteplatsen som måste forslas bort. Vi tror, att det ungefär är motsvarigheten till att inte krafsa över i lådan? Ett klart etikettsbrott, i alla fall. Matte fick ringa sin kompis och ställa in den kvällens körning av kattonger.


Fast lite, lite underhållande var det att lyssna på matte ändå. Vilda eder ljungade genom luften.  "Måtte din duschvattentank fyllas av klipulver" eller "hoppas att tonfiskburkarna alltid är slut i din affär". Äschjam, de där var de snälla. Resten törs vi inte tassa ned i tryck.


I alla fall har allt löst sig. Igår klagade matte hos hyresvärden och de gjorde en besiktning. Direkt beställdes en komplett flyttstädning hos en städfirma, och räkningen går förstås till förra hyresgästen. Det kan han gott ha. Nu är matte på språng dit innan jobbet, med tumstock och måttband. Hon mumlar något om innätad uteplats. Låter lovande, tycker vi.

13 kommentarer:

  1. Voffsan!
    Matte förstår ilskan...fullständigt berättigad. Min stela skruttmatte kan nästa hjula när hon råkar ut för liknande...
    Dessutom vill hon förmedla en annan "förbannelse" som hon läste härom dagen:"Käre Gud gör så att det kliar våldsamt...eeeh...under svansen på elake katten Måns.... och att han har för korta tassar..."
    Fast det stod något annat. Det var liksom en kroppsdel, ett politikernamn och händer...
    Hur somhelst lycka till med flytteriet!

    SvaraRadera
  2. OJ!!!
    Inte undra på att matte var rasande!
    Toppen att hyresvärden tog sitt ansvar och ordnade med flyttstädningen.
    Om och när han ska få betalt av den förra hyresgästen är ju hans bekymmer.

    Huvudsaken att ni får flytta in i en ren lägenhet.

    Måttband och tumstock lät bra och vi hoppas att matte med kompisar kan snabbt tassa ihop nätet till uteplatsen ;-)

    =^.^=

    Kram till matte och nosbuffar till er grabbar

    SvaraRadera
  3. Förstående tassar härifrån mé/Jam & Kram!

    SvaraRadera
  4. Oj då! Det där låter som om det bott en taskmört i er nya bostad! *morrar! Taskmörtar skall hållas kort! Och ha klipulver i duschen!
    nosgos å gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  5. Oj, vi förstår varför er matte inte var så glad. Husse berättade nämligen att det var samma sak när han själv flyttade in här för många år sedan.

    SvaraRadera
  6. Det värsta som finns nästan.
    Husse jamar att han varit förskonad tack och lov.
    Men att mumla om innätad uteplats?
    Det borde hon ju sjunga om! :-)

    SvaraRadera
  7. Äh vad tråkigt! Men tur att det ordnat sig... Hoppas ni ska trivas i nya lyan! :)

    SvaraRadera
  8. Så ytterst oförskämt, förstår att matte brast ut i förbannelser - och vilka fyndiga förbannelser! Synd att mottagaren aldrig fick höra dem :-)
    Skönt att städfirman fixar till det så att ni alla kan ta er nya fina lägenhet i besittning utan att behöva ängslas för att bli smutsiga om tassarna.
    Kramar och tassklappar

    SvaraRadera
  9. Trist att matte måste lägga energi på sånt som andra borde göra. Men nu hoppas vi allt går bra och att uteplatsen snart är innätad.

    SvaraRadera
  10. Urdåligt! Bra att värden fixade flyttstädning i alla fall. Låter riktigt lovande med innätad uteplats! Nosbuff

    SvaraRadera
  11. Matte förstår precis hur er matte känner det. Vår matte lät nog ungefär likadant när vi flyttade. Det var jättedåligt städat här och det värsta var att de gamla hyresgästerna hade betalt en städfirma för att göra jobbet, men de hade bara tagit det absolut synligaste och knappt det. Tyvärr hade matte inget val än att flytta in ändå eftersom hon hade hyrt en flyttfirma och hyresvärden tyckte därför att hon accepterade städningen, så vi fick städa själva. Men skönt att ni hade en mer resonlig hyresvärd!
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  12. Matte säger att hennes bästaste kompis oxå råkade ut för det där när hon flyttade förra året. Inte kul alls :(
    Mattes tjompis städade själv , men fick som kompensation sängkammaren nytapetserad oxå och räkningen skickades till förra hyresgästen :)

    SvaraRadera
  13. Fy vad tråkigt av förra hyresgästen.. Hoppas han fick betala ordentligt för besväret! Men tråkigt ändå att man ska behöva gå igenom det det första man gör när man vill flytta in i en ny lägenhet och inte ha något besvär.. :(
    Det innätade lät däremot riktigt bra! Vi hoppas få se något sådant snart i bloggen :)

    SvaraRadera