söndag 30 juni 2013

Boris och guldbaggen

Matte har funderat en del över de pannkaksplatta blomflugor som hon hittat lite varstans här hemma. Fastsmetade på fönsterbrädan. Som snygg tapetdekor. Eller som en tjusig silhuettbild mot fönsterrutan. Uppenbarligen fanns det en eller flera kissemissar som tyckte att det var buskul att leka med flugorna. Blomflugornas uppfattning om det hela, är däremot oviss. Men vem var egentligen kissen med den träffsäkra smashen?

I helgen tyckte sig matta ana vem som kunde tänkas ligga bakom blomflugornas frånfälle. Vi var ute och luftade pälsarna på uteplatsen, när det plötsligt hördes ett ganska högljutt surrande och något grönskimrande susade förbi. Snabbare än en oljad blixt kastade sig Kapten Boris Rödskägg upp i luften, utförde en del häpnadsväckande akrobatkonster för att därefter spela tennis med den omkringsurrande guldbaggen. Möjligen var skalbaggen något mindre entusiastisk över att få agera tennisboll, men Findus förtjusning var inte att ta miste på. Serveess efter serveess dunkade ned i stenplattorna, tills matte förstörde allt det skojiga förbarmade sig över sexbeningen, föste in oss uppspelta katter och stängde altandörren.


Gräsgrön guldbagge. Intill förväxling lik en tennisboll, det ser väl varenda katt?

Klokt nog intog Herr Bagge försvarsställning med indragna ben och spelade död, men efter några minuter flög han iväg igen. Kanske skulle han medverka i ännu någon tennismatch någon annanstans?

Kapten Boris tyckte förståeligt nog att det var trist att hans lille lekkamrat såg sig tvingad att avvika, men tröstade sig med en annan trevlig lek. Skutt på ilande spindel. Men det är en annan historia.

Om någon undrar, varför Kapten Rödskägg har förärats förnamnet Boris, så beror det på att matte kom att tänka på en annan rödhårig tennisspelare som härjade på tennisbanorna för många år sedan. Han hade också en sjudundrande serve!


Boris Becker? Näää, men Guldbaggarnas Fasa: Kapten Boris Rödskägg.

11 kommentarer:

 1. Vilken jättefin bild på Findus!
  Han är verkligen ståtlig, Guldbaggarnas Fasa!!!

  Kram
  /Julia å tjejerna

  SvaraRadera
 2. Lite taskigt att du inte fick spela färdigt! Det är ju så kul med flygfän! Fin fin bild! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Precis sådär irrelevant uppför sig min matte också, mycket märkligt! De har tydligen inget som helst sinne för jaktens tjusning? Kan gott tänka mig att Kaptenen är inte bara Guldbaggarnas, utan de flesta insekters fasa!

  SvaraRadera
 4. Vilken jamarfin tennisboll Kapten Boris hittade! Den såg riktigt skojsig ut, synd att matte kom och förstörde. Märkligt det där att mattar alltid skall förstöra när det är som roligast.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Att inte din matte heller kunde se att det där var ju en purrfekt tennisboll ??!!

  SvaraRadera
 6. Jamar som Gustav: ** De har tydligen inget som helst sinne för jaktens tjusning?**
  Jag Tarzan/ såg en fjäril när jag var på väg in här i dag, men så kom matte i vägen, och *flaxade* bort den, HMPF undrar varför.
  Typiskt tvåbeningar.

  Tass från Tarzan

  SvaraRadera
 7. Vilken vacker tennisboll! *Jamar förtjust och applådundererar med tassarna*
  Tänk att våra mattar inte inser det fina med att jaga små gnurglor och fläskläppade fnurkelfjonklar där de flaxar runt och riktigt ropar på oss: "Kom och ta oss! Kom och ta oss!". Ja då plötsligt travar primadonnan, mamsen von Tjopp Tjopp in på scenen och börjar vifta som den värstaste galningen i tron att hon hjälper till med infångandets ädla konst. Ja, och vad blir det då, tror ni? Jo, kattpannkaka av allting! Vårt byte ser då sin chans och drar åt ett helt annat håll. Och kärri.... eh matte står ensam kvar med tre sura kissemissar omkring sig, fortfarande viftandes hej vilt med sina tentakler.

  Kurrelisvansvift på er

  SvaraRadera
 8. Jättefin bild! Verkligen stilig kille! :)
  Tass och kram

  SvaraRadera
 9. Coolt med nya modeller och färger på tennisbollarna :-) Förstår "Boris" jaktiver men gläds faktiskt med matte åt att baggen klarade livhanken :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 10. Tänk att Kapten Boris är så begåvad, och utan racket också!

  SvaraRadera
 11. Gullige Kapten Boris! Helt underbar bild ♥
  Kram till er matte och puss på gosenosarna till er, ni fina gosekissar ♥

  SvaraRadera