lördag 15 juni 2013

Felnavigering

Förra söndagen var en dag av smällar och dunder. Åskar gjorde två besök hos oss, tidigt på morgonen och sedan vid tolvsnåret på dagen. Dessutom hördes en rejäl smäll från sovrummet under eftermiddagen. När matte kom sättande för att undersöka saken, fann hon den här lilla krabaten på uteplatsen, under fönstret, ganska omtöcknad.

Felnavigerande pippi.

Vi tyckte alla tre att matte snarast borde öppna balkongdörren så att vi fick undersöka hur den lilla fjäderkotletten smakade mådde, men det tyckte visst inte matte var någon bra idé av någon underlig anledning. Rasmus intog bästa spaningsposition på fönsterbrädan, ifall nu matte skulle ändra sig angående dörröppningen.

Ornitolog i jobbartagen.

Pippisen hoppade omkring ett tag innan den slog sig till ro vid staketet. Där satt den och såg ut att flämta med öppen näbb. När matte lite senare tittade ut hade den flugit iväg, så den blev nog inte skadad, tror matte.

4 kommentarer:

 1. Märkligt hur svårt vissa fjäderkotletter tycks ha det med flygandet... man tycker att de borde ha fått lära sig sådant av sina föräldrar? Synd att ni inte fick undersöka jågeln lite närmare... ni kanske hade kommit underfund med varför den donkade in i ert staket.

  Tass från Imma, abbemissa och fönsterornitolog.

  SvaraRadera
 2. Nog borde ni ha fått undersöka fjäderkotletten lite närmare. Vi jamar som Imma att ni hade säkert sett varför den flög så illa.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Det är inte precis första gången vi katter blir hindrade i vår yrkesutövning av tvåbeningar. Nu vet vi ju ingenting om fjäderkotletten!

  SvaraRadera
 4. OM det nu är en björktrast, som det lite ser ut som, så kanske ska vara lika glad du inte gick ut... De har ju för vana att BAJSA på dem de inte gillar! Pytontyper alltså:) Och bra grälsjuka faktiskt. Fast du hade naturligtvis kunnat gräla tillbaka;D
  Hälsa matte att jag kikat lite och återkommer för mer när tiden medger.
  Foton från dagens fika kommer hos mig imorgon.

  SvaraRadera