söndag 27 oktober 2013

Mat, mat, mat...

... och inget får man smaka! Hur rättvist är det, egentligen? Inkan kommer på besök och har med sig en stor säck med torrisar som luktar så gott, så gott. Men tror ni att vi fick smaka? Nopp, säcken trycktes utan krus in i en garderob. En sådan, som fått en sådan där otäck spärr fastmonterad. *mutter*

Matte och Inkan sätter sig och börjar mumsa på en lasagne. För all del innehöll den kanske väl mycket grönsaker för vår smak, fast den smälta osten ovanpå kunde vi nog tänka oss att provsmaka, men det enda som erbjöds i matskålarna var lite torrfoder.

 Spenatlasagne med mumsig ost.

Efter maten så blev det fika. Matte hade bakat en saffran- och citronkaka. Receptet på kakan kan ni hitta här.
 Vi tycker nog, att det saknas kattgottisar på den här bilden.

Den här gången var alla kissarna framme när Inkan var här. Förra gången låg Findus och Isak mest och tryckte under överkastet, men nu hade de tuffat till sig lite. Panterkillen blev rätt så tjenis med henne och gjorde små hopp upp efter benen där han strök sig mot jeansen. Matte skulle ta kort, men eftersom hon alltid är så långsam beslöt Mysak sig för att komma och kolla in kameralinsen.

Hej matte, vad gör du?

Tack för idag, Inkan, det var jättetrevligt att få besök (även om matte låste in dina skor med de frestande skosnörena på). Jättesnällt av dig att köra hem den stora säcken med kattmat. Här kommer receptet på lasagnen:

Spenatlasagne (4 portioner)

Ugn: 225 grader i 30 minuter

100 g hackad gul lök
ca 250 g finrivna morötter
8 dl krossade tomater, gärna med smaksättning som vitlök eller basilika
rivet skal av 1 citron eller 1 lime
½ tsk sambal oelek
svartpeppar
ev lite salt efter smak (ej nödvändigt)
örtkryddor, färska eller torkade (brukar ta vad jag har hemma av t ex basilika, oregano, salvia, dragon - allt blir gott)

Lägg de rivna morötterna och den hackade löken i en rymlig stekpanna. Häll på de krossade tomaterna. Tillsätt smaksättningarna och kryddorna och blanda. Låt puttra i 10 minuter.

lasagneplattor - 6 st blir lagom i min ugnsform
200 g färsk bladspenat (1 stor påse)
500 g Keso 4 %
60 g finriven ost max 17 % (ca 1 ½ dl)

Börja med att ta hälften av tomatröran och bre ut i botten av ugnsformen. Lägg på ett lager lasagneplattor. Tillsätt alla spenatblad och ovanpå dem breds all keson ut. Lägg på nästa lager lasagneplattor och ovanpå dem resten av tomatröran. Strö över den rivna osten. Grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter. Vätskan i tomatröran kan göra lasagnen lite lös när den är uttagen från ugnen, men får den stå och svalna lite brukar det sugas in mer i maträtten.

14 kommentarer:

  1. Så mycket gottigt och ni får inte ens smaka? Och vad är det fär sätt att gömma undan er påse med mat? Nu är allt matte lite snål. Sen tycker vi att garderober med spärrar på borde förbjudas!
    Kul att ni var lite modigare nu killar, men det är alltid mysigt med besökare som är bra kliare.
    Matte hälsar att den där kakan såg väldigt gottig ut och undrar om hon kan få receptet på den så kan vi hjälpa henne tassa ihop en när vi får besök i helgen som kommer
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tycker nog att matte kunde låtit matpåsen stå framme! Vi hade kunnat förse oss själva då. Kakan är mumsig, och vi hoppas att era gäster kommer att tycka om den. Matte har lagt in en länk till receptet. Kurr och burr.

      Radera
  2. Tycker nog allt att lite ost kunde ni väl fått smaka nu när ni hade besök av Inkan och allt !
    Åh att trycka in en hel säck med väldoftande torrisar i en inbrottssäker garderob , det måste ju ändå vara kriminellt ?!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kriminellt är det minsta man kan säga! Stackars, stackars oss! *snyft* Det är ju något speciellt med nya påsar torrfoder. Kurr och burr.

      Radera
  3. Liiite kunde ni ha fått smaka.
    Torrisarna förvaras här med på ett katt-säkert ställe, i vårt fall i en inbrottssäker fodertunna av plåt...*mutter*

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför ska allt vara så inbrottssäkert? *tjurar*

      Radera
  4. Kul besök! Inkan är det stil på när hon kommer! Men liiite smakbitar har man rätt till tycker vi, särskilt när man har besök.Nosbuffar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är roligt när kattmänniskor kommer på besök, de brukar kunna gosa så bra. Håller helt med om smakbitarna! Kurr och burr.

      Radera
  5. OOOPS, trodde inte att vi kunde jama här , för det kom upp ngt konstigt med ett rött kryss :( :( Stog ngt om att det inte gick att kommentera? jamans konstigt.
    Men efter att vi laddade om sidan,så ser det ut som jamans att vi kan jama iaf, mjau
    Jamans tack för båda recepten. Det säger matte att vi ska testa. Vi har sparat recepten. Kakan ser jamans god ut, mjau

    Tass tass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra att kommentarerna inte krånglade. Det är skoj att prova nya recept. Hoppas att matte gillar dem (och att hon bjuder på lite av den smälta osten). ;-) Kurr och burr.

      Radera
  6. Tack så jättemycket ! Det var såå mumsigt och matlåda fick jag ju med också. Så nu har jag njutit massor. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är skönt att inte behöva laga mat varje dag, utan att det finns färdigt ibland. Tack själv! Kram.

      Radera
  7. Matte och husse vill att vi ska jama: Tack för receptet!
    Husse lagade lasagnen idag och dom tyckte den smakade jamarmumsigt. Och det blev lasagne över till fyra matlådor åt matte som hon kan äta på jobbet.
    Nosbuff!

    SvaraRadera
  8. Vad roligt att ni tyckte om lasagnen! Ja, portionerna är ganska stora. :-) Bra att det räckte till lunchlåda också. Det är skönt att slippa laga mat emellanåt när det finns färdigt. Kram.

    SvaraRadera