lördag 24 april 2010

Kurridiska överväganden

När vi tassar runt på bloggarna, läser vi om kissar som har fredagsmys med sina mattar och hussar. Det verkar som om vår matte har missat denna mycket viktiga inrättning!


Det började med, att matte kom hem sent från jobbet på fredagskvällen. Det ska man inte göra! Fredagar ska man sluta tidigt, handla kattlyxmat och åka hem och gosa med kattmagar. *stampar med tassen*


Sedan råkade matte trampa på Isak när hon hade bråttom. Aja, baja. Minuspoäng i kattmänniskoregistret.


Slutligen så fick vi vänta jättelänge på efterrätten (mjukmaten). Matte skulle bara ner till tvättstugan först, jamade hon. Men inte kom hon! Hur många gånger kan man egentligen köra tröjorna i tvättprogrammet? När hon till slut kom tillbaka, skyllde hon på att hissen fastnat mellan två våningar. Det tycker vi är dålig planering! Om matte inte ställt fram maten innan hon ger sig iväg, tycker vi att hon bör vara lite förutseende. Ha med sig en verktygslåda, så hon kan bryta upp hissdörrarna. Ett klätterrep, så att hon kan ta sig ut ur hisschaktet. Det är väl inte för mycket begärt?


Vi har haft intensiva kurridiska överläggningar om vilka böter det blir för alla försummelser. 

Isak och Findus: Räkor? *visk, visk* Hur många Dentisar?





                                                        Rasmus: Rökt skinka!          

9 kommentarer:

  1. Det här är ju allvarligt! Klart man ska ha fredagsmys och gott! Både två och fyrbeningar!
    Bara försvinna jättelänge och sen trampa Isak på svansen. Måste naturligtvis kompenseras stort. Vi föreslår: Räkor och Dentabits Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Det var inga små anklagelser mot er matte. Det borde bli många räkor och en hel näve Dentabits i böter. Visst borde hon ha verktygslåda och rep med sig när hon ska tvätta. Lite framförhållning får hon allt ha. Ni gör helt rätt i att sätta ned tassen ordentligt.

    SvaraRadera
  3. Inget fredagsmys är ett allvarligt brott bara det! Fniss...och ingen akututrustning OM hissen skulle fastna? Vi som jobbar som advo-katter ser allvarligt på detta. Vad sägs om kompensation, i form av LÖRDAGSmys, läckerheter på tallrikarna och bästa platserna i soffan?
    Nosbuff från Fjutten med vänner!

    SvaraRadera
  4. Om jag inte minns fel har ni väl gått åtminstone grundutbildning i säkerhetskattsutbildningen? Jag tror ni får ta och lära matte lite av ert säkerhetsänkande innan hon ger sig iväg i hissar och annat där det finns minsta risk att hon blir försenad. Ni får helt enkelt inte släppa iväg henne utan rep, säkerhetslina, larmtelefon etc. Så här kan ni inte ha det. Hoppas matte har insett vilka risker hon utsatt er för och att ni kompenseras RIKLIGT med vad ni vill ha ikväll. Rapportera gärna hur det gick.

    SvaraRadera
  5. Dui och Deco - ni har naturligtvis rätt. Det är inga småsaker det gäller, och då ska det vara BÅDE räkor och Dentabits som plåster på såren. Ska försöka förhandla oss till rökt skinka för klanttrampet, svanstrampet, också! Nosbuffar.

    Sippo - nog tillhör väl klätterrep och verktyg standardutrustning vid tvätt? Nu får matte agera mås och trava iväg till affären och införskaffa en massa Dentisar. Fast det är nog bäst att hon betalar för dem. Skulle nog verka konstigt ut om hon tog asken i munnen och pinnade ut från affären. Kurr och burr.

    Fjutten och Fjuttvänner - lördagsmys låter som en vettig ersättning! Hmm, ska se vad kylskåpet erbjuder? Ååå, leverpastej! *svansdans* Iväg till soffan! Tass.
    Ps. Ansvarsfulla kattmänniskor borde verkligen alltid ha akututrustning med sig!

    Kattson - försökte jama allvar med matte angående säkerhetstänk, men ibland undrar man hur det står till med henne! Hon FNISSADE när vi föreslog rep och verktyg. Den människan kan inte ha alla Dentabits i asken, så att jama. Däremot ville matte också ha lördagsmys, så det blir mycket gott och gos ikväll istället. Tasskram.

    SvaraRadera
  6. Hiss nej nej tvåbeningar ska använda trappor. En trappa fungerar alltid och dessutom är det nyttigt att gå i trappor. Helst ska tvåbeningarna springa i trapporna. Då orkar de leka klia magar på katter hela kvällarna. Hissar ger dästa och rundmagade tvåbeningar. Matte eran har slarvat med fredagsmys säg så här det måste botgöras. Räkor givetvis och dentabits i massor.Vi måste säga att mattes uppförande var en katta - strof

    SvaraRadera
  7. Pricken, Svart, Moses, Pi - mjau, nog hade det varit bättre om matte tagit trapporna. Springa vet jag inte om hon gör, men det låter bra med att orka maggosa hela kvällen. *drömmer* Vi fick mysa och mumsa gott på lördagen i stället. Annars hade vi nog fått jama ifrån. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  8. Vilken tur att ni fick mumsa gott på lördagen istället. Till nästa fredag får ni förbjuda matte att ta hissen över huvud taget, för säkerhets skull ;-)

    SvaraRadera
  9. Sol-Måne - mmm, det var jättemumsigt med mat på lördagen. Hissförbud fredagar... *noterar ivrigt* Det ska vi minsann jama om för matte. Sådär kan det ju inte gå till, heller. Kurr och burr.

    SvaraRadera