måndag 26 december 2011

Oväntat godis

Inte ska matte tro, att hon alltid kan gissa vad vi ska tycka om! Vi har stött på ett nytt godis, som visst förvånade henne väldeliga. Igår gjorde hon laxpaj, som hon brukar göra till jul. Nytt för i år var att hon tänkte smyga ned lite extra grönt i den, så hon hällde upp frysta broccolibuketter på en tallrik för att tina. Nästa gång hon kom in i köket, stod vi strumpmissar och smaskade broccoli från fatet. På golvet låg några tinade broccoli delvis uppätna, men nu ville vi ha de lite knaprigare halvfrusna.


Matte såg hemskt förvånad ut, men vadå? Det fanns ju mer i frysen, så hon kunde ju tina en egen tallrik eftersom hon tydligen inte ville dela vår. Fast den här gången satte hon förargligt nog in fatet i ugnen medan broccolin tinade.


Men matte, inte ska du väl paja broccolin på det viset? *sniff*


Barfotamissen Isak försökte sig inte på grönsakerna, men han har sina egna ritualer när det gäller mat nu när matte är ledig. Först matvägrar han vid skålen med torrisar (som är av den goda magvänliga sorten, i/d, som han faktiskt älskar) och låtsas krafsa över maten med tassen och gå därifrån. Naturligtvis blir matte bekymrad, för av erfarenhet vet hon att maten inte får stå orörd tills Isak blir sugen lite senare. Därför har matte flera gånger om dagen kastat torrisar som Mysak får jaga och döda. Då går maten ned, minsann. 

11 kommentarer:

  1. Så spinnande, att ni gillar broccoli! Det har vi aldrig vågat testa.
    Ha det mysigt, sötnosar!
    M & V

    SvaraRadera
  2. Klart att matte MÅSTE kasta torrisarna som du får döda Mysak! Det är jamar skojsigt juh!
    Broccoli??? *skakar på morrisarna*
    Är det gottigt?
    Okäj grabbar om NI säger det så måste vi också smaka nästa gång matte äter det!

    =^.^=

    Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Oj, har ni börjat gilla såna där minibuskar/träd.. Det var inte dåligt, hoppas inte mamma läser och tror att vi ska göra det med *fnys*. Det är inget som jag vill ha.. Men ni får gärna käka åt mig också ;). Nospuss

    SvaraRadera
  4. Här ser vi lika oförstående ut som er matte - ja utom Mårrgan, han nickar ivrigt. Fast den token älskar alla sorters grönsaker, både råa och kokta. Igår satt han och snodde pommes frites från mattes tallrik och idag lyckades han få tag i lite kokta morötter och rödbetssallad. Han är faktiskt en skicklig mat-tjuv fast han knappt är torr bakom öronen.
    Heja Mysak - klart att torrisarna är godare om man får jaga och döda dem först! :)
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  5. Men jamarns vilken konstig diet ni har... gröna saker?? Broccoli?? Låter ju alldeles galet jamar jag.
    ...Men kanske är det ändå värt att tesTASS nästa gång matte serverar det... Hmm, kanske...
    Kramjam

    SvaraRadera
  6. Jaså ni äter gröna buskar? Det har vi aldrig testat, men det måste vi så klart. Vi är lite kräsna med maten, några av oss ratade t o m julskinkan vi fick till kvällsmat igår. Däremot tittade Frank mycket lystet på mattes katt med löss, men matte har läst att katter inte ska äta saffran så till hans besvikelse åt matte upp den själv... FY för tvåbeningar!

    SvaraRadera
  7. haha Ser att det finns små trevliga Banditer i er. Pst.... kan Vår Matte få Er Mattes smaskiga recept tro ? Dst... Det lät hysteriskt gott

    SvaraRadera
  8. Gillar ni fryst Brocolli ??!!
    Kanske inte ska jama nåt om att det skulle vara konstigt , jag gillar ju Pistagenötter :)

    SvaraRadera
  9. Broccoli. Kan det verkligen vara något? *skeptisk*

    SvaraRadera
  10. Jamarn's så konstigt *mjauufniss* att ni gillar fryst Broccili...
    /Nospuss

    SvaraRadera
  11. Den där pajen ser verkligen läcker ut. Ska be blogghjälpen ta med broccoli till katthemmet så jag får se om jag gillar det också.

    SvaraRadera