lördag 26 juni 2010

Frukostgäster

Lite gråtrist väder i morse, men matte och Rasmus hann med en morgonpromenix innan regnet och Åskar kom. Lillmissen snusade runt i buskarna och höga gräset en lång stund.  Det var inte många ute så dags, men en ung kille gick i alla fall förbi. Det såg nog ut som om han precis kom hem från sitt midsommarfirande. 


Efter en stund fortsatte matte och kvittermissen sitt strosande. Då fick de syn på något lite läskigt. Rasmus blev orolig att det var Mås-Skrålets körövning. Matte muttrade olustigt om någon gammal film, som visst hette Fåglarna. Ett helt gäng stora fjädervippor satt uppflugna vid fotbollsplanen, alldeles tysta.


Rasmus: Vad stirrar de på? De måtte väl veta att jag är en katt? Inte en hot dog! *orolig*

Matte tror, att flocken hade spanat in nästa måltid.  Grabben som vi sett tidigare hade köpt någon sorts frukost. Han kom gående med en pizzakartong och en läsk och satte sig vid ett bord för att äta. Undrar om han fick frukostgäster?

12 kommentarer:

  1. De såg inget kul ut! Läskigt när de är så många. Matte och Rasmus kom väl hem med allt i behåll hoppas vi. Skönt att ni hann ut innan Åskar kom, tror att han är på väg hit också. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Hmm, jam-en det ser riktigt läskigt ut med så många och tysta fåglar på en gång. Fast dom väntade nog bara på pizzaskalkarna!

    SvaraRadera
  3. Tur att de inte spanat in dig som frukost. Här hemma har vi ett gäng skator som flyger omkring och skränar och störtdyker mot mindre djur. Finns bl a en kattunge här som får gå ute själv. Blogghjälpen har sagt till dem att de ska se upp för skatorna, men de bryr sig inte om det. Hoppas inget händer.

    SvaraRadera
  4. Skönt att lillmissen och matte kom hem ordentligt. Det Kan kännas lite läskigt när hela körslaget visar upp sig så där. *ryser*

    SvaraRadera
  5. Dui och Deco - fyjam, de där stora pippisarna är inget skoj att ha att göra med när de är så många, det tycker varken matte eller Rasmus. Matte bar faktiskt Rasmus förbi dem, för hon ville inte att han skulle bli skrämd om de gjorde flyganfall mot en liten kisse (sådär som Kattson skriver om). Åskar kom en stund senare, men han var bara här ett litet tag. Skönt! *buff*

    Xantippa - det var nästan lite konstigt när skrännäbbarna var så tysta. Vi gick därifrån, men vi tror att de väntade på att göra flygmanövrar mot pizzabordet... Hoppas att killen fick lite frukost kvar åt sig själv! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Kattson - matte tänkte nog lite i de banorna, för hon tog upp Rasmus i famnen och bar honom förbi fotbollsplanen. Det är ju läskigt även om man "bara" skulle bli skrämd. De där skatorna du berättar om låter faktiskt riktigt otäcka. Konstigt att inte kattungens människor tar till sig det? Vi håller också tassarna för att inget händer hos er. Tassen!

    Sippo - vi tyckte också det var skönt att de kom helpälsade och helskinnade hem. Det såg nästan ut som om det var släktträff på gång, och det kan bli lite för mycket för en liten katt. Tänk om de alla börjat skräna samtidigt för att sjunga upp sig! Fyjam. Tass!

    SvaraRadera
  7. Visste inte att fjäderkotletter kunde vara helt tysta.

    Undrar om de fick någon pizza.

    SvaraRadera
  8. Nea - nästan lite kusligt när de var så tysta och fokuserade. Man kan ju undra om grabben fick behålla någon pizza för sig själv? Inte så lätt att få matro om det kommer luftangrepp. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Sol o bad här! *njuter*

    SvaraRadera
  10. Kaniniss och Materia - härligt med somrigt väder! *svansdans*

    SvaraRadera
  11. Aldrig vid min kattsvans att jag skulle tassat förbi det där gänget! Kolla bara deras svarta huvuden och vassa näbbar...*ryyyser*

    SvaraRadera
  12. Gustav - jag vet! *nickar ivrigt* Det var väldigt skönt att krypa upp i mattes famn just då, kan jag jama. Näbbarna ser jätteotäcka ut, ju! *burr*

    SvaraRadera