måndag 28 juni 2010

Sytanten kommer

Vi har fått reda på en hemlis. Matte och vi ska få besök av en sytant. Söm-Ester heter hon.  Matte verkar tycka väldigt mycket om Söm-Ester, för hon planerar för skojigheter som ska göras under tiden Ester är här. Bäst av allt är i alla fall, att matte kommer att kunna vara hemma med oss hela dagarna under besöket. *svansdans* Hoppas sytanten kommer snart!
Isak:  Är det Ester som kommer där borta? *spanar*

Fast matte säger, att det dröjer några veckor innan Söm-Ester är här. Typiskt! *fnys*

Väldans varmt har det varit idag, så det har inte varit så mycket bus. Snarare en dag för kattlurar. Man kan vila på många olika sätt, faktiskt.

På en trave filtar i skuggan ute på balkongen.
Isak: Okej. Kommer blixtmojängen närmare så... *knyter tassen* 

Kontorsråttor har vi hört jamas om. Kanske kan man slå klorna i en, om man nannar på en trave pärmar?
Rasmus: Var har vi rådisen då?

Eller så intar man mattes soffa. Knepet är att ta så stor plats som möjligt utan att bli omplacerad.
Findus: Inte har du väl hjärta att flytta på din lillbamsing? Jag som är så söt. *oskyldig min*

Vi har faktiskt fått annat besök idag. Inte Ester, men herr Strömming. Vi tyckte väldigt mycket om herr Strömming, fast Isak luktade mest på honom. Men strumpmissarna smaskade med god aptit. Hittills har vi varit vana vid att få våra fiskar varma, så att jama. Tillagade, med andra ord. Kanske var det därför Isak var lite försiktig. Matte ska i alla fall göra ett nytt försök. 

15 kommentarer:

  1. Söm-Ester verkar vara trevlig, förstår att ni väntar på att hon ska komma.Vila är det som gäller nu när det är så här varmt, busa får man göra på nätterna när det är svalare. Strömming tycker vi är toppen. Matte brukar dela den noga så prova flera gånger. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Dui och Deco - det ska bli skoj när sytanten kommer. Hon kunde väl skynda på lite? Strömming var jättemumsigt! Vi har ju hört av er hur gott det var, så nu fick vi prova. Matte gjorde de nog likadant som er matte, hon klippte fisken i bitar. Fast Isak försökte krafsa över sin. *suckar* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Stackars Söm-Ester måste ha det jäktigt just nu för jag har hört att hon ska besöka jättemånga. En del ska hon visst åka utomlands till också. Huvudsaken är ju att ni får trevligt och att matte är hemma.

    SvaraRadera
  4. Ni har då en väldans tur om er matte är hemma när Söm-Ester kommer, för här brukar det innebära att jag får åka på pensionat. Alltså är jag inte alls förtjust i henne. Hoppas hon håller sig hos er. Ni kan väl charma henne så att hon stannar ett tag?

    SvaraRadera
  5. Undra om Söm-Ester kan vara släkt med Mayas C-messter. *funderar* Mycket mester och Ester. Att kunna ta upp stor plats utan att bli flyttad, det är något som bara vi katter kan och vi behärskar den tekniken totalt.

    SvaraRadera
  6. Kattson - oj, vad Söm-Ester ska hinna med! Det ska bli jätteskönt att få ha matte hemma. Så kan hon klia oss bakom öronen med ena handen och mata oss med Dentisar med den andra. Tycker vi, i alla fall. Kurr och burr.

    Gustav - vi ska verkligen kurra lite extra för Söm-Ester, så kanske hon stannar hos oss. Klart vi hjälper till, om vi kan. Det låter inte så skoj med pensionat för dig som är van vid att bevaka ditt Område. Tass.

    Sippo - kanske är sytantsfirman ett familjeföretag? Om man ser alldeles extra gullig ut brukar man komma undan med det mesta. Även om det innebär att matte får ligga som en räka i soffan. *fniss*

    SvaraRadera
  7. Matte och husse väntar också på den där Söm-Ester! Hon ska tydligen komma om några veckor, och vi tror att det blir himla bra! Matte säger att det kommer att bli mycket mer tid för promenader med oss då!

    Tass & kram

    SvaraRadera
  8. Ja, Söm-Ester har verkligen mycket att stå i. Vi har faktiskt henne på besök just nu, och hon ska stanna ända till augusti, jippi!

    Hoppas ni får det härligt när hon kommer på besök till er! Tass Bella och Bongo

    SvaraRadera
  9. Molly och Grabbarna - vad bra det ska bli, när Söm-Ester kommer! Mera tid till prommisar låter ju toppen! Rasmus vill nog vara ute mer, och stora grabbarna kan extragosa med matte. *längtar* Nosbuff.

    Bella och Bongo - välkomna hit till oss. Tänk att sytanten åker runt till så många och hälsar på! Då hoppas vi, att ni har riktigt mycket tid tillsammans med era människor nu. Vi tror det blir jättemysigt när vi får besök. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  10. Låter spännade med Söm-Ester.. Undra vem det egentligen är.. Hum..

    Tassar
    //Tre katter

    SvaraRadera
  11. Tre katter - det måste vara en tant som känner jättemånga människor. Nästan som Tomten? Kurr och burr.

    SvaraRadera
  12. nämen,när kommer söm-Ester till er? hon ska ju komma till oss oxå har hon lovat*svansdans*
    hos oss ska hon vara 4 eller 5 veckor ,men husse ville att hon skulle stanna 8veckor...vi får väl se...

    SvaraRadera
  13. Pip och Murre - det är några veckor kvar ännu. Men vi har satt in en nedräkningsmojäng här på bloggen, så att vi alldeles säkert kommer ihåg när hon kommer. *spinner*

    SvaraRadera
  14. Ja ha Söm-Ester skall komma till er också, hon kommer till matte näst, nästa vecka.

    Hoppas hon har godis med sig när hon kommer. Dentisar och mynta linser kanske.

    Förresten, har ni torrisar i er boll? Min matte har godisar som Dentisar och speciella runda godisbollar.

    Jaha fattas bara det, nu kom matte och läste över min axel och mumlade att jag nog är bortskämd. Det är jag inte alls!!! Suck.

    SvaraRadera
  15. Nea - härligt med besök av Söm-Ester! Vi fick torrisar i bollen, men det var en lite lyxigare sort som vi inte får annars. Bebismat! *mums* Fast matte har någon idé om att vi är för "stora" för den maten nu. *suckar* Eller sa hon BLIR för stora? Klart du inte är bortskämd! Man måste väl få ha bestämda åsikter om hur saker och ting ska vara? Kurr och burr.

    SvaraRadera