onsdag 9 juni 2010

Inte en vanlig syn

En del missar har frågat, om inte Findus och Isak också tassar ut på promenad med matte. Matte skulle nog gärna vilja. Men inte kissarna. 

Matte gjorde ett försök i helgen. På långt håll kunde man ana, att det osade katt. Matte lät sådär ovanligt snäll på rösten. Det brukar betyda ett bakhåll. Isak fick syn på selen på långt håll, tackade för sig och tillbringade närmaste timmen  i trygghet under sängen. 

Findus förstod inte fullt lika kvickt vad som var på gång. Han gick med på att prova selen, men när han kom så långt som till trapphuset anade han oråd. Hela kroppsspråket visade, att det här vill han inte vara med om. Svansen instucken mellan bakbenen, hukande ställning efter golvet och mycket olyckligt jamande. Findus slapp också.

Men Rasmus ville gärna ut! Här är några bilder till från promenaden. De är från i helgen, när det var soligt och fint ute.

Rasmus: Kolla matte! Fort. Blixtra lite.

Måsart. Eh, tror vi. Kan möjligen vara en nära släkting.

Rasmus: Himla spännande att vara ute! *spanar*

Den sista bilden är verkligen inte en vanlig syn, påstår matte. Det är så nytt och fascinerande att vara ute, så Rasmus har fullt upp. Matte tog med sig lite blandat kattgodis, för att belöna Rasmus om han skulle vara lite blyg och rädd. Men Rasmus hade inte ens tid för Dentabits och Temptations! Ser ni att de får ligga helt orörda på bänken? (Matte har ringat in dem med ett hjärta.)

26 kommentarer:

  1. Visst är det spännande att gå ut Rasmus? En av mina fegisar är också lite rädd för att gå ut, medan tjejerna tar det med ro! ;)

    SvaraRadera
  2. Rasmus, visst är det häftigt att vara ute! Det är till och med bättre än godis och strömming!
    Findus och Isak, vi tyckte selen var trist och konstigt men det gick över när vi väl kom ut,så matte kanske ska kämpa lite till.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Em - åååh, det finns så mycket spännande att se och lukta på. Det är lite svårt att förstå att de stora grabbarna inte vill, men så är det. Och det verkar ju finnas fler missar som också tycker att det är bättre inne. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  4. Dui och Deco - det är så mysigt! Ute har man ju inte tid för godis, fast det annars är det bästa som finns. De stora grabbarna har fått gå ut i sele när de var yngre, fast de tyckte bara det var läskigt och ville klättra uppför mattes ben och upp i famnen. Kanske det vore annorlunda med en egen uteplats, så att det liksom blir bara ens eget område? Det är i alla fall vad matte skulle vilja ordna till oss. Nosbuff.

    SvaraRadera
  5. Men det kanske är till fördel för dig om inte de andra vill gå ut, för då kan matte tillbringa mer tid ute med dig.

    SvaraRadera
  6. Sippo - det har du rätt i, förstås! Jag får ju mer chanser till att vara ute då. De andra kissarna tycker det är mysigast på balkongen. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  7. Sixten här hemma kopierar nog precis Findus beteende vad det gäller sele. Han kryper ihop som om han skäms för selen han har på sig. När Sixten just kommit till matte så brukade han få gå ut i selpromenader för att lära känna området, och då gick det jättebra. Men nu som vuxen funkar det inte och Puma försöker med alla medel få av sig selen eller riva/bita sönder den.

    SvaraRadera
  8. Visst är det kul att vara ute? Bra att du upptäckt det så kan du berätta för Isak och Findus, så kommer de nog också att vilja gå ut snart.

    SvaraRadera
  9. Här har vi ännu ett exempel på hur konstigt tvåbeningarna tänker. Begriper de inte att godis hör till innelivet? Ute handlar tillvaron om dofter, insekter, fjäderkotletter, en och annan mus samt smaskigt gräs att tugga på. Var sak har sin tid och plats - det borde t.o.m. en tvåbening förstå, tycker man!

    Tass från Jenny, klosterkatt.

    SvaraRadera
  10. ALLA katter har rätt att må bra, det är det viktigaste. Så om Findus och Isak mår bäst inne, så tycker jag att dom ska få som dom vill. Sedan kan jag förstås som utekatt tycka att dom missar en del livsgodis, men vad man inte vet...Du Rasmus tar för dig av det goda där ute, det syns verkligen!

    SvaraRadera
  11. Härligt att gå ut! Det gjorde vi också idag. Vi skriver om det om en liten stund. Ska bara hälsa på våra vänner på bloggen först!
    *kurr*

    SvaraRadera
  12. Jag tycker inte heller om att gå ut!!! Ursch så otäckt!!!

    Tassar
    //Texas

    SvaraRadera
  13. Jag tycker inte heller om att gå ut!!! Ursch så otäckt!!!

    Tassar
    //Texas

    SvaraRadera
  14. Då får de andra killarna stanna inne då om de inte tycker de e kul!

    Men de ju jätteroligt att du gillar att vara ute med matte Rasmus. :)

    Nospuss!

    SvaraRadera
  15. Puma och Sixten - det låter som om Sixten verkligen inte tycker om sin sele, nu när han provat vara lös ute. Då är det ju tur, att han har möjlighet att vara ute på egen hand. När vi läser er blogg tycker vi det verkar som om ni bor så, att miljön passar ganska bra för en katt att vara ute i. Härligt! Kurr och burr.

    Kattson - jag jamar allt jag kan för dem om hur mysigt det är ute. Men de verkar inte riktigt hålla med mig, tror jag. Annat än att sniffa uteluft på balkongen. Tassen!

    Jenny och Klosterkatterna - visst tänker de konstigt ibland, tvåbeningarna. Ute behövde jag ju inget godis! Det var så spännande ändå. Däremot kan man få massor när man kommer in, tycker jag. Två och en halv burk, ungefär. Det tyckte visst inte matte var en lagom ranson. Tass!

    SvaraRadera
  16. Gustav - det var klokt formulerat. Vi injamar för full hals, alla tre stationskatter. Matte drömmer om att ordna en innätad rastgård, litegrann som Klosterkatterna har fått av sin snälla matte och gammelmatte. Lillmissen Rasmus tycker i alla fall att det är skoj ute! Kurr och burr.

    Chinook och Cherokee - kvittermissen Rasmus injamar, han tycker också det är härligt ute! Då ska vi tassa över till er om en stund, och se vad ni har haft för er på er promenad. *buff*

    Texas - näää, det är inte alla missar som gillar att gå ut. Det finns så mycket oljud och skällislukter. Vi håller med dig! *kurr*/Stora killarna Findus och Isak

    SvaraRadera
  17. Nea - man måste ju tycka att det är skoj, annars är det ingen mening. Det är ju roligt för Rasmus att han tycker det är bekvämt (nåja) att gå med matte i koppel. Matte påstår att man blir simulant. Eller om det var stimulerad?

    Går det bra för dig med din selträning? Hoppas att det inte kommer någon dum vagn och skräms, när det blir dags. Nospussar.

    SvaraRadera
  18. Lisen och Golle blir som två asplöv när dom kommer utanför trapphuset. Det är så mycket nytt och spännande ju! Det är inte alla som är så modiga som Rasmus :)

    SvaraRadera
  19. Tina - Åh, är jag modig? *röd nos* Det är så mycket att hålla koll på! Inte alla tycker om att vara utanför sitt vanliga, trygga revir. Det kan Findus och Isak intyga! Tass från Rasmus.

    SvaraRadera
  20. Orättvist! Ni har sol. Hos oss regnar det! *hänger med öronen*

    SvaraRadera
  21. Kaniniss och Materia - mjau, fast imorse hade vi regn och det är fortfarande grått. Varken kaniner eller kissar tycker om blöta tassar. *slokar med morrhåren* Kurr och burr.

    SvaraRadera
  22. Hos oss är det bara Pi som vågar gå ut. Men bara en liten bit så där 20 meter och ytterdörren måste stå öppen. Det finns både örnar och björnar samt feta kråkan som man ska akta sig för. Husse går fint i snöret påstår Pi *ler*. När husse bodde i det där blå husen på kullen så gick han ut med sin då katt Saikka. De blev överfallna av en skällis. Husse räddade kisse Saikka inför jackan. Men hu vad han blev klöst av rädda misse Saikka.
    Nu är det regn tid igen och då kommer näbbmössen in på terrassen. Inget att äta men roliga att leka med. Vi tar in mössen men husse tycker inte om det *funderar*.

    SvaraRadera
  23. Hrm muff muff, har jag bestämt mig för att vara ute så låter jag absolut inte regn hindra mig. Jag går ut i vår nya kattgård och tar mig lite gräs precis när ja vill - så de så - hrm muff snork.

    Tassar Majsan, klosterkatt

    SvaraRadera
  24. Pricken, Svart, Moses, Pi - matte brukar också försöka hålla koll på vilka som är ute i området. Hon vill vara beredd om det skulle behövas göra ett upplyft. Stackars husse som blev klöst, men man rår ju inte för om man blir rädd. Kurr och burr.

    Majsan och Klosterkatterna - du var oss en tuffing som är ute och tassar i regnet! *imponerade* Vi har ju sett er toppenfina kattgård, så vi förstår att du vill njuta av utelivet så mycket som möjligt. Man kan ju bli gräsligt sugen även om det regnar. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  25. Hus nr 2 höger sida om nosen pekar mot storcentrum. Finns ICA affären kvar nedanför huset undrar husse. Den mittersta uppgången i huset. Antingen 9 eller 10 trappor upp husse har dåligt kom ihåg. Ut från hissen ta till höger 3 rum och kök. Saikka kisse hade nätad balkongen och gick ut genom köksfönstret. Man såg kisse säger husse ända ner till storcentrum. Undrar vad han menar husse. Förstår matte kanske.
    Här är det en dånande vind med regn husse har satt på byggfläkten :-)

    SvaraRadera
  26. Pricken, Svart, Moses, Pi - det var som katten! Då måste Saikka och husse haft lika bra utsikt som vi, eftersom ni också bodde så högt uppe. Fast vi ser inte storcentrum, utan mer mot spännande tågstationen. Tror att affären är kvar, men ägaren har varierat. Det har varit Hemköp men är nu Willys. Tänk att husse har lyckats känna igen sig! *bugar* Matte tycker, att det mest varit katt på bilderna och inte så mycket bakgrund med för det mesta. Byggfläkt? Då blåser det både ute och inne hos er. Blås inte bort nu! Kurr och burr.

    SvaraRadera