söndag 4 juli 2010

Matte i blåsväder

Jamarns, vad varmt det varit de senaste dagarna. Matte har varit på hussedagis för att handla lite prylar. Clas Ohlsons  hette visst stället. Nu har hon släpat hem lite spännande saker. Prassliga papperskassar. Kuliga kartonger. Och friska fläktar. Matte ville nämligen hamna i blåsväder här inne. Vi kissar har andra knep för att hålla oss svala i värmen.
Findus: Ta´t lugnt så ni inte blir överhettade. *gäsp*
Rasmus: Lägg tassarna i kors och relaxa. *korsar bakbenen*
Nätfönstret på balkongen är toppen!
Isak: Mmm. Fläktar pälsen lite.
Rasmus: Ha en nära frysen-upplevelse. Svalkar när matte öppnar för att sno åt sig lite isbitar eller glass. Extra pluspoäng om matte tappar glassen!
Isak: Stengolvet i trapphuset är toppen. Golvkallt!

Vad har ni för smarta knep när det är flämtvarmt ute och inne?

10 kommentarer:

  1. jag ligger på rygg på altanen eller om jag får gå ut så ligger jag i gröngräset och bara slappar.

    SvaraRadera
  2. Maya - altan låter så härligt. Det skulle man ha! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Vilka bra tips ni har. *noterar ivrigt* Ni borde ju skriva en manual för överlevnad i flämtvärme. Jag brukar ligga på tvättmaskinen, den brukar vara rätt sval. När husse inte använder den alltså.

    SvaraRadera
  4. Sippo - tack, vi tycker de här knepen funkar ganska bra. Tvättmaskinen låter som en bra liggplats i värmen. Hihi, kan gissa att det blir lite skumpigt när husse tvättar. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  5. Vad kul med kartonger och papperskassar! Nu när det är flämtvarmt ligger vi ofta på altanen eller under husses och mattes säng eller i gillestugan där är det faktiskt svalast. Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Säger som Sippo, en manual vore toppen. Sen kan ni skriva en om varma platser i vinter också. Fast det är långt dit. Hoppas matte inte hamnar i alltför mycket blåsväder utan bara lite lagom.

    SvaraRadera
  7. Vad kul, precis vad jag också undrade, vad ni andra gör för att hålla er svala! Här fanns ju massor med bra tips! Kommer nog bli väldigt användbara framöver, för matte har läst att det ska bli bara varmare och varmare. Flämt!

    SvaraRadera
  8. Dui och Deco - kartonger och prasselpåsar är alltid skoj! Under sängen måste vi också testa att lägga oss. Både skugga och lite fläktar, om matte har balkongdörren öppen. Gillestugan brukar vara sval på sommaren, det vet vi sedan vi hälsade på gammelmatte och gammelhusse. Skönt! Kurr och burr.

    Kattson - det verkar som om matte blev nöjd med blåsvädret. Hmm, kanske ska man tassa ner Emanuel? Äh, en manual, menar vi. *Kurr*

    Gustav - håller med, man är ju nyfiken hur alla gör för att må gott i värmen. Ska det bli ännu varmare? *pust* Hoppas det fläktar lite mer ute då. Tassen!

    SvaraRadera
  9. Haha!! Hur skön stil har inte Rasmus då!!
    Vi är imponerade!!

    Buffar
    //Tre katter

    SvaraRadera
  10. Tre katter - kvittermissen Rasmus är en cool cat som vet hur man slappar! *fniss* Nosbuffar.

    SvaraRadera