onsdag 14 juli 2010

Skumma dummisar

Middagen blev extra sen idag. Först och främst slutade matte jobbet väldigt sent. Sedan, berättade hon, tillbringade hon några irriterande minuter i hissen, som inte stannade vid våningsplanet utan mellan planen. Till slut hör vi hur hon kommer klampande i spiraltrappan (jodå, vi känner igen mattes steg) från våningsplanet under. 


När hon skulle öppna dörren från trapphuset till vår våningsavsats, tar det emot, så matte skuffar lite extra. Det visar sig att hon håller på slå upp dörren på en polis. Polisen ser smått irriterad ut, vilket man kan förstå. Vi hör förstås bara, att matte aldrig kommer någon gång, fast vi är så sugna på mat. Istället står hon  och pratar med de tre poliserna utanför dörren. Det är vår grannlägenhet som har haft inbrott. Otäckt! 


Tyvärr blir nog grannarna svåra att nå, för de berättade för ett tag sedan att de skulle resa utomlands på semestern. Fy, vad trist att komma hem till det här. Vilka förbenade dummisar som klampar in hos andra och stökar till det! *fräser*


Så här skulle vi vilja göra med skummisarnas rumpor:
Rasmus: Långa, fina, vassa klor har jag! *klösa, vässa*

Matte berättar, att hon får lite panik när hon tänker på inbrott. Vi har definitivt inga dyra, värdefulla saker som matte oroar sig för. Nej, matte tänker på oss. Om tjuvingarna inte tycker om kissar och är elaka? Eller om de "bara" lämnar allt öppet så att vi på något sätt tar oss ut. Visserligen är dörrarna stängda till hiss och själva trapphuset, men  i alla fall. Nej, fyjam! Matte kommer nog inte att sova så gott om nätterna närmaste tiden. 

15 kommentarer:

  1. Usch vad trist. Hoppas i alla fall att det inte fanns några katter i grannens lägenhet som kom till skada. Märkligt att vissa aldrig kan lära sig att skilja på mitt och ditt. Måtte de aldrig komma tillbaka.

    SvaraRadera
  2. Fy vad otäckt! Matte säger att det är hennes stora fasa att det händer något liknande här och att vi katter kommer bort eller skadas.
    Det skulle behövas en grundlig undersökning av säkerhetskatten Sippo här!
    *nosbuffar till er matte*

    SvaraRadera
  3. Kattson - som tur är har grannarna inga katter. Hoppas verkligen att dummisarna håller sig borta i fortsättningen! Matte bara ryser när hon tänker på hur det kan gå. *ledsna kurr*

    Alice - det är jätteläskigt! Det är nog så alla snälla mattar och hussar tänker, för de är ju så rädda om oss. Matte tackar så mycket för nosbuffarna och hälsar att det känns lite bättre nu. Tasskram.

    SvaraRadera
  4. Jätte hemskt ju. Tänk om de är sådana där kattnappare. De är kanske ute efter riktiga guldklimpar och då är ni ju riktigt illa ute!

    Usch hoppas de inte kommer tillbaka.

    Nospussar

    SvaraRadera
  5. Innan jag flyttade hit var det såna där dummingar i det här huset också. Därför har vi ett larm nu, och matte och husse hoppas det hjälper. Min matte tänker precis som din matte, att hon oroar sig för oss, eftersom det finns dom som inte gillar katter. Synd om era grannar, men jag håller tassarna för att ni ska slippa såna trista besökare.

    SvaraRadera
  6. Husse är precis som er matte. Han är mest orolig för Snuffe och mig. Jag tycker faktiskt det är rätt gulligt. *spinner*

    SvaraRadera
  7. Nea - visst är det hemskt! Stackars grannar. Kattnappare? Hjälp! Vi är ju mattes gullegrisar, säger hon. Vi vill verkligen inte ha sådant tråkigt besök. *håller tassarna* Nospussar tillbaka.

    Gustav - vi hoppas också att ert larm hjälper, för fy fräsingen vad trist det vore med den sortens oväntat besök. Det verkar som om många oroar sig för vad som skulle hända deras skatter, ja kissar, skällisar och andra sorters husdjur, vid något oförutsett som ett inbrott. Det är nog en riktig mardröm för hussar och mattar. Hoppas verkligen att vi alla slipper dummingbesök. Tassen!

    SvaraRadera
  8. Sippo - visst känns det bra, att vara så uppskattade hemma! Snälla människor vi alla har, som tänker så. De är värda lite extra nosbuffar, trots att vi brukar skoja om våra hussar och mattar! *kurr*

    SvaraRadera
  9. Fy jam va otäckt. Men jag har en plan - om det skulle komma såna där skummisar så skulle jag springa och gömma mej och inte ens visa ett pälsstrå eller morrhår innan min männsika kommer hem och då skulle inte dom där skummisarna hitta me. Bra va?!

    SvaraRadera
  10. Usch, det är sånt mattar och hussar oroar sig för och inte blir de mindre oroliga när det händer så nära. Vi skulle nog antingen smita ut genom dörren eller gå och gömma oss om de verkade hotfulla.

    SvaraRadera
  11. Det är väl ingen konst för er katter att höra att det är matte som klampar i trappuppgången? Man vet ju liksom vem det är som ger en mat, eller hur? Stackars grannen.. Varför måste sånt fruktansvärt hända. Störda människor som gör nåt sånt! :C

    SvaraRadera
  12. Läskiga saker som händer i ert hus, först bli stående mellan våningarna och sen inbrott. Förstår att matte känner sig orolig för er men Rasmus förslag om att riva dem i rumpan verkar bra, bara ni stannar kvar hemma sen. Hoppas verkligen att det inte händer någonting. Nosbuff

    SvaraRadera
  13. Maya - otäckt, eller hur? Vilken smart kattfröken du är, som kan tänka ut en så klurig plan. *beundrande* Det är nog bra att gömma sig om skummisarna kommer. Tasskram.

    Sol & Måne - synd om tvåbeningarna som oroar sig för saker i förväg. Hmm, det låter som ni också har en fiffig plan! Men ni smiter väl inte för långt, bara? *oroliga* Buff.

    Tina - visst lönar det sig att känna igen konservöppnarens travande. (Sedan är det alltid kul att stå på lur bakom ytterdörren för att smita ut i trapphuset.) Jättetråkig historia, det här. Fåntrattar är vad de är! *kurr*

    Dui och Deco - en otursdag igår, fast mycket värre för grannarna, förstås. Vi hoppas innerligt att det är slut på inbrottandet nu här i huset. Vi skulle nog gärna klösa lite rumpor, fast matte verkar mera luta åt att vi borde gömma oss om det kommer dummisar. Nosbuff.

    SvaraRadera
  14. Men, fy så läskigt! Vi håller tassarna för att bovarna inte kommer tillbaka till ert hus!

    Tass & Kram

    SvaraRadera
  15. Molly och Grabbarna - visst är det läbbigt! Vi hjälper till och håller tassarna allt vi kan! *håller hårt* Det är nog inte det här kaffereklamen menar med "när det kommer oväntat besök"... *kurr*

    SvaraRadera