måndag 9 augusti 2010

En oväntad vinkling

När matte fick se den här bilden, undrade hon vem som kattnappat hennes slanke svarte Mysak. Nog för att det finns konstiga kameravinklar, men det ser ju faktiskt ut som om Isak sniffat myntabola kattoider alldeles för länge. Som tur är, visade en visuell kontroll av kissen ifråga att han såg ut precis som vanligt. Puh!
Isak: Det här är min body builder pose. *spänner musklerna*

Idag är vapenvilan med pysmonstret över. Rasmus tyckte, att vi skulle vifta med en tepåse och rabbla besvärjelser för att få monstret att krypa in i köksskåpet igen. Men det behövdes visst inte. Modiga matte tog ett fast grepp om pysis och förpassade honom in i det mörka dunkel varifrån han kommit.
Rasmus: *mässar* Earl Grey, Darjeeling, Rooibos, Masala Chai...

I övrigt har vi tagit det rätt lugnt. Lillmissen jagade en pingisboll, men tog time out rätt snart. Alla har vi varit lite trötta, så vi har vilat och gosat en hel del.
Rasmus: Äh, tror jag tar mig en kattlur i stället.
Isak har tagit ena kattbädden...
... och fönsterbrädan var upptagen av Findus...
... men den andra kattbädden var ledig.

12 kommentarer:

  1. Oj, ni tycks vara katter i mattes smak! Säg Darjeeling till henne, så börjar hon dregla... *fniss* Fast idag kom hon hem och luktade kaffe, och jag lyckades få ur henne att hon varit på "ett alldeles uuuuuunderbaaaaart fik" och druckit kaffe tillsammans med gammelmatte och farbrodern som skötte fiket (och museet intill). Jaja, man vet aldrig var man har sina tvåbeningar!

    Tass från Imma, abbemissa.

    SvaraRadera
  2. Man blir trött av att ha gäster, det är jättetrevligt men man behöver vila ordentligt efter!Skönt att bli av med pysmonstret också! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Ni är väl förtjänta av lite vila efter att äntligen har fått bort pysmonstret till bortre regioner. Själv älskar jag pysmonster, men tepåsar är kul de också.

    SvaraRadera
  4. Skön stil på nästsista bilden. :-)

    SvaraRadera
  5. jättebra bilder, speciellt den sista. "Myntabola kattoider" :-)

    SvaraRadera
  6. Vilken härligt avslappnad stämning det verkar vara hos er. Det skulle det INTE vara här om pysmonstret förpassades till något mörkt skåp, så våra människor är nog rätt olika. Somliga gillar pysmonster, andra inte. Bra att ni är överens inom er flock i alla fall!

    SvaraRadera
  7. Snyggt jobbat med pysis. Jag funderade på att testa samma sak här hemma, eller kanske hyra in er för att mässa bort pysmonstret. Men så tänkte jag att husse blir jamardålig om han inte får den svarta sörjan som pysis spottar ut. Så vi får nog ha vår kvar på köksbänken.

    SvaraRadera
  8. Imma - hoppsan, får hoppas att er matte inte läste så noga, så hon går och är sugen. Matte gillar te bäst, men kan dricka kaffe på jobbet för "att hålla sig vaken". Vadå, brukar hon sova på jobbet annars? Fik är trevliga ställen, har vi förstått. Synd att det inte finns för kissar (fast det finns faktiskt ett för hundar). Får nog be matte ordna något fikagodis till oss. Kurr och burr.

    Dui och Deco - det var jätteskoj att ha besök, men vi var liksom tvungna att gå våra rundor och se att allt var som det brukar. Sedan kände vi att vi var lite trötta. Skönt att pysmonstret försvann, för han lät så konstigt. Men lite spännande var det allt att stå och kika på dropparna! Buff tillbaka.

    Kattson - helt klart har köksbänken sett annorlunda ut med pysis där uppe. Vi är nog lite ovana vid honom bara, för vattenkokaren bryr vi oss inte alls om. Men det var skönt att vila lite, när reviret var kontrollerat. Kurr och burr.

    Inkan8 - mjaaa, man kan ligga på en fönsterbräda på många sätt! *fniss* Här låg Findus och spanade på fjäderkotletter genom rutan. Tassen!

    SvaraRadera
  9. Xantippa - tackar. Jo, lillmissen såg ut att ha det sååå mysigt i kattbädden! *kurr*

    Gustav - i dag har det varit lugnt tempo, vill jag jama. Svarta sörjan bryr sig inte matte om, men hon skulle nog bli olycklig om hon inte fick sitt te. Han var läskig i början, pysmonstret, men kanske skulle man ha vant sig till slut? Kurr och burr.

    Sippo - mjooo, visst kan vi tänka oss att hjälpa till. Men som du jamar, det kanske blir synd om husse? Att sluta med stinkpinnar och svart sörja på en gång låter tufft. Bäst att pysis får vara kvar. Tassen.

    SvaraRadera
  10. vilka fina bilder! Jag önskar min människa kunde vara lika flitig med att lägga in bilder på mej...

    SvaraRadera
  11. Våran matte (och husse) är tedrickare också och har en speciell tillsats till pysis där hon lägger tebladen. Sedan får den pysa tills teet är klart. Inga tepåsar här, inte. Vi är vana vid vår pysmonster.

    Fina bilder, särskillt den första på Isak.
    "Myntabola kattoider" häftigt! *skrattar så morrhåren krullar sig*

    Ha en fin tisdag
    Mjauis!

    SvaraRadera
  12. Maya - tack så mycket. Din människa är kanske lite upptagen nu, men når hon har tid så brukar bilderna på dig vara sååå vackra! *kurr*

    Smulan & Amanda - man kan kanske vänja sig vid pysmonster också? Bilden på Isak blev lite lustig. Hur i all sin dar blev han så bred och stadig på bilden? Ser ut som ett klart fall av myntabol-doping. :D Kurr och burr.

    SvaraRadera