onsdag 3 augusti 2011

Olika regler

Hmm. Ligger här och funderar på en Mycket Viktig Sak.


Isak: Kan det verkligen vara så...?


Det är nämligen så, att jag börjar fatta misstankar. Om matte. Och mattes regler. Det verkar nästan, som om det gäller andra regler för matte än för oss. Men så illa kan det väl inte vara?


Alltså, det gäller det här med att spara saker. Som ni kanske minns, så berättade vi om hur matte envisas med att ställa in godsaker som tonfisk i kylen, fast vi tycker att det är mycket bättre att äta upp allt på en gång.


Vad tror ni händer när hon kommer hem med ett litet urval praliner från Chokladfabriken? Inte åker de in i kylen i alla fall! Mums, smask, låter det bara medan matte sitter och glufsar i sig. Det är inte utan att vi blir lite upprörda. Speciellt som vi läser texten på påsen.


 Isak: Hallåjam! Titta vad det står här! 


Här är påsens andra sida:


Isak: Så sant som det är jamat.

En riktigt Klok Text, tycker vi. Fast man borde såklart byta ut ordet choklad mot Dentabits eller tonfisk?

11 kommentarer:

  1. Vi håller med er om att den texten borde stå på och gälla ALLA tonfiskburkar och gotteaskar mé, så-det-så!

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  2. Jag har inte bara misstankar. Är helt SÄKER på att husets regler inte gäller alla. Har många gånger med egna ögon sett både matte och husse ta sig regelvidriga friheter. Att ställa in tonfisk i kylen är ett rent oskick. Det lilla som finns i en burk är precis uträknat att det ska ätas upp direkt!

    SvaraRadera
  3. Tänk att där jamade du en sak! Det där är något som jag inte riktigt har kunnat sätta tassen på. Olika regler för matte och oss katter! Det är nog så. Av någon outgrundlig anledning har mattarna och hussarna för sig att DE skall sätta reglerna också. Undrar hur det kan vara så.

    Jam menar hur många katter finns det hemma hos er (och oss) och hur många 2beningar? Nog är det väl så att flertalet bejamar hur saker skall vara?

    Nosgos

    SvaraRadera
  4. Jamar också instämmande om att ordet choklad borde bytas ut till Dentabits eller Tonfisk !!!

    SvaraRadera
  5. Jag förstår precis hur ni menar, för det är samma sak här hemma. Det är inte ofta husse sparar nåt han köper åt sig själv, utan det åker in i gapet omgående medan vi katter får vänta femtisjutton dar på våra dentisar.

    SvaraRadera
  6. Helt klart är det olika regler och vi jamar instämmande med er andra. Nosbuff

    SvaraRadera
  7. Jo, det där känner man igen. Bara för att de har köpt saker tror de att de bestämmer över hur det ska användas. Här behövs en ordentlig revolution. Och VEM har tagit bort texten som står på påsen från Chokladfabriken från Dentabitsaskar och tonfiskburkar?

    SvaraRadera
  8. Klok text!! Sätt en melodi till den och sjung den för matte varje gång hon sätter in tonfisken i kylen! Orättvist är det, att hennes choklad får ätas upp meddetsamma och att ni bara får smutta lite på tonfisken.
    nosbuff å allt det bästaste
    M&K

    SvaraRadera
  9. Jamar med övriga missevänner.
    Samma text som står på baksidan på påsen borde helt klart stå på våran kattmat oxå, tassen upp alltså.
    Tass Tass

    SvaraRadera
  10. Mycket kloka ord ni jamar! Tror det låter både nyttigare bättre å klokare att glufsa i sig tornfisk än choklad men ni får ha överseende med oss 2-beningar vi har lixom våra svagheter.... ;)

    SvaraRadera
  11. Åhhhhhhhhhhhh Matte har varit på chokladfabriken. Sen har Ligans Matte inga ytterligare kommentarer i ämnet. hihi

    SvaraRadera