onsdag 10 augusti 2011

Långben

Kan härmed meddela, att våra öronhårtofsar numera är halvt bortsvedda. Ni vet, de där tussarna som ska skydda öronen så att det inte kommer in vilket skräp som helst. Synd att de inte är ljuddämpande också! Matte kom nämligen hem med ytterligare en halvhög dörr till Billybokhyllan. Hon hade nog tänkt sig, att det skulle gå att kombinera två dörrar till vår Billy. Ganska snabbt märkte hon (och vi) att så inte var fallet. Då stämde måtten (de färdiga hålen) för gångjärnen inte längre. Man kan väl säga, att det osade både det ena och det andra om mattes haranger när hon upptäckte detta? Därav våra örons sorgliga tillstånd. De har nästan skrumpnat ihop av rena förskräckelsen, plus att örontofsarna nästan sveddes av att lyssna på jeremiaderna.

För övrigt kan berättas att vi fått smaka en ny sorts mjukmat. Bozitas tetra med rensmak. Vi två strumpmissar tyckte om den, fast matte påstod att det luktade mer skunk än ren när hon öppnade förpackningen. Som vanligt så slickade Isak bara i sig den lilla gelé som fanns med. 

I vilket fall var det välkommet med omväxling till torrisarna. Matte kände nog en viss press på sig att förse oss med något smarrigt. Hon förstod vinken, när vi började jaga mellanmålet som flög in genom fönsterspringan.

Rasmus: Jag fångade faktiskt en långben idag! *stolt*

Några blomkrukor och vattenskålen var i fara när vi satte efter inkräktaren. Som vanligt hann matte inte alls med att ta kort, men det var lillmissen som fångade bytet. Det var en sådan där långbent sak, som tydligen kallas för harkrank. En lagom aptitretare blev det i alla fall.

Åskar är i antågande, så vi får nog sluta nu. Ska se om vi kan hälsa på våra kompisar senare istället.

17 kommentarer:

  1. Så söt liten Rasmus ♥ Duktigt att fånga en långben *thihi*
    /Jam & Kram

    SvaraRadera
  2. Snyggt jobbat Rasmus. *klappar tassarna* Jag lider verkligen med er som får öronen svedda av mattes svavelosande haranger, jag kan ju meddela att vi vet precis hur det känns.

    SvaraRadera
  3. Min matte förstår fullkomligt er mattes reaktion på de missanpassade dörrarna. Men såklart trist att era öron skulle drabbas, hoppas skyddspälsen snart växer ut igen.
    Själv åt jag en harkrank häromdagen, men inte för att jag behövde omväxling, har ju njutit Hotell Mormors mat så det var kul att komma hem och äta matte-mat igen. Nej, det var mest på kul, men jamarns så svårt det var att få i sig alla benen :-)
    Tassklappar

    SvaraRadera
  4. Ujujuj, svedda öron - det är INTE bra! Ibland osar det svavel här också, så det sticker i näsan och örontussarna brinner upp!

    Harkrankar - de är goda!!! Jättegoda! Nästan lika goda som fjärilar! nomnomnom. *buffar på Rasmus - du är duktig du!!

    Vi testade Bozita fast vi kommer inte ihåg vad det var för sort (lillie sa att den var ovanligt nyttig) - Kajsa var den enda som åt den (Maurice tog gelén, men tyckte det var fnuttigt lite gelé!)

    nosgos å gottisar
    M&K

    SvaraRadera
  5. Det är så tråkigt när man planerar att göra nåt fint och så går det inte att göra det. Då kan det ju bli lite svedda öron i omgivningen. Men det läker nog snart ska ni se. Vi får ofta Bozit på katthemmet. Jag tycker det är jättegodis. Fast inte lika gott som riktigt godis, förstås.

    SvaraRadera
  6. Vi får mycket sällan mjukmat. Smulan kräks oftast bara av den.
    Då kokar matte hellre vitfisk och delar den med oss.
    Trist att hyllorna inte passade ihop :(

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  7. Era stackars sensibla öron, matte borde nog tänka sig för lite.. Låter gott med ny mat! Kul med långbeningenen flygfä jakt är alltid skoj!! Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Bra jagat Rasmus!
    Långbeningar är roliga att jaga.
    Hoppas era öron snart fylls med mattes mjuka gosröst istället för haranger. :-)

    SvaraRadera
  9. När matte har varit och bytt dörren kommer ni nog få höra litet läkande salvor i stället. Hoppas det åtminstone! Att tassa omkring svedd kan ju inte vara något vidare behagligt!
    Jag får litet blötmat till frukost, det är seniormat av olika sorter. Ingen med ren. Det värsta matte vet är renkött, så henne kan jag nog inte övertala. Dessutom i gelé...SÅS ska det vara!
    Harkrankar bryr jag mig inte om, men Piff o Puff jagar allt som rör sig här inne. Matte hittar diverse nedlagda byten litet varstans.

    SvaraRadera
  10. Fånga en långben vill vi också göra! Så modigt gjort!
    Nosegose mjurr,kurr!
    från
    Chinook, Cherokee och Busan ♥

    SvaraRadera
  11. Här har vi också fått Bozitas tetra men med älgsmak, men ingen av oss tyckte om det, inte ens lillbrorsorna som verkar äta allt... Wilma tyckte dessutom det var alldeles för lite gele, den syntes ju knappt. Hoppas era små söta öron blir som vanligt igen när matte kommer hem med rätt dörr. Tänk att de aldrig lär sig att ta hjälp av oss, då hade det garanterat blivit rätt från början.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  12. Matte säger att hon förstår precis varför er matte lät som er matte gjorde när hon upptäckte att dörrarna var missanpassade !!!
    Bozita med rensmak har jag inte smakat , men Bozita med älgsmak har jag smakat och den kan jag varmt rekomendera också :)
    Snyggt Rasmus att fånga Långben !!!
    Det har jag aldrig lyckats med (kan ju bero på att jag aldrig sett nån:)

    SvaraRadera
  13. Vi förstår Matte så väl så väl. :-(
    Här var Oskar på besök med besked igår.
    Både Oskar och hans kompis Blixten kom på en gång.
    TAzz

    SvaraRadera
  14. Trion hälsar att våran matte sa minsann inga vackra ord hon heller när hon skulle montera upp dörrarna på överskåpen på våra Billyhyllor :))) Lycka till att få dem raka!

    SvaraRadera
  15. Stackare kan tänka hur det måste ha känts i era fina små öron när matte gick i gång. Fast lite synd om matte också som inte fick rätt på sina dörrar. :(

    Egenfångad harkrank smakar bäst tycker jag.

    Nosgos

    SvaraRadera
  16. Å´ ja´brukar käka flugor efter att jag har fångat dem. Jag hugger dem i luften.

    Kurr från Busan

    SvaraRadera
  17. Å´ harkrankar har vi också gott om här på Torpet. Lillspinkis säger att de är harigare än han, till och med! hehehe

    SvaraRadera