lördag 22 maj 2010

Mattes dag

Nästa vecka på söndag är det Mors Dag. En fin tradition, tycker matte.  Vi har också firat Kattens Dag, så nu tycker matte att det kan vara dags för Mattes Dag. Den kan förslagsvis infalla imorgon, söndagen före Mors Dag. Hussar kan så gärna få vara med och dela på dagen! Eller tror ni att de vill ha en helt egen dag?


Vi Stationskatter skulle lova, att väcka matte tidigt på Mattes Dag. Vi skulle spara lite torrfoder, kanske några kulor av de där nya goda mot hårbollar, så att hon kunde få frukost på sängen. Det är lite för svårt för oss att öppna kylskåpet och fixa en vanlig mattefrukost åt henne. Hon kunde få en kvist blommande kattmynta med frukosten. Då blev hon säkert glad!


Kattmynta på sängen på Mattes Dag.


Matte tycker inte, att sådana dagar handlar om att önska sig saker, utan om omtanke. Men om hon fick önska sig något, vore det ordentliga magnetlås till köksskåpet under diskbänken. Hon tycker inte om, att vi sopsorterar innehållet i sophinken en gång till, efter att hon har gjort det. Förstår inte varför.


Annars önskar vi förstås allihop, att alla medkatter fick fira en Mattes Dag eller Husses Dag med någon. Alla katter borde ha en snäll människa!


Sedan måste vi visa de fina bilderna på några skällisar. Matte tror att det är en ny hundras.


Skällicus fuskicus?

Hmm, kanske inte. Undrar om det finns några liknande bilder på katter? Blommicus huskatticus eller liknande.






7 kommentarer:

  1. Voffsan! Vilka fina blomvovvar!
    Kan man fä dem i svart variant också???

    Extra svansvift till alla förtjusande mattar!
    *vift vift vift*

    SvaraRadera
  2. Visst vore det fankattiskt om alla katter fick fira sin egen människa på mattes eller husses dag. En lite blomma vore ju fint, men jag tror de flesta skulle föredra en nosbuff från sin älskling. Mmmmm, vad mysigt.

    SvaraRadera
  3. Vilken bra idé! Klart alla mattar vill ha sin dag, med extra mycket mys och spinn. Nosbuff

    SvaraRadera
  4. En barnsäkring från närmaste affär vore en bra mattedagspresent!!

    Vi skulle vilja att matte städade mer...speciellt pappersinsamlingen! Den behöver inte vara över ALLA golv samtidigt! Plocka upp matte! =P

    Voff voff till de söta vita hundarna!! =)

    SvaraRadera
  5. Trassla - visst var de söta, de små vovvarna! Matte trodde först att det kanske var bichon frise. Sedan tittade hon en gång till, noga! *fniss* Tycker alla mattar och hussar är värda svansvift (från skällisar). Av sina katter kan de få kindgnugg och nospussar. Tasskramar!

    Kattson - nosbuffar är jättemysigt! Man kan få extra många på mattes dag. Kurr och burr.

    Dui och Deco - klart man måste passa på att mysa lite extra om det är mattes dag. Tasstramp, spinning och kurr i örat. *buff*

    Indigo Blue - hrm, det har du alldeles rätt i. Det ligger faktiskt en barnsäkring på köksbänken. Där har den nog legat i ett halvår. Fast inte gjort så stor nytta, förstås! Matte ska montera den "någon gång"... Kanske imorgon?

    Visst var skällisarna gulliga! Matte försökte googla efter blomsterkattbilder, men hittade inga liknande. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Even om ja e en rex-kille, så tycker nog ja att en matte/husse-dag skulle vara jettebra! Man kunde egna lite mer uppmärksamhet åt dom å låta dom få mera kel å gos den dan. Vicken jettebra idé ni kom me! Ja tänker i så fall låta de va gammelmattes da oxå. Hon e allti så gosig å snell! svansvift

    SvaraRadera
  7. Conny - du har slagit tassen på mushuvudet! (Gammalt kattordspråk) Såklart måste snälla gammelmatte också få vara med och dela på dagen. Passa på att gosa extra mycket med henne och matte idag! Tassen.

    SvaraRadera