fredag 21 maj 2010

Otäcka hårbollar

I två dagar nu har vi haft svårt att få upp matte klockan fyra på morgonen. Så kan man ju inte ha det! Matte påstår, att hon är trött efter att ha "sovit med ena ögat öppet" hela veckan, för att hålla koll på Isak. Hmm. Vi tycker nog att hon har snusat på precis som vanligt?


Fast Isak har varit krasslig den här veckan.  Kräkts upp hårbollar, och sedan blev magen så trött på kräkande att ingen mat ville stanna nere. Det kom upp lite rött. Otäckt! Matte flög upp på natten vid minsta ljud.


Men inget ont, som inte har något gott med sig. Nämligen fisk! Vi har fått äta extra mycket mumsig fisk denna vecka. Det var något som Isaks mage tyckte om. Våra också.


  
Isak: Har inte tid med dig, matte. Kokt torsk, förstår du. *smask*

Det verkar som om Isaks hårfällning har kommit lite efter vår. Inte tycker han särskilt mycket om att borstas och kammas heller. Men matte hotar med pälsvård i alla fall ikväll. Plus att hon köpt in små påsar av ett torrfoder mot hårbollar, för att se vilket som slinker ner lättast.
Matte: Elle, belle bi... Äsch, jag köper båda!

Visst är vi glada över att Isak är bra i magen. Fast vi måste erkänna, att extra fisk, mat och ompysslande inte heller är dumt!

13 kommentarer:

  1. Stackars Isak, Skönt att det går åt rätt håll nu. fisk är ju jättegott! Vi har Hills hårbollsmat, den fungerar bra för oss förutom när vi äter för mycket växter för då kräks vi. men det är nog växterna och inte håret då :-)
    Vi blandar hårbollsmaten med en annan sort som inte är så fet för matte säger att vi blir tjockisar annars. Nosbuff

    SvaraRadera
  2. Vi äter också hårbolls mat men vi har Royal canins som Matte blandar in i vårt vanliga foder. Även vi har fått en hel del fisk nu, för Sixten har ju varit dålig i kinden sen ett slagsmål med en grann katt gick lite illa. Det är mums med fisk, men vi gillar rå fet fisk bäst som strömming.

    SvaraRadera
  3. Usch stackaren! Att kräka är fruktansvärt vidrigt. Hoppas hårbollarna fixas av den nya maten! Och att bli väckt klockan 4 är inte så roligt för matte heller kan jag tänka.. :(

    SvaraRadera
  4. Stackars Isak. Det är ju så jobbigt med hårbollar som trilskas. Denna våren har varit en riktig hårbollsvår. Altt på en gång och senare än vanligt. Det är ju tur att ni fått smaskig fisk att trösta er med.

    SvaraRadera
  5. Dui och Deco - Hill´s hårbollsmat var jättegod! Matte tänkte att vi kanske inte skulle gilla den, för tidigare har vi ratat en annan Hill´s-sort. Men då var det ju en tråkvariant! Hårbollsmaten verkar faktiskt riktigt fet, *slurp* så matte kanske också blandar den med annan mat. Mmm, håller med, man kan inte låta bli växterna. Det kommer upp lite ampelliljeblad då och då här med. Nosbuffar.

    Puma - vi ska prova RC:s hårbollsfoder också, men vi har inte hunnit än. Det låter lovande att våra medkatter tycker att det är smaskig mat! Vi läste om stackars Sixten och hans kind. Tur att det börjar läka. Nu är det flera bloggkompisar som jamat om strömming. Tror nästan att vi måste be matte köpa hem. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  6. Tänk att man ska behöva kräkas för att få kalasa på en massa kokt fisk. Hoppas han blir bra fort nu. Jag blev ju bra, nästan för fort, för jag hade kunnat tänka mig ytterligare några fiskdagar.
    Min matte är också hopplös klockan fyra. Själv tycker jag att man är riktigt piggelin så dags. Tar mig hellre en lur sedan på dagen. Det är ju så man ska göra!

    SvaraRadera
  7. Tina - mjau, det var ganska otäckt när INGENTING stannade nere och det dessutom kom upp rött. *ryser* Fast gissa om Isak har fått uppmärksamhet av matte? Så allt har kanske inte varit dåligt. Hoppas att nya fodret hjälper.

    Matte verkar inte heller tycka att klockan fyra är en bra stig-upp-tid. Vi förstår verkligen inte varför. *kliar örat fundersamt* Tass!

    Sol-Måne - det har varit mycket hårbollsprat på bloggarna, när vi tänker efter. Så ni har nog rätt i att det varit en riktig hårbollsvår. Fisk är verkligen gott. Undrar varför inte matte kommer ihåg att köpa det annars, lika mycket i alla fall? Man ska väl inte behöva bli sjuk för att få godbitar! Tasskram.

    SvaraRadera
  8. Gustav - hihi, vi skrev nästan precis likadant, fastän vi inte såg din kommentar när vi jamade ett svar till Sol-Måne. Men så är ju katter väldigt kloka också! Visst är det bra att få fisk när man mår dåligt. Men fisk hör hemma i må-gott-vardagen också! Isaks mage är bra nu, som tur är. Nu ska vi FÖREBYGGA, säger matte. Vi vet inte riktigt vad det är som ska byggas, men det visar sig väl. Tror att människor skulle må bättre av att göra som vi katter gör. Ta små kattlurar mitt på dagen, så att man orkar vara uppe klockan fyra och lyssna på fågelsången! Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Vi har tappat bort en bemärkelsedag ursäkta Isak grattis. Det är så många födelsedagar i maj så det går runt i skallen.

    Husse har fyllt år och dagen till ära så körde han en klippmaskin rakt över skallen. Han har ett hål i pälsen uppe på skallen och nu syns det mindre säger han "garvar".
    Och så har lilla Kiwi fyllt 1 år som morfar har man förpliktelser sa husse och for till det fjärran Göteborg.

    Arma Isak med magen hoppas att den nu bättrar på sig ät lite kattmynta. Den är väderspännings fördelande och allmänt stärkande samt svagt smärtlindrande. Vi har en hel buske utanför vår terrass. Fördriver myggor, kackerlackor och termiter men drar till sig fjärilar.
    Fisk är aldrig fel men akta er för Gös som husse försökte få oss att äta. Den smakade lera och Gustav Vasas hosor.

    MÅNGA VARMA VÄRMANDE TASSAR

    SvaraRadera
  10. Märkligt att människor inte fattar att dagen börjar vid 4-tiden så här års. Vi får alla kämpa vidare så fattar de nog så småningom. Bra att ni får fisk så ni blit friska snabbt.

    SvaraRadera
  11. Pricken, Svart, Moses och Pi - Isak tackar för gratulationen. Det kan verkligen vara många födelsedagar att hålla reda på emellanåt. Då får vi gratulera tillbaka till både husse och lilla Kiwi! Att kattmynta luktar gott-gott visste vi, men inte att den var bra för så mycket annat. Gös har vi aldrig smakat, men det låter förstås inte så lockande om den smakar lera och diverse annat. ;) Fiskar husse själv? Vi läser ju en del om att han jobbar med sin båt. Tassen!

    Kattson - fisk gör att det spritter lite extra i svans och morrhår, tycker vi! Kan inte förstå att människor missar så mycket av livets nöjen? Matte påstår att fyra är mitt i natten, men det händer ju jättemycket vid den tiden. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  12. usch ja,hårbollar är inge kul-desto roligare är myntabollen vi fick idag,den är 100% ätbar!

    SvaraRadera
  13. Pip och Murre - måste jama att myntaboll låter bra mycket trevligare! Boll som man kan äta? Spännande. Om man liksom blir sugen mitt i leken... Kurr och burr.

    SvaraRadera