onsdag 5 maj 2010

Tapetdvala

Matte är arg. Eller snarare förargad. Inte på oss, utan på sig själv. Hon har nämligen glömt bort något viktigt!


Förra veckan var lite stressig, med tapetsering i lägenheten. Matte påstod att hon var i tapetdvala, och missade en del andra viktiga saker. Nämligen att posta ett kuvert.  Det skulle till en kollega till oss, sKATTemyndigheten.


Nu tror matte, att hon får betala en förseningsavgift. Klok KATTkollega. Vi vill också ha böter om matte är försenad med viktiga saker som  middagen, frukosten eller mitt-i-natten-målet!


Isak: Vad sa du, matte? Fyrtio askar dentisar i böter?!

Hmm, undrar om man kan göra något listigt? Hälla lecakulor i botten på burkarna och bara ha ett tunt lager kattgodis ovanpå. *gnuggar tassarna* Eller också kan vi erbjuda ett exklusivt Rasmus-designat plagg som ersättning. Tål att tänkas på!

Ps. Matte hälsar, att böterna inte ska tas från Dentabitsbudgeten. Hon tar det från sitt drullekonto!

10 kommentarer:

  1. Husse har också skickat nåt till sKATTemyndigheten. Han svor långa ramsor när han gjorde det. Förseningsavgift i form av Dentabits låter som en bra idé. Tycker det ska införas omedelbums.

    SvaraRadera
  2. Stackars matte, hoppas hon slipper den där straffavgiften. Låter som en utmärkt idé med Dentabits som straffavgift vid förseningar och som vi alla vet: Dentabits kommer alltid försent så det innebär att man får fler istället! Nosbuff

    SvaraRadera
  3. aj då, stackars matte, hoppas att det inte blir för dyrt för henne. Jag menar så dyrt så det skulle kosta er dentisar i alla fall...

    SvaraRadera
  4. Va'?!? Finns de GULA Temptations oxå?!? *stora ögon* Såna har minsann inte matte köpit te oss! Vi får de i den blåa asken åsså Dentabits, förstås.

    Våran matte använde Internet när hon skulle skicka viktia papper te sKATTeverket, säjer hon. De e snabbast å enklast. Kanske nåt för eran matte te nästa år? För de däringa papperna ska tydlien in varje år, säjer matte.

    Alla förseningar av kattliga rättigheter ska OMEDELBUMS besKATTas å allti betalas i form av ätbarheter eller extra mycke gos, tycker vi klosterkatter.

    Tass från Conny, sekerhetskatt.

    SvaraRadera
  5. I och för sig bra att matte inte tar ev förseningsavgift från Dentabitsbudgeten, men om hon inte hade behövt betala förseningsavgift så hade ju Dentabitsbudgeten kunna ökas! Alltså tycker jag ni ska kontakta era kollegor på sKATTemyndigheten och säga att matte inte har råd att betala förseningsavgifter!

    SvaraRadera
  6. Sippo - undrar vad det är för kollega som får så mycket post? *stora ögon* Förseningsavgifter i Dentabits borde vara obligatoriskt när matte eller husse missar något! *stampar med tassen* Kurr och burr.

    Dui och Deco - vad smarta ni är! Det där var ju fullständigt logiskt! Man får alltid vänta på sina dentisar, så självklart borde man få extra dos i form av böter. Tasskram.

    Maya - lite irriterad är matte nog, bara för att det var så dumt att glömma posta brevet. Onödigt, kan man säga. *suckar* Men vi jamar, att ingen människa eller katt har blivit skadad eller råkat ut för något, och det är det viktigaste. Då blir hon lite gladare. *buff*

    Conny - gula Temptations är jättesmarriga! Det är kyckling och ost-smak. Men tyvärr är de ofta slut i affären hos oss.

    Vi ska jama åt matte att använda Internet nästa gång hon ska skicka något till kollegan på sKATTeverket. Det verkar mycket bättre!

    Toppenbra förslag på besKATTning. Det injamar vi med helt och hållet. *kurr*

    Kattson - tänk om det skulle fungera! Fyrtio extra Dentabitsaskar... *drömmer* Tass!

    SvaraRadera
  7. Mjau, de är nog ganska vana på sKATTeverket att posten kommer fram lite i omgångar...? En dag för sent kan ju vara otur, det är väl värre för dem som inte lämnar in alls och kan få upp till 3000 kr i böter.
    Håller tassarna att det ordnar sig!
    NosPuss Wikki

    SvaraRadera
  8. Wikki - Tack för tasshållandet! Man kan ju hoppas att det går bra, och att det är någon snäll sKATTekollega som har hand om ärendet. Matte har bestämt sig för inställningen "betala och se glad ut". Om hon slipper, blir det bara en oväntad bonus. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  9. Vad är ni för lyxlirare, jag blir ju alldeles avundsjuk! Får ni mitt-i-natten-mål? Med en så snäll matte hoppas jag verkligen hon slipper böta. Tyvärr är nog inte den där sKATTekollegan så generös...

    SvaraRadera
  10. Gustav - det händer faktiskt att vi får lite torrisar tidigt, tidigt på morgonen. *mums* Du har säkert rätt om kollegan, för de har ju sina tidsgränser att hålla. Matte har aldrig missat förut, men den här gången vimsade hon till det. Hon säger att hon får ta pengar från drullekontot och göra en insättning på sitt erfarenhetskonto i stället. Knasigt. Kurr och burr.

    SvaraRadera