söndag 12 augusti 2012

Vakna sömntuta!

(Wakey, wakey sleepyhead)

Isak är den smidige lille eleganten här hemma. Han utför skickliga balanskonster på stolsryggar och använder sina små tassar till att gripa tag om pyttesmå torrfoderkulor och behändigt skopa in dem i munnen. Vår lille panter är verkligen en mästare på finmotorik. Findus är väl inte riktigt lika skicklig, men han iakttar noga och gärna Isak och försöker göra likadant, med blandad framgång.

Isak is a nimble, elegant little mancat. He skilfully performs balancing acts on our chair backs and uses his small, flexible paws to grasp tiny kibbles and scoop them into his mouth. Our little panther really has amazing fine motor skills. Findus is not quite as skilled, but he carefully observes Isak and tries to mimic him, with mixed success.

Som exempelvis i morse. Den senaste veckan har Isak väckt matte vid fyrasnåret på morgonen genom att försiktigt klappa med tassen på näsan, givetvis ivrigt påhejad av Findus och Rasmus. Idag tyckte Kapten Rödskägg att det var hans tur att agera väckarklocka. Bestämt sträckte han fram tassen, och matte fick sig en rejäl snyting på näsan. :)

Like this morning, for example. In the last week, Isak has woken mum up at four in the morning by gently patting her nose with his paw. Of course, he was eagerly cheered on by Findus and Rasmus. Today, Captain Redbeard thought it was his turn to act as an alarm clock. He raised his paw and punched mum square in the nose. :)


Vad skrattar ni åt? Matte vaknade precis lika bra med min metod!
What are you laughing at? Mum woke up just fine with my method! 

13 kommentarer:

 1. Hehe, helt riktigt. Själv föredrar jag ju persiennharpa för att väcka husse.

  SvaraRadera
 2. *skrattar så morrisarna hoppar*
  Heja Findus, det där verkar ju vara en effektiv metod! Sen att matte kanske föredrar Isaks metod är inget att bry sig om.
  Kul att höra er jama igen förresten, vi har saknat er!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 3. Mission accomplished! Most excellent tactics.

  SvaraRadera
 4. Alla sätt är ju bra, utom de dåliga. Matte vaknade och det var huvudsaken ;-)
  Välkomna tillbaka vi har sakna er!!!

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar å en kram till er matte från vår

  SvaraRadera
 5. Roligt att se er igen! Hihi, det var en rolig väckningsmetod!
  Vi kommer ihåg ett tidigare inlägg när Isak balanserade på en stolsrygg i köket, och vi blev så imponerade. Vi ragdollkatter är inte alltid så smidiga och graciösa ;)

  SvaraRadera
 6. Det märks att ni båda har väl utarbetade väckningsmetoder. Även om de är olika är ju huvudsaken att de uppnår sitt syfte - att väcka matte! Och det gör de ju.

  SvaraRadera
 7. hahahahahahaha - det är inte lätt att vara människa ibland. Maurice är den "lättassade" här. Han smeker så försiktigt, när han vill något. Han är tystlåten och därför så stannar världen när han piper till lite lätt. Kajsa är inte den finkänsliga typen. Hon dammar till en med tassen i ansiktet så det känns om det blir tassavtryck. Hon pratar nästan konstant. Högt. Maurice kan balansera på en sytråd verkar det som. Kajsa kan lätt trilla av bordet. Fast... Bådas uppförande är rätt effektivt, när det gäller att få som de vill... Precis som Isak och Findus får.

  SvaraRadera
 8. Vi brukar också tassa till matte för att hon ska vakna.
  Ibland gömmer hon huvudet under täcket.
  Då är det en bra metod att börja krafsa under sängen.
  Då flyger hon upp jättesnabbt. *fniss*
  Hon tror att vi har tänkt göra något förbjudet där.
  SvansKram

  SvaraRadera
 9. Vi tycker det viktiga är att de vaknar och att man får upp dem! Sen är det lite olika hur mycket det uppskattas! Nosbuff

  SvaraRadera
 10. Vad glad jag blir! Ni är här igen!! Har varit så tomt utan er! Väckning medelst snyting är exakt mina takter! Fast matte brukar ha synpunkter...

  SvaraRadera
 11. Tror säkert att smällen på näsan var MYCKET uppKATTad *fniss*

  SvaraRadera
 12. Hi hi... matte uppskattade nog inte snytingen men upp kom hon. uppdraget utfört alltså! Kul att ni är tillbaka!

  SvaraRadera
 13. Håhå :D vi skrattade högt när vi läste detta inlägget! Det låter som ett fantastiskt uppvaknande, en mjuk boxande tass.

  SvaraRadera