söndag 24 februari 2013

Matador

Idag känner Findus sig som en matador. Ja, i alla fall som matadoren i filmen om den fredsälskande tjuren Ferdinand. Ni vet, mannen som gör vilda grimaser för att reta upp Ferdinand. Fast Findus grimaserar åt snåla matte, minsann.

 Ser du nu vad jag tycker om dig, snåljåp?

Idag får vi nämligen fint besök. Dui och Decos matte Helene kommer förbi på lite fika (mattes kommentar: i alla fall om hon inte hunnit läsa bloggen först!) Så matte har bakat en kaffe- och chokladkaka som stod på avsvalning på diskbänken. Som ni alla vet, så har matte haft oss på svältgränsen gett oss lite mindre mat i ett par månader. Så det är väl inte konstigt om man blir lite sugen, när maten i skålen tar slut jättefort?

Findus tycker allt att det liknar kattmat, det här.

Lika snabbt som en morrhårsviftning var rödtotten uppe på diskbänken och slickade på en halvsmält vit chokladbit som låg nära ytan. Matte började yla så det lät som om brandlarmet gick. Skulle inte förvåna oss om grannarna yrvakna utrymde sina lägenheter. Findus förpassades illa kvickt ner från bänken, och matte försökte begränsa skadan. Hon skar bort en bit runtom den goda chokladen, men ojade och vojade sig något förskräckligt under tiden. Förstår inte riktigt varför? Det finns ju massor kvar till dem! Man är väl en gentlekatt och delar med sig.

Matte igen: Helene, om du läser detta, var inte orolig. Det finns en cheesecake som är helt besparad från provsmakningar. Lovar. :)

11 kommentarer:

 1. Lite spinnande dofter var det allt med hem!
  Det där med provsmakningen tycker vi var ett bra drag, får man inget får man skaffa sig!
  Matte: Kakorna var supergoda! Oavsett provsmakning! Så kul att träffa er alla! Hoppas se lite mer av Isak och Findus nästa gång!Tack så mycket!
  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för besöket! De var skoj, även om Findus och Isak ägnade sig åt "under cover". :) Så bra att kakorna föll er matte i smaken, trots allt. Det kan ju vara lite känsligt, det där med mat. :D Hoppas på fler besök framöver! Och tack så mycket för presenterna, dem blev vi väldans förtjusta i! Kurr och burr.

   Radera
 2. Oj, så matte skrattade när hon läste om dagens provsmakning! Hur gick det med grannarna? Och jag tror absolut att Duis och Decos matte tyckte om att den där kakan var ordentligt kattifierad och godkänd innan hon åt av den. Det är en av våra plikter som katter att se till att maten är okej, förstår inte er matte det?

  Tass från Imma, abbemissa.

  SvaraRadera
 3. Får man hem sånt fint besök är det klart att man måste provsmaka och kattifiera kakan! Tänk om er matte ställer fram någon oätligt, då får ni ju skämmas.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 4. Men det var väl jättebra att kakorna blev provsmakade innan gästen kom. Så gör en riktigt gentlekatt.

  SvaraRadera
 5. När man börjar provsmaka KAKOR har det gått LÅNGT! Stackars dig Findus, du måste varit totalt utsvulten! Den hinten måste väl till och med matte förstå? Omtänksamt av matte att använda vit choklad, så att du inte ska bli dålig.

  SvaraRadera
 6. Finns väl ingen som har så väl utvecklad smak som en katt.
  Matte borde vara glad att du ställer upp som smakråd.
  Så hon inte riskerar att servera något mindre gott till sina gäster.
  Nosgos

  SvaraRadera
 7. Oj så känslig matte var då! Lite kan väl hon dela med sig av, fast ni ska krympa pälsarna. Jag brukar äta glass från mattes sked, så hon e inte kinkig.

  SvaraRadera
 8. Förstår inte heller vad er matte ylade om ??
  Klart som Tonfiskspad att någon av er måste kattifiera kakan och kolla så att den säkert smakar gott !!

  SvaraRadera
 9. Surely your momma knows that all food has to be inspected and approved by all the kitties in the house? We always make sure at least one of us has time to supervise when he makes a cup of coffee.

  SvaraRadera
 10. Håller med! Den ser väldigt god ut!
  Recept?

  SvaraRadera