tisdag 7 januari 2014

Matte i Ligaland

I helgen var matte på rymmen. Hon köpte kattsand och en ny klöspelare till oss (vilket var bra), och uträttade en del andra ärenden - intog bl. a. årets första semla tillsammans med Inkan. Här vill vi dock klaga lite. Matte höjde denna semla, med blandad grädde och riven mandelmassa som fyllning, till skyarna. Men, här vill vi med eftertryck sätta ned tassen. För tror ni att hon hade med sig någon doggy bag kitty bag med sig hem till oss? Nix. Nope. Glöm det! Hon smaskade minsann i sig alltihop hemma hos Inkan i Ligaland!

Bandit spanar ovanpå det goa, uppvärmda terrariet. Och ni vet kanske vem som bor där, ni som läser Ligans blogg?

Joker kikar ner på bostadsinnehavaren själv. Ja, terrariets invånare alltså. Det var inte Inkan som krupit in där, det ska noga påpekas.

Och Vitöra spionerar nyfiket från sidan. Om glasboxen bara gick att dyrka upp med klorna...

Även Prinsen var mäkta begeistrad av händelserna.


  Här har vi den intressanta glashusinvånaren, Eddie. 
 
 

Matte och Inkan tog med gemensamma ansträngningar ungefär hundrafemtielva kort. De ville nämligen ha med hans tunga, som han nyfiket vädrade och fladdrade med. Behöver vi säga, att kameran alltid tog kortet precis före eller efter tungfladdret? *fniss*

Sedan tyckte matte, att hon var jättemodig. Hon klappade nämligen alla Ligans medlemmar. Eddie också! Visserligen lite försiktigt på ryggen, inte så nära huvudet, men i alla fall. Hon har aldrig rört vid en orm förut, så det var spännande att röra vid den lite fjälliga kroppen. (Naturligtvis fick alla pälsklädda Ligamedlemmar också sin beskärda del av gos).

16 kommentarer:

 1. Inte minstaste lilla gräddklick till katterna som lämnats övergivna där hemma?? Och inga räkor häromdagen...nu får ni allt ha ett allvarligt jam med matte! Och klappa en ORM?? *skakar på huvudet*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det för ynkligt med avsaknaden av gobitar? Och hur kan man vänstertassa med en orm - den har ju inga tassar alls, vad vi kan urskilja?

   Radera
 2. Ni HAR en modig matte, fast hon kunde ju ha haft en kitty-bag med sig hem.
  Grabbar!!!
  Matte äter säkert flera semlor och kanske NÅN av dem hemma, då får ni passa på ovh KRÄVA att få smaka på den ;-)

  =^.^=

  Nosgos å en kram till matte från vår

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju matte en riktigt BRA anledning att köpa hem semla längre fram. Grädde är gott, det! :-) Kurr och burr, och kram tillbaka från matte.

   Radera
 3. Trevligt att ni fick en klöspelar i alla fall! Lite taskigt att inte ha en liten klick grädde med sig. Vad matte är modig som vågar klappa Eddie, vår matte tycker hon är tuff när hon vågar kolla på honom..
  Nosbuffarr

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra mattar är ju inte så van vid ormar, precis. Klöspelaren är bra, för den vi har i köket börjar allt se lite luggig ut. Här är det nya färska rep att sätta klorna i! Kurr och burr.

   Radera
 4. Oj vad semla lät gott! Även matte blev riktigt sugen.
  Skojsigt med ny klösis! Antar att ni har tassarna fulla nu med att kattifiera den ordentligt. Eddie tycker vi såg riktigt spinnande ut men matte ser väldigt skeptisk ut.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar klösisen! Semla är ju aldrig fel... i alla fall inte grädden. :-) Man får nog vänja sig lite vid Eddies bekantskap. Men Ligan ser ju väldans fascinerade ut, så han är nog skoj att titta på. Kurr och burr.

   Radera
 5. Trist att matte inte tänkte på er utsvultna små katter när hon satt och smaskade i sig semla med Inkan. Fast klöspelaren får väl ändå räknas som en bra kattpensation. Men nästa gång får hon allt ha en kittybag med sig hem!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Nu tycker jag matte varit modig. Själv hade jag nog nöjd mig med att klappa de pälsförseddan kompisarna. Tycker ni ska skicka ut matte för att köpa semlor åt er allihop genast!

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att ni fick en ny klösis i alla fall när matte var så snål och inte tänkte på kitty bag! Vi hoppas att hon delar med sig av semlan nästa gång!

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att ni i alla fall fick en ny klösis när matte var så snål och inte tänkte på kitty bag! Vi hoppas att hon delar med sig av semlan nästa gång!

  SvaraRadera
 9. En ny klösis borde vi också få! Och det är typiskt att mattar måste glufsa i sig så mycket gottigt utan att tänka på oss stackars gottis-svältande kissemissar!
  Kurrelisvansvift!

  SvaraRadera
 10. Grrrr... Blogger skickade upp en skylt rakt i nyllet på mig när jag skulle kommentera: "HOPPSAN! Det har uppstått ett fel!" och allt försvann! =(

  Med risk för att Bröderna Bus och Busan blir sotis så måste jag bara få berätta... Vet ni, ni är så söta och gulliga så jag riktigt smälter! Puss på gosenosarna! ♥

  SvaraRadera
 11. Fy jam så elakt att inte t amed sig en endaste liten gräddklick med hem till er svältande stackare !
  Min matte tycker att den där Eddie mest liknar en liten mask , kan ju bero på att hon och husse haft 2 stycken Kungsboa ormar som var en 2 meter långa :)

  SvaraRadera