fredag 2 november 2012

Vargatider väntar

Vojne vojne!
Vargatider väntar!
Vettisen visar vägen: viktminskning vital.

Idag kom vettisen på hembesök för att vaccinera våra nackar mot kattsnuva och vad det var. Våra tansingar fick sig en koll också. De fick mycket väl godkänt. Skönt. Men så är lillmissen också en hejare på att flossa. Skosnören, sladdetti eller dragskor till jackor... alla har de hjälpt kvittermissen att hålla gaddarna fräscha från otäck tandsten.

Men så började vettisen prata om vikten. Givetvis trodde vi att hon menade matte, men icke. Hon tyckte att vi borde gå ned lite i vikt allihop. Vissa något mer än andra, kan man jama.Men hur kan någon tycka att denne stilige rödtott behöver banta? *host*

Matte har redan varit iväg och införskaffat Hill's r/d. Vojne vojne!
Invägningen visade:
Findus 5,7 kg
Isak 5,0 kg
Rasmus 5,0 kg

Det är inte lätt att få missar gå ned i vikt, förstod matte av vettisens prat, men tyvärr kan hon vara envis som en rödprickig gris, stationskattmatte. Tre små plastbyttor märktes upp med våra namn och torrisarna vägdes upp på köksvågen. Något säger oss att gottisar snart kommer att vara klassade som utrotningshotade här. *snyft*

9 kommentarer:

 1. Nämen vilka dumheter! Jag blir såå trött på tvåbeningars viktnoja.. De behöver ta det liite lugnt med sånt tycker då jag! Inte behöver ni tassa ner i vikt.. *Protesterar* Ni är perfekta som ni är! Kan föresten passa på att hälsa att Malte har börjat gå ner i vikt, utan dietmat.. Han älskar vår torrislabyrint och hjärngymnastiken mamma ger honom ger samma effekt som dietmat.. Sen hjälper det juh att han har fem syskon *fniss*. Malte var inte tänkt att tassa ner i vikt men det händer ändå, och mamma tycker det kan vara bra.. Så han orkar uppfostra oss andra ännu bättre.. Vad hon nu menar med det då det är jag som är uppfostrare av världsklass *muttrar tyst*.

  Nåjam, hoppas ni slipper nojiga tvåbeningar snart!
  *trösta med mjölkisar* Nosbuffar och Gos <3

  SvaraRadera
 2. Det där känner vi igen, det kommer absolut bli snålt med gottisar framöver "suck" . Vi ser ju att ni är perfekta för era pälsar men få en matte att inse det "stor suck igen" Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Nämen fyjam så synd det är om er !!
  Låter inte kul med dietmat och utrotningshotade gottisar :(

  SvaraRadera
 4. 5 kilo är en alldeles PERFEKT vikt, så det så! Min vettis säger att jag är precis lagom. Jag får skicka henne till er också. Och Findus har säkert bara en alldeles ovanligt kraftig benstomme och tung päls. Det är vad jag tror. Godisransonering är ett förfärligt fult ord!

  SvaraRadera
 5. Findus looks a little extra "fluffy", that's all.

  SvaraRadera
 6. Ni är inte ett dugg tjocka grabbar, bara fluffiga inför vinterkylan!
  Nog måste ni uppgradera pälsen till minst fluff 2.4. Så-det-så *stampar med tassen* ;-)

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
 7. Ojojoj, stackars er. Bandit lider med er verkligen. :-(
  Tazz&Kram

  SvaraRadera
 8. Världen verkar vimla av okunniga vettisar. Det syns ju att alla vi bloggkompisar gör helt andra, och korrekta, bedömningar av er vikt.

  SvaraRadera
 9. Uj, låter hemskt jobbigt med gottisransonering. Kan inte ni rejsa lite extra bara så får gottisarna också plats på menyn!

  SvaraRadera