onsdag 22 maj 2013

Rörmokarkatt

Rasmus:
Alltså, hur bär sig rörmokare åt? Det finns ju inget utrymme under diskbänken. Allt är bara jätte-jätte-trångt där. Inte ens plats för en katt att vända sig på... Näää, jag tycker diskbänkskåpen borde ha mycket större standardmått, faktiskt. Usel planering!

Det är skojigare att hjälpa tassverkaren än att behöva göra allt jobb själv. *mutter*

Matte:
Senare idag, eller möjligen imorgon, kommer hantverkare hit för att byta köksblandaren vid diskbänken. Därför ska skåpet under diskbänken vara utplockat och tomt. Vilket det definitivt inte är i vanliga fall!

Diskbänkskåpet. Dock utan grårandig katt, som fastnat stående på framtassarna.

Därför var det förmodligen extra spännande för en nyfiken kissekatt. Lilla gråtigern petade raskt upp skåpdörren och slank in i skåpet. Efter ett tag hördes mystiska krafsanden där inifrån och jag gick för att undersöka saken. Bakom de grå plaströren för vatten hittade jag en matchande grå kisse, stående på framtassarna med huvudet dolt nedanför bakkantens skiva och baktassarna rakt upp i vädret, lindade runt plaströret, krafsande för att få fäste. Det var så trångt att lillmissen inte kunde komma loss på egen hand, men med lite assistans så kunde han vända sig och komma bort från det trånga utrymmet.

9 kommentarer:

 1. Bäst om du aktar dig från att fastna i skåpet igen. Lika bra att låta tassverkaren göra sitt jobb utan din tassistans den här gången :)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Och varför ska rören sitta på ett så idiotiskt sätt? Har man inte alls tänkt på tassistenters arbetsmiljö? Kan aldrig ha blivit godkänt av KSO, kattskyddsombudet!

  SvaraRadera
 3. Å så otäckt! Tänk om han inte kunnat vända sig och komma ut! Vad hade hänt med honom då? Nej man ska nog akta sig för så trånga utrymmen till och med om man är en smidig katt. Skönt att han kom loss i alla fall.

  Nosbuffar från klosterkatterna

  SvaraRadera
 4. Man MÅSTE ju undersöka! Men skönt att matte hade koll, hade ju inte varit så kul att stå där hur länge som helst! Nosbuff

  SvaraRadera
 5. Tur att att du fick lite tassistans av din matte , Rasmus :)

  SvaraRadera
 6. Här förstår vi inte hur man kan få bygga så? Det måste ju finnas arbetsmiljöregler för hur köksskåp skall se ut så att det är säkert för rörmokarkatter. Vi jamar som Gustav, det där kan aldrig ha blivit godkänt av KSO. Men matte ser väl till att tassverkaren bygger om när han är där och fixar?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Mycket märkligt att de inte anpassar skåpen så att vi katter på ett enkelt och smärtfritt sätt kan genomföra våra viktiga nosologiska och tassologiska undersökningar. Tur det hela slutade lyckligt trots allt!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 8. Det liknar ju närmast skandal att såna här utrymmen inte är anpassade för en rörmokarkatt. Vi får se till att EU ändrar standarden genast!

  SvaraRadera
 9. Husse kämpade förtvivlat med att komma åt ett läckage längre in i traktorn. Hans händer var för stora och hans armar var för korta. Men Nils kom in hela han och husses två kompanjoner nickade imponerande.
  Kanske Nils kunde fixat läckaget när han ändå var inne OCH vände?
  Men nej, Nils har inte behörighet att arbeta med verktyg.

  Det är ju ett litet spel med säkerheten att klämma ner sig på trånga ställen så frågan är om vi kanske ska skapa en ny lag om att trånga och "spännande" ställen borde förbjudas...

  SvaraRadera