torsdag 15 augusti 2013

Man tager vad man haver

Findus lever enligt Cajsa Wargs (påstådda) devis. Han börjar nog bli mer än lovligt trött på mattes dumma påfund om D-I-E-T. Igår kunde matte iaktta hans plundringsexpeditioner upp på köksbänken, där marinerade haricot verts och ugnsgrillade squashbitar låg och svalnade. Skickligt nappade han tag i en munsbit åt gången av endera grönsaken innan han raskt skuttade ned på golvet och med stor beslutsamhet mumsade i sig bytet. Matte var djupt imponerad av hur han kunde få i sig den motsträviga gröna bönan, till synes utan att bita sönder den i smådelar först, men under koncentrerat tuggande under nedsväljningen.

I och för sig så hade matte inget emot Findus företagsamhet, men eftersom bägge grönsakerna marinerats i pressad vitlök fick han inte ta alltför många bitar innan matte satte stopp. (Vitlök, såväl som lök, påverkar de röda blodkropparna hos bl a hund och katt och kan göra att djuren får blodbrist).

För övrigt satt matte och lekte med catoonizern. Känner ni igen oss?


6 kommentarer:

  1. Jag måste jama att jag blir aningen bekymrad för stackars Findus när det gått så långt att han tydligen uppfattar haricot verts och squash som MAT??? Hoppas matte sätter något mer passande på köksbänken nästa gång!
    Och visst känns ni igen, fast originalen är förstås bäst!

    SvaraRadera
  2. Jamar med av hela mitt hjärta om att man blir trött på dieter. Men faktum är - det blir mattar också! Tycker mig redan märka att mattes stenhårda dietfasad börjar knaka i fogarna. Så hys hopp, kära vänner, det går över!
    Bra jobbat med bönorna, Finus!
    Och ni är er rent märkligt lika på stripen, så duktig er matte är! :-)
    Tassklappar

    SvaraRadera
  3. Jag måste injama med Gustav men Mårrgan den token hälsar att grönsaker är gott och speciellt vitlök.
    Vad söta missar matte har gjort! Men är de inte lite väl feminina för att likna er stiliga killar? Eller är det bantningen som gjort att ni ser ut så? *fnissjam*
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  4. Jamar som föregående jamare att nu har väl det ändå gott överstyr med dieten om Findus anser Haricot Verts och Scuash skulle vara lämplig föda för en katt !!

    SvaraRadera
  5. Mjau så fina bilder matte har gjort på er, tassarna upp.
    Men har ni gått över på diet, missevänner
    HMPF tvåbeningar är konstiga jamar vi

    Tass tass

    SvaraRadera
  6. hehe.... Duktig Misse. Helt i stil med Ligan. :-)

    SvaraRadera