torsdag 22 augusti 2013

Proviantering

Ibland undrar man ju hur matte egentligen klarar sig här i livet? Människan har ju inget närminne alls! Och förmågan att lära sig av sina misstag (eller snarare sina missars tagande) verkar vara sorgligt undermålig. Till glädje för sagda kissemissar, för all del.

Igår kväll hade vi fått våra vanliga torrisar till kvällsmat. Efteråt brukar vi alla vilja dricka lite, men den här gången hade vi ätit färdigt samtidigt allihop, så att det uppstod kö vid vattenfontänen. Rasmus hoppade upp på det lilla bordet där fontänen står, och drack. Sedan retades lillmissen genom att sitta kvar medan Isak satt på golvet nedanför och väntade på sin tur. Matte upptäckte det hela och skulle lyfta bort den kaxiga kvittermissen så att Mysak också fick dricka sig otörstig.

Nämnde vi, att matte höll på att ordna kvällsfika till sig precis då? Te och knäcke med skinka och grönsaker. Dessa go'bitar lämnades ensamma och övergivna. Fast inte så länge. Förste provianterare Findus hade nämligen upptäckt att matte och den goda maten befann sig på två helt skilda ställen. Kapten Rödskägg smög upp på diskbänken, tassade ljudlöst fram mellan diverse glas och bestick som stod och skräpade och som kunnat skramla ganska ordentligt om inte den gode kaptenen intagit stealth mode. Väl framme vid smörgåsarna lirkade han loss skinkskivorna och skuttade glatt iväg med sitt byte genom köket, vidare ut i hallen och in i vardagsrummet under soffan. Där mumsade han i sig sitt välförtjänta byte. (Självklart fick Rasmus och Isak också smaka skinka ute i köket).

Till frukosten imorse blev det en favorit i repris. Matte lämnade knäckemackorna obevakade för att skölja gurka, och när hon åter stod vid smörgåsarna såg de liksom lite kala och avskalade ut. Findus, däremot, såg glad och nöjd ut där han satt under köksbordet, ivrigt tuggande på rökt skinka.

Nu undrar vi, om matte kommer att lämna sina mackor obevakade imorgon igen? Vadslagning pågår. Det ligger några torrkulor och en hel del prestige i potten. Svaret får vi imorgon...

Skicklige skinknapparen på kvällsspaning på uteplatsen.

8 kommentarer:

 1. Heja Findus, vi håller på dig! *tassarna upp*
  Vi är med i vadslagningen och satsar 10 dreamisar var på att Findus knycker skinka imorgon också.
  Vilken underbar bild på skinknapparen, vi är bra nyfikna på vad du spanar på för vi misstänker att det inte är en bit skinka som är ute och promenerar.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Hihihihii, heja Findus!! :D

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Oj, jag skrattar nästan på mig! VARFÖR har inte jag en sådan matte?? Min är HELT kass på att glömma mackor med skinka, för hon äter inte kött?? Hur dum kan man bli?
  Men vilka jakttalanger ni uppvisar! Ni är bara bäst!

  SvaraRadera
 4. Snyggt jobbat! Här är vi lite mer skeptiska till att matte låter sig luras tre dagar i rad men man kan ju alltid prova andra sätt..Nosbuffar

  SvaraRadera
 5. Alltid lika glädjande när man hör om lyckosamma matjakter i hemmets vrå. Mycket skickligt att utnyttja mattes tillfälliga närminnesförlust. UndersKATTa inte er själva, det krävs både snabbhet, djärvhet och professionalism för att genomföra den typen av kupper - och två gånger i rad dessutom! Jag bugar och gör svanshonnör!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Hihi, heja Findus! Vilken mästerjägare du är! :)
  Tass och kram

  SvaraRadera
 7. Eh, tror tyvärr att er matte INTE kommer att lämna några mackor obevakade på VÄLDIGT LÄNGE !!

  SvaraRadera
 8. haha........ Vi tror INTE att det kommer ligga några mackor kvar igen. Ligan har erfarenheter liksom. :-(
  Tazz&Kram

  SvaraRadera