onsdag 23 juli 2014

Nymodig tvättstuga

Efter besöket på Södertälje katthem, begav sig mattarna hem till Alice, Bosse och Mårrgan. Ja, matte Eva bor förstås också där. Mattarna moffade i sig en jättegod paj, och i värmen passade det utmärkt med provsmakning av en rad olika glassorter.

Tjusige Bosse tyckte nog också att det var flämtvarmt. Det konstiga var, att ingen av mattarna tänkte på att glass kan svalka en liten katt också. Ingen glass serverades, så som den kloka katt han är, så tassade Bosse till sig lite glass ur paketet. Sedan var det dags för tvättstuga, men i den värmen orkar man inte med så mycket. Då kan passa bra att boka ett pass i tvättomaten i köket (även kallad diskmaskin). ;-)
(Matte: Matte Eva hade förstås full koll på läget. Ingen risk att någon rödtott, eller annan katt heller för den delen, blev instängd i diskmaskinen).

 Bosse: Puh, så varmt. Jag tror jag kör automatprogrammet idag!

 Söta Alice var fram och hälsade och gosade, samt spanade in att allt var som det skulle både ute på gatan och i köket.

Men vad nu? Något är inte som det brukar! Matte Eva har stängt dörren in till sin låda! Det här måste vi hålla koll på, minsann.

Det blev inget kort på stilige Mårrgan. Han var strängt upptagen på sitt alldeles egna hemliga gömställe, och då har man sannerligen inte tid eller lust att hälsa på besökande mattar.

Matte hade hemskt trevligt, och tackar så mycket för den goda maten! Bosse och Alice skötte sina plikter som värd och värdinna utomordentligt, med lite assistans från matte Eva. ;-)

3 kommentarer:

 1. Tänk att de inte blev bjudna på liiite glass i värmen... En och annan vanlig isbit i vattenskålen är ockå bra. För att inte tala om att den är urkul att jaga när man lyckas peta ur den ur skålen ;-).

  Kram till matte å nospussar på er grabbar

  SvaraRadera
 2. Åh vad mysigt! MEN lite brister har de allt tvåbeningarna, självklart ska man få smaka på glass, det är en kattlig rättighet! Nosbuffar

  SvaraRadera
 3. Klart man är framme och hälsar när det kommer så en så trevlig besökare som dessutom är bra på att gosa! :)
  Fegisen Mårrgan dök upp ur tomma intet när matte kom hem igen och han hade försäkrat sig om att hon var själv.
  Bosse var lite stolt över glassmanövern, fast han jamade att den inte var speciellt god.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera