torsdag 16 februari 2012

Återvinning

Det är väldigt viktigt att vara miljömedveten, tycker vi. Återvinning är bra. Matte bär iväg med kartonger, tidningar, glas, plast och konservburkar till miljöstationen. Men man kan ju återvinna på andra sätt också.

Det har alla Stationskatter upptäckt, men särskilt Findus är duktig på sopsortering. När matte ätit grillad kyckling, och slösaktigt slängt en del godbitar som det goda kryddade skinnet, måste en miljömedveten katt ta sitt ansvar och ingripa. Listigt väntade han, tills matte släckt alla lampor och gått och lagt sig, för av bitter erfarenhet vet han, att matte betraktar hans insats med en viss aversion.

På tysta tassar smög Findus ut i köket, petade upp dörren till sopskåpet under diskbänken och skred med stor beslutsamhet till verket. Det var bara en sak, som inte riktigt gick enligt planerna. Den attans sopkorgen välte! Med ett skramlande oljud tömdes hela härligheten ut på köksgolvet, och matte kom skuttande för att undersöka vilka ljusskygga aktiviteter som egentligen pågick.

Findus: Och jag som trodde, att det räckte med att det var mörkt... Ska du inte gå och lägga dig igen, matte?

Den småaktiga matten, som inte alls ville ha en återvinningscentral belägen på köksgolvet, samlade raskt ihop soporna och låste in dem i en stor plastback, i väntan på morgonen. Ganska elakt gjort, tycker vi.

14 kommentarer:

 1. Oj, vilken osis kompis! Det dära får juh bara inte hända! Er matte borde sen inte alls ha låst in det, hon borde juh låtit er hjälpa henne få mindre att rensa bort.. Det är nog såå jobbigt att rensa och lägga allt rätt.. *tröstbuffar* Nosgos

  SvaraRadera
 2. Riktigt gement faktiskt. Här försöker du ta ditt ansvar och ställa upp för miljön och så FÖRSTÖR matte. Dålig stil,Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Matte verkar vara van vid miljömedvetna Findus och hans exelenta sopsortering.
  Har för mig att vi har läst om detta ämne förr *fniss*

  =^.^=

  Kram å nosbuffar

  SvaraRadera
 4. Jag tycker ni skall skicka iväg er matte på en sopsorteringskurs! Här är du snäll och tar ditt ansvar och så är er matte inte bara otacksam utan hon saboterar miljöarbetet dessutom. Vi jamar som Dui och Deco - dålig stil matte!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 5. Men attans också att sopkorgen är felkonstruerad! Givetvis ska den tåla en tasslig genomgång av en expert utan att välta! Där hade du allt en väldans otur, Findus. Och så förstår jag inte riktigt varför matte kom? Det hade väl bara varit skönt för henne att få soporna litet bättre sorterade?

  SvaraRadera
 6. Attans vad förargligt! Snacka om dum sopkorg, inte alls lämplig för en tasslig sortering av soporna. Reklamera den till tillverkaren genast :)

  SvaraRadera
 7. You need to improve your stealth footprints my friends, not just your carbon footprint, hehehehe. Sneaky recycling retrieval is an art.

  SvaraRadera
 8. Nämen,jamarn's så tokigt/nspuss på Er!

  SvaraRadera
 9. Mycket elakt gjort av matte! Låta så gott skinn bara gå till spillo kan ju inte vara speciellt miljövänligt inte. Hur tänker de där tvåbeningarna egentligen?

  Bättre lycka nästa gång.

  Nosgos

  SvaraRadera
 10. Det finns olika sätt att döda bra initiativ. Mattes sätt är ett. Man tycker ju att hon skulle uppmuntra miljömedvetenheten hos er istället. Mycket märkligt beteende.

  SvaraRadera
 11. Mjau på er missevänner
  Det finns en video på oss om ni vill kolla
  Ha en trevlig helg på er

  Tass Tass

  SvaraRadera
 12. Hahaha! Vad gulliga ni är, sötnosar. Jag är säker på att Bröderna Bus och Busan tycker att även jag är en snokande matte som lägger sig i vad de gör. Men eftersom de är otroligt envisa kissemissar så passar de på igen när jag inte riktigt hänger med. De är otroligt påhittiga, de små liven! ;-)

  Puss på gosenosarna, sötisar ♥

  SvaraRadera
 13. Mattar och hussar är otroligt snabba på att leka "katt-poliser"! Har de inget annat vettigt för sig? *mutter, mutter* HEJA, FINDUS! GE INTE UPP!!! När som helst kommer du att överlista din matte, det är vi helt säkra på. Och kycklingskinn som luktar så gott! Vi hade blivit alldeles i katt-extas - eller "katt-ex-tass" som man ju också jamar på det kattmanjamska språket. ;-)

  Puss på er gosekissar ♥

  SvaraRadera
 14. FY så nedrigt gjort av er matte att låsa in soporna på det där viset !
  Åh du som knappt ens hunnit börja med källsorteringen :(

  SvaraRadera