fredag 10 februari 2012

Tirriterade

Måste skamset rapportera, att stämningen på Stationsområdet är aningen tirriterad för tillfället. Värst är nog matte. Hon påminner om en sabeltandad tiger med tandvärk. Och allt bara för en del olika missförstånd i veckan.

Först skulle matte plantera om Bambu Bitt, som hon köpte till oss i helgen. Naturligtvis kan vi inte låta henne ta på sig ett så stort projekt alldeles ensam, men tror ni att vi fick någon uppskattning för det? Skulle inte tro det. Matte muttrade om jord överallt och trampa inte runt i jorden. Men det är ju spännande att krafsa i det svarta på golvet!

Nästa incident var helt mattes fel, vilket hon också tillstår. När alla tuggvänliga kattgrönsaker skulle vattnas, så stod en kruka inne i ett mörkt hörn så att matte inte såg så bra. Hon lekte därför vattna-tills-det-blir-översvämning, vilket vi tyckte var en skojig lek. Det tyckte inte matte. Hon försökte snabbt lyfta krukan till diskbänken, och då rann det ut vatten på köksgolvet. Där det alltså sedan förut låg en massa trevlig blomjord. Visste ni, att det är jätteskoj att ha en leråker på köksgolvet? Klafsar väldigt hemtrevligt om tassarna. Alla tre var förstås tvungna att undersöka den spännande geggan. Dessutom föreslog vi, att vi skulle dra nytta av situationen och plantera kattmynta i leråkern. Det tyckte inte matte. Helt odemokratiskt, utan att lyssna på majoriteten,  hämtade hon istället papper, trasor och golvmoppen.

Senare på kvällen försökte vi leka något annat, när vi nu inte fick göra tassavtryck i lera på köksgolvet. Rasmus och Findus tyckte, att jaga Isak var en jätterolig lek. Det tyckte inte Isak. Han väste, knorrade och försökte rädda sig upp på hyllor och diskbänken. Matte tyckte inte heller att leken var rolig. Hon tog Isak med sig in i sovrummet och stängde dörren. Vi fick inte komma in på hela natten! *sniff*

Vänlig kompissniff. Dock från ett tidigare tillfälle.

Rasmus saknade matte så mycket, att han hämtade hennes gråa yllevantar och gosade med. Faktiskt gosade han så mycket, att det visst gick hål på den ena. Det gjorde inte matte glad nu på morgonen. Hon muttrade något om Feliway. Låter helt okej. Fast vi undrar om det finns någon sort som hjälper mot sabeltandade mattar också?

18 kommentarer:

 1. Det var ingen bra dag för matte med så många "olyckor" på en å samma dag. Att sen hon inte uppskattade er tassjälp, var ju tråkigt. Det kanske finns nåt som gör mattar glada också ;-)

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. Att det kan bli sånadära saker i ett hem där det bor ett gäng katter är väl en självklarhet *fniss*. Fråga vår mamma så får ni se.. Hon jamar också något om att ta hem feliway igen men varför kan då inte jag riktigt förstå *fnissar högt*. Kan man göra brorsan snäll av det? Jag hoppas att er matte lugnar ner sig liite och faktiskt ser det fina ni gör för henne varje dag.. Ni ger henne utmaningar så hon inte blir alldeles för seg.. Man lever längre när man är igång.. Så är det bara.. Det har dem på teven sagt *fniss*.

  Nosbuffar och Stöttning

  SvaraRadera
 3. Jamarn's ingen bra tassda'.../Nospuss från oss!

  SvaraRadera
 4. Hmm, såna dagar har nog alla mattar, min med. Hoppas det går över. Ta nu god tass om henne ska ni se att hon blir sig själv igen.

  SvaraRadera
 5. *fniss* Visst är det rolig att skita ner tassarna !!
  Åh det är klart att man måste hjälpa sina 2-benta med alla deras projekt för annars bir dom ju aldrig klara ;-)
  Hemma hso mig så är det mest husse som är som en Sabeltandad Tiger :)

  SvaraRadera
 6. Det är ju typiskt dom tvåbeningarna att förstöra när man har som roligast... dom förstår sej inte på det som är roligt har vi jamat många gånger och det gör vi fortfarande..
  Hoppas att ni är sams nu allihop..*nosbuffar*

  SvaraRadera
 7. Med åren lär man sig ju att tvåbeningar har ett annat synsätt än vi katter har. Det vi upplever som kul och naturligt upplever de som förstörelse, nedsmutsning och annat tokigt. Bra i alla fall att matte lugnade ner situationen genom att ta med sig Isak i sovrummet. Jag tycker ni ska hålla sams allihop!

  SvaraRadera
 8. Oj vad det händer mycket hos er! Vi tycker nog att matte överreagerar lite men det var ju snäll med Bambu Bitt!Stänger man in sig med en katt så får man förvänta sig att ens saker inte får vara på sina vanliga platser, vi menar :mattegos eller lukt vill man ju gärna ha.nosbuff

  SvaraRadera
 9. Stackars er och stackars matte. Det där med demokrati verkar inte gälla för oss katter, för både Tindra och jag blir nedröstade av en ensam husse.
  Feliway för matte låter som en bra idé, för vem vill bo med en sabeltandad tiger med tandvärk?? *ryser*

  SvaraRadera
 10. Jag ser att ni tog en hel massa lovvärda initiativ där, men jag vet hur svårt det kan vara få uppskattning för sånt. Våra människor är så konservativa, och vill ha det mesta som förut, utan innovativa nyheter och lösningar. Felliway för matte, som Sippo skriver, låter som en bra idé. Undrar just om det finns i människoversion?
  Fast min matte tycker litet synd om er matte.De håller ihop.

  SvaraRadera
 11. Här nickar matte igenkännande, men jag förstår inte alls vad hon menar. Ni försökte ju bara ge en hjälpande tass. Och vad skall stackars Rasmus göra när han saknar mattegos?
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 12. Men vad är det då med matte nu plötsligt? Först så får ni inte leka lera och sen tar hon Isak och stänger in sig.

  Taskigt ju. Ni får ha kompensation för denna orättvisa tycker jag!

  Nosgos

  SvaraRadera
 13. Ibland är det verkligen inte lätt att vara katt. Allt ni försökte göra var ju att hjälpa till och sedan vara snälla och roa er själva och vad hade ni för det, ingenting så klart... :/

  Vår matte säger att hon förstår om er matte blev möjligtvis lite tirriterad, men det förstår inte vi katter, vi håller på er! :)

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 14. Hej heej! Åh vad vi har saknat er blogg, men nu är i alla fall husse & matte tillbaka från semestern så man kan börja interneta som vanligt. Ler-lek verkar ju superskojigt, och kattmynteplantage-idén lät inte heller helt fel!

  SvaraRadera
 15. Verkligen visset när ens människa inte är på samma våglängd när det gäller så viktiga saker som "Lek i leråker" och "Jakt på god vän". Hoppas matte kommer till insikt om hur dessa saker kan förgylla även hennes liv om hon bara lär sig släppa loss och strunta i gamla mossiga konventioner om välstädade hem med mera... :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 16. Mjau, glömde ju - vilken fin bild på kompissniffet :D
  Tassklappar

  SvaraRadera
 17. Heisann!
  Om ni tittar innom min blogg i dag, så har jag gitt dere en award:-) Kom og hent:-)

  Kram och nosbuff från,

  Pernille

  XX

  SvaraRadera