måndag 13 februari 2012

Orättvist!

Först och främst vill vi inleda dagens inlägg med att tacka snälla, söta Pernille för att hon gett oss en fin award. Som sig bör bugar vi djupt, alla tre, med svansen i en elegant krökning. Tack snälla!

 Titta! *stolta och tacksamma*

Meningen är, att tre andra i sin tur ska få priset, men som ni kanske vet kan vi inte välja ut bara tre. Vi tycker ju så mycket om alla våra vänners bloggar. Hoppas att ni alla känner detta? Vi ger alla våra vänner varsin award, och de som vill får hämta den här hos oss.

Sedan har vi upptäckt en ohygglig orättvisa. Vi känner oss förnärmade från nos till svans! Någon gång har vi nämnt i förbifarten, att matte kommer från allra nordligaste Sverige, uppvuxen som hon är norr om Polcirkeln. På kartan har vi sett, att namn på orter, sjöar och annat kan låta ganska spännande. Många namn är från början samiska eller finska, och det förekommer mängder av platser som slutar på -vaara (finska för berg) eller -jaure (samiska för sjö).

Nu, kära medkatter, närmar vi oss den Stora Orättvisan. Där matte växte upp, fanns det en pytteliten ö i en sjö, en ö med ett fantastisk vackert namn. Kissansaari. Smaka på ordet. Skulle inte ni vilja ha en ö eller holme uppkallad efter er? Det betyder nämligen Kattön på finska. Varför finns det inte något sådant i närheten av oss?

Isak: Alltså matte, vi tycker du borde byta ut gatskyltarna här på vår gata. De Tre Stiliga Katternas Gata är väl ett mycket bättre namn?

14 kommentarer:

 1. En mycket bra idé att döpa om er gata! Och visst är det orättvist att vi katter inte får t.ex. sjöar uppkallade efter oss. VET NI, här utanför vår stad finns en by som heter HUNDSJÖ! Jama om orättvist! Vi får klura på om vi kan göra något radikatt för att få till en förändring!
  //Fjutten

  SvaraRadera
 2. jamars så bra idé, med namn efter oss katter.
  vi tar med oss Awarden till vår blogg.

  Tass tass

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det låter som ett jättebra namn på en gata. Fram för fler såna förlsag.

  SvaraRadera
 4. Now come on guys, you can name your kingdom whatever you like - you are the masters of it afterall. Maybe you could name it something good in Finnish - it's a very interesting language, hehehehe.

  SvaraRadera
 5. Tänk om man kunde få se ön med det vackra namnet i verkligheten... *drömmer* Eller få tassa på De Tre Stiliga Katternas Gata... *drömmer igen*
  Hoppas de ansvariga i er stad inser vilken genial idé det nya gatunamnet är!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 6. Måste jama att "De Tre Stiliga Katternas Gata" var det bästaste gatnamn jag har hört!! *Lillfjanten och Frank nickar unisont på huvudena*

  Skicka genast in en förfrågan till gatutkontoret eller kungen eller vem det nu är som bestämmer sånt och säg att ni vill ha gatuskylten utbytt omedelbums!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 7. Mjau, glömde ju: Vi önskar er en underbar, hjärtego dag med massor av gos och mys <3
  Massor av kramar, tassklappar och nospussar från matte och mig!

  SvaraRadera
 8. Åhh, såklart det vore mycket bättre med ett sånt fint namn på er gata! Det är skandal att den inte redan heter så, ni bor juh faktiskt där! Tvåbeningarna har då missat något alldeles speciellt.. Det är juh inte klokt vad de missar hela tiden..

  Önskar er en underbar hjärtdag! Tack för att ni är mina kompisar!

  Nosbuffar och Tassklapp

  SvaraRadera
 9. Grattis till Awarden !
  Rysligt orättvist det där att den där ön inte ligger närmre den kungliga huvudstaden eller ändå hellre närmre Halmstad :)

  SvaraRadera
 10. Visst borde matte byta ut vägskyltarna hos er. Man skulle ju veta direkt att man kommit rätt om man såg en skylt där det stod De Tre Stiliga Katternas Gata. Alla städer och orter borde ha minst ett par gatunamn med kattanknytning.

  SvaraRadera
 11. Grattis till Awarden, gosekissemissar ♥ Klart att det ska finnas en vägskylt där det står: "De Tre Stiliga Katternas Gata"!
  Puss på små gullenosarna ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 12. Kattegrattis till Awarden! En vägskylt där det står: "De Tre Stiliga Katternas Gata" borde sättas upp så vi hittar när vi kommer på besök. hihihi
  Nosegosepussar ♥ ♥ ♥

  SvaraRadera
 13. Grattis till awarden, ni är verkligen värda den! Och jag tror säkert att er gata får byta namn och ni skriver till kommunen och förklarar era synpunkter. Ingen kan väl neka er något så självklart. Min närmaste by heter KATTvik, inte så illa, va? Egentligen borde den utsträckas till att gälla hela stranden förbi mig. Det kanske jag kan ändra på?

  SvaraRadera
 14. Det finns ett ställe på Gotland som heter Katthammarsvik, där e de fint. Katter e mycke viktigare än människor så fram för mera kattnamn på platser och gator.

  Gunnel

  SvaraRadera