fredag 4 maj 2012

Långsamma reflexer

(Slow reflexes)


Först och främst undrar vi vad ni andra katter och kattmänniskor kallar det för när man hälsar på sin människa genom att ge en rejäl buff med huvudet? Så där med pannan, så att det nästan dunsar till lite? Nosbuff låter för milt och försiktigt. Att skallas ger snarare uppfattningen att man slåss. Helt fel. Pannbuff kan kanske förväxlas med en felstavad köttfärsbiff. Fast i brist på fantasi använder vi det ordet för tillfället.


Findus kände för att ge matte en ordentlig morgonhälsning vid frukosten. Han pannbuffades mot ansiktet så att det stod härliga till. Tyvärr var inte matte beredd på det utan skulle just ta en klunk te. Följden blev att Findus och matte fick en tedusch på morgonkvisten. Tyvärr var det inte ens kamomillte. Det jamar man ju att det är bra för hyn. Säkert pälsen också. Nej, vanligt Earl Grey var det.


Findus felt like giving mum a good morning greeting at breakfast. He lovingly headbutted her face, which she unfortunately was not prepared for. She was just about to sip her tea, and sadly enough the headbutt resulted in a tea shower for Findus and mum. And it wasn't even chamomile tea, which they say is good for your skin. Possibly for your coat too. No, it was her usual Earl Grey.


Väldigt vad långsamma reflexer du har, matte. Nu blev jag alldeles blöt i pälsen.
You have awfully slow reflexes, mum. Now my coat got all wet.


Som tur är, dricker matte mjölk med te snarare än te med mjölk, så det var inte alltför hett. Skallad men inte skållad. Fast väldigt överraskande var det ju. Nog borde våra människor alltid vara beredda på en pannbuff?


As luck has it, mum drinks milk with tea rather than tea with milk, so it wasn't too hot.  Mum was headbutted but not scalded, and neither was Findus. But the shower was very unexpected. Surely our humans should always be prepared for a headbutt?

11 kommentarer:

 1. Tur att matte dricker mjölk med te och inte tvärt om (det gör vår matte med), så "duschen" inte blev för het!

  =^.^=

  Nosgos

  SvaraRadera
 2. Jag buffar inte alls, så den typen av obehagliga överraskningar slipper jag. Tur det, för min matte tar ingen mjölk alls i sitt te.
  Och jag tycker allt litet synd om Findus, som ville vara snäll och blev pälsblöt. Matte får allt öva upp sina reflexer så det inte händer igen!

  SvaraRadera
 3. Jag håller fullständigt med. Ens människa borde alltid vara redo för en pannbuff. Te i pälsen låter inget mysigt alls.

  SvaraRadera
 4. Humans are soooo sloooow! We think they should always be ready for headbutts and being jumped on. Afterall they are pretty good trampolines!

  SvaraRadera
 5. Jam, har hört att även vanligt svart te och även mjölk är bra för hyn så matte kan ju vara glad om hon fick en liten skönhetskur av sin röda herre.

  Klart ens människor får vara beredda på en pannbuff lite då och då, då vet de ju att vi älskar dem.

  Nosgos

  SvaraRadera
 6. Pannbuff... HAHAHAHAHA!! :D Så jamarbra, matte och jag har ofta tänkt på att det saknas ett korrekt uttryck för denna kärleksfulla hälsning. Är säker på att er matte tycker att era pannbuffar är värda en tedusch eller två :-)
  Ha en jamarmysig helg!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att drycken inte var så varm när Findus skulle ge sin kärleksförklaring till matte <3

  SvaraRadera
 9. Pannbuff var ett bra ord! Här är det Mårrgan som är den stora buffaren i familjen. Matte dricker inte te, men det har varit nära en olycka flera gånger med kaffet istället. Tur att matte också har mycket mjölk i.
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 10. Åhh vilken tur att det inte var hett finis! Jag håller med, våra tvåbeningar borde verkligen jobba på sina reflexer lite mer så de inte blir skrämda när vi är på gång ;-)

  Nosgos och Mjölkisar (CATurday)

  SvaraRadera
 11. Visst borde människor ALLTID vara beredda på lite pannbuffar !
  Tur att er matte dricker mjölk med te , så att ingen av er brände er :)

  SvaraRadera