måndag 24 oktober 2011

Boll-Kalle

Matte kallar oss för triss i Boll-Kalle. Eller åtminstone par. Findus vågar sig inte riktigt ända ut på uteplatsen utan håller sig i dörröppningen. Boll-Kalle har tydligen något med att göra, att vi sitter och spanar vid nätet? 


I helgen har matte och hennes pappa gnott som skållade råttor för att få till stommen och nätet. Påstår matte, alltså. Vi har minsann sett, att det var pappa som gnodde med stommen och matte sträckte fram lämplig grunka på beställning. Penna. Tumstock. Borrmaskin. Så där höll de på. Rasmus fick inte vara med, fast han annars gärna ivrigt medverkar vid allehanda sysslor. I alla fall var det väldigt snällt av dem, att ordna till ett spanarställe till oss. 


Naturligtvis var det tuffa lillmissen som var först ut och kollade läget på uteplatsen. Isak och Findus tittade och sniffade på betryggande avstånd i dörröppningen. Fast det får inte  komma oväntade ljud eller röra sig människor alltför nära på gångstigen. Då smiter vi snabbt in i tryggheten.


 Isak och Findus intar reträttfärdig position.

 Isak på spanarpallen.

 Mysak patrullerar längs nätkanten.

 Rasmus kollar läget...

...och upptäcker att det är bättre utsikt från pallen.

Matte lyckades få till några bilder med mobilen. Kameran ligger i tryggt förvar i en flyttkartong. Någonstans. Matte hittar den säkert till jul eller så.

18 kommentarer:

  1. Oj så fint ni har fått det! Jamarkul, nu kan ni upptäcka allehanda kuligheter utanför. Pippisarna blir skojsigast. Hoppas att de inte retas med er. Det gör dom med oss.
    Vår matte undrar om er mattefar har ordnat nåt "lock" på uteplatsen. Katter är klättervilliga och vem vet om det finns nån kisse som vill flytta in till er, eller om nån av er vill undersöka pippisarna lite närmare.
    GRATTIS grabbar till er toppenfina uteplats!

    =^.^=

    Nosbuffar till er grabbar och en kram till er matte från vår!

    SvaraRadera
  2. @Smulan, Amanda och Hjulia - det finns ett litet tak på den delen som går utanför överliggande balkongen ovan. Men kissarna får inte vara ute utan tillsyn för ännu finns det några små finjusteringar som behövs göras med nätet högst uppe. Hoppas verkligen inte att pippisarna här är av den retsamma sorten. Kurr och burr.

    SvaraRadera
  3. Oj vad fint ni har fått det. Och det trots att ni inte fick hjälpa till. Ibland blir man förvånad över att t o m tvåbeningar kan klara ett och annat på egen tass. Hoppas ni kommer trivas i er nya lägenhet allihop. Grattis!

    SvaraRadera
  4. Härligt med egen uteplats! Såg jättefint ut, men visst är det läskigt med alla ljud i början. Fina bilder på er.Nosbuff

    SvaraRadera
  5. Åh, vad fint ni har det. Skönt att kunna vara ute och spana och inte behöva sitta i fönstret hela tiden.

    SvaraRadera
  6. Jättesnyggt! Vilken tur att mattes pappa kunde sånt där, för en bra uteplats är ju A och O.
    Tänk så mycket ni kan spana där ute nu.

    SvaraRadera
  7. Jamars vad kul att höra ifrån er.
    Var rädd att er matte hade glömt er i någon kattong.
    Jättefin uteplats ni fått, där kommer ni spendera många timmar framöver.
    Nosbuff

    SvaraRadera
  8. Vilken jamarfin uteplats ni har fått! *avis* Tänk vad mycket roligt ni kommer kunna spana på där. Vi jamar som M&M, skönt att höra att ni inte blivit glömda i en kattong.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  9. Det där blev ju hur snyggt som helst! Nog ÄR det något annat än att sitta i fönstret många våningar upp och spana? Nästa sommar kommer ni nog bo där ute!

    SvaraRadera
  10. Blir riktigt avis på er fina uteplats. Detär ju perfekt att snabbt kunna retirera in i tryggheten om något verkar hotfullt. Om jaghade det som ni skulle jag också kunna tänka mig att tassa ut regelbundet.
    Kan ju vara skönt med en pappa som tar över tassisterandet, så att ni i lugn och ro kan koncentrera er på att utforska uteplatsen :-)
    Tassklappar

    SvaraRadera
  11. Vilken fin uteplats ni har fått! :)

    Vi älskar vår balkong, där är vi faktiskt hela somrarna, ni kommer säkert att flytta ut på uteplatsen också till sommaren, då har ju dessutom matte hunnit ordna massor av mjuka sköna spanarplatser till er! ;)

    För övrigt har vi nät över vår balkong också, det insåg matte att det behövdes när både Frank och jag testade att klättra lite, så nu får vi vara ute när vi vill och inte minsta inbrottstjuv kommer nånsin lyckas ta sig in den vägen! ;)

    Nosbuff
    Linnsen

    SvaraRadera
  12. Jamarn's så fint ni har det ♥....
    /Jam Kram & Nosepussar från oss!

    SvaraRadera
  13. Jisses så fint ni redan hunnit få det på uteplatsen !!

    SvaraRadera
  14. Himmel och pannkaka, vilken jamarfin uteplats! Verkligen skillnad mot ett fönster högt upp i luften! Vi önskar er många mysiga stunder på den nya uteplatsen!
    Tasskramar
    Mozart & Vincent

    SvaraRadera
  15. Tuffa lillmissen.Bandit nickar gillande.

    SvaraRadera
  16. Åh vad fint ni har fått det!! Hur trivs ni annars med att vara polisstationskatter? Det är ju ett snäpp uppåt på rangstegen även om det är lägre nivå på lägenheten. Polisstationskisse - det är något att skryta med!!!! flyttkattonger - åh det låter skoj!!
    nosgos å flytta-in-gottisar
    Maurice & Kajsa

    SvaraRadera
  17. Vad fint ni har fått det! WOW! Det är mycket spännande och samtidigt skrämmande när tvåbeningarna börjar fixa å´dona! Man är ju orolig att de ska slå sig på tummen med hammaren. Buddis (Cherokee) vill gärna vara med när det blir tal om hantverk som ska utföras. Han har koll på det mesta och kan allt!

    Kurrelijamkram från Bröderna Bus & Busan

    SvaraRadera