söndag 9 oktober 2011

Smulor på golvet

Igår efter jobbet kände matte sig lite lat och orkade inte laga mat, utan kom hem med hämtpizza. Visst fick vi smaka några små bitar, men inte på långa vägar så mycket som vi tyckte vi borde få. Findus och Rasmus gjorde några försök att ge matte dåligt samvete, och hoppade upp på köksbordet och parkerade nosen alldeles bredvid det där goda som doftade så underbart. Tyvärr resulterade detta bara i att blomsprutan kom fram. *förnärmat*


Nu är det så med matte, att hon inte är så förtjust i kanterna på pizzan. Dem brukar hon skära bort och slänga. För att intet skall gå till spillo gjorde vi en inventering av sopskåpet under natten och sopsorterade. Pizzakanterna åt vi upp, för att liksom markera bristen på mat i allmänhet och pizza i synnerhet vad gäller oss katter. 


För att riktigt betona allvaret hade vi diktat ihop en liten klagovisa till matte. Så här går den:


Och när hon går förbi står pojkarna på rad
De bugar och ber, de jamar om mer:
"En liten skinkbit till, en leverpastej?"
Hur ska de nånsin kunna veta att hon bara säger NEJ


Tror dock inte att det funkade, för matte hade fräckheten att skratta åt detta och åt smulorna på golvet efter vårt pizzakantkalas. Hur hårdhjärtad kan man bli?


Bild på stackars katt som får nöja sig med pizzasmulor. 
Förmodligen till följd av detta har han tappat sin röda färg.

Sedan kan vi rapportera att Karlavagnen och Kjelle Bus hade rätt. Slingerväxten är en slags vinranka. När matte låg och kravlade på trägolvet för att mäta uteplatsen, såg hon att det satt kvar en liten papperslapp med namnet på plantan.

Klättervildvin.

Nu återstår att ta reda på, om det är en kattvänlig växt. Om den är det, måste vi se ifall den alls kan stå kvar utan att vara i vägen för nät och stolpar.

12 kommentarer:

  1. Det gränsar nästan till kattplågeri att inte bjuda svultna missar på pizza. Findus och Rasmus måste ju vara märkta för livet,som blev hotade med blomsprutan.
    Dikten var jamarbra, det måste verkligen vara en hård matte som skrattar år den.

    SvaraRadera
  2. Jättefin dikt! Synd att den inte hjälpte. Ni har en hårdhjärtad matte.
    Fast det var bra att ni kunde ha en nattlig pizzakantsfest ;-)

    =^.^=

    Nosbuffar

    SvaraRadera
  3. Tänk så egoistiska våra tvåbeningar är. Köpa pizza BARA åt sig själva. Precis som om vi katter inte skulle få ha fest nån gång. Jag tror vi måste öva på att kunna ring upp en pizzaleverantör själva så vi kan beställa vad vi vill ha.

    SvaraRadera
  4. Pizza är alltid gott.
    Har tur med vädret (det regnar) så husmor hade lite tid att läsa i kapp lite i eran blogg. Alltid trevligt å se vad ni har för er.
    Husmor har gett upp blogger för en tid och hon säger att om jag ska skicka en hälsning till er måste hon öppna eran blogg i google chrome eller vad det heter.
    Jag hoppas hon har tid och lusten att plita ner några utav mina tankar och funderingar igen men hon är ju så fasligt upptagen med sina hönor.

    SvaraRadera
  5. Fy vad fräckt att inte dela med sig ordentligt när man har en hel pizza själv OCH när ni diktat så fint.Hoppas att det fungerar med växten, tror ni kommer gilla att ha uteplats! Nosbuff

    SvaraRadera
  6. Det där med att inte dela pizza som jämlikar gillar vi inte...

    Och så läste vi "Klättervildsvin".. Några sådana har vi aldrig stött på, och tur är väl det!

    SvaraRadera
  7. Nu finns en uppdatering på vår blogg igen.
    Har tassat in det däringa: cat-physics på vår blogg, mjau
    Vi tycker det är så jamarskul spel.


    Tass tass

    SvaraRadera
  8. Men stackars er. Leva på svältgränsen och vara tvungna att äta sopor alltså.

    SvaraRadera
  9. Fick en klump i halsen och tårar i ögonen när jag läste er vältassade, inkännande dikt. Den går rakt in i mitt hjärta!
    Inte visste jag att Kjelle hade så gröna tassar - och kanske inte han själv heller :-)
    Tassklappar

    SvaraRadera
  10. hmm, ni borde ju ha fått hela pizzan...

    SvaraRadera
  11. Stackars er :-(
    Ligan förstår så himla väl hur jobbigt ni har det. Tazz o Kram

    SvaraRadera