lördag 14 januari 2012

Aha!

Arbetsschemat har varit fulltecknat denna lördagsmorgon. Vi började jobba redan klockan fem. Borde man inte få extra dentisar i lön för hårt arbete vid denna tidpunkt? Så här har vår dag (hittills) sett ut:

5.00 - inga tecken på förestående uppstigning från mattes sida. Findus börjar sjunga upp sig inför den stora "stig upp-arian" som snart ska utföras.

5.09 - ivriga kvittrande hörs från golvnivå. Såvida ingen fjäderkotlett har förirrat sig in under natten, är det kvittermissen Rasmus som jamar allvar med matte om att det är frukostdags.

5.17 - Isaks morgongymnastik med stretch och promenad utföres på mattes ben och mage.

5.28 - kapten Rödskägg gör en ingående okulärbesiktning för att se om matte bara låtsas sova och fuskblundar med ögonen. Under tiden kittlar kaptenens stiliga morrisar matte i ansiktet med märkliga ljudeffekter som följd. Findus hörs utbrista "aha!"

5.29 - kapten Rödskägg förklarar sin teori. Vi fattar direkt. Man kan säga att en glödlampa tänds över våra huvuden. Eller lågenergilampa, då. Teorin är följande: Morrisar heter morrisar därför att tidig väckning medelst morrhårskill får människor att utbrista i vilda morrningar. Logiskt, när man tänker efter.

5.29-5.33 Teorin prövas med upprepade experiment. Samma resultat hela tiden.

5.35 - frukost med goda torrisar! Tjoho!

Märkligt nog tror matte, att det är sängdags igen omedelbums efter frukost. Vi tar henne genast ur villfarelsen genom upprepning av före-frukost-schemat. Dessutom lägger vi till momentet lek-med-prasselmus-bland-sängkläderna. Fast med en förvånande ihärdighet envisas matte med att sova ändå. I alla fall försöka. 

9.35 - matte ger upp. Uppstigning och frukost nummer två för vår del. Naturligtvis ingår provsmakning av den rökta skinkan som hon har på smörgåsarna som avslutning.

Dessutom har vi hunnit med intensiv fjäderkotlettsspaning i köksfönstret. Det är många pippisar som flyger omkring i buskarna här utanför. En och annan skällis har rastat sin människa också, men de är inte riktigt lika skoj att titta på. Sedan har vi bett matte att gå tillbaka till blomsteraffären med dracenan och byta till starr istället. Dracenan var inget god att mumsa på! Fast matte tror inte, att affären tar tillbaka grönsakerna. Det finns visst inget som heter smakgaranti. Konstigt. 

 Isak: Nix. Tänker inte smaka på grönsakerna! Förresten, vad har jag sagt om att använda blixten? Du ser väl att jag blir alldeles brun i pälsen. *mutter*


 Mysak: Sådärjam, så ska det se ut! Svart och fin päls.


 Rasmus: Ja, jag tänker i alla fall inte käka på den här. Var är starren?
  
Findus: Hörru, både jag och morrisarna har jobbat hårt hela morgonen. Är det för mycket begärt att få sova ifred? *gäsp* 

10 kommentarer:

 1. Ni har då jobbat hårt denna lördagsmorgon... och lön för mödan har ni också fått *fniss*
  Bra jobbat grabbar!

  =^.^=

  Nosbuff

  SvaraRadera
 2. *fniss* vad hade hon gjort utan er? Hon verkar ju helt förvirrad *fnissar högt*. Samma sak med vår mamma, hon behöver då hjälp varje dag för att komma in i våra rutiner.. Jamars! De har nog dåligt minne våra tvåbeningar *fniss*. Hoppas ni får en jättegosig och fin CATurday kompisar! (Ni är så himla fina på kort) Nosgos och Mjölkisar

  SvaraRadera
 3. Hihi, duktigt jobbat! Det var verkligen underhållande att läsa om er lördagsmorgon :) Tack för ett gott skratt! Vi kan ju dock ha viss förståelse om matte inte skrattade imorse.

  Tass och kram

  SvaraRadera
 4. Oj vilket schema ni har. Jag måste bara jama det att teorin om morrisarna är oslagbar. Äntligen har dess ursprung framkommit.

  SvaraRadera
 5. Jisses så hårt ni jobbat på att få upp er matte idag !!
  Jag gick upp med husse klockan 07:00 idag och sen hjälptes vi åt med att få upp matte klockan 09:00 :)

  SvaraRadera
 6. Jamarn's va ni "tass"jobbat,vännen/Nospuss

  SvaraRadera
 7. Tänk att ni har gjort ett helt dagsverke innan matte ens vaknat. Hoppas hon lärt sig nåt och att det går lättare i morgon. Kanske bäst att gardera sig med lite tidigare väckning ifall det skulle gå lika trögt då?

  SvaraRadera
 8. Vilken seg matte ni har.. ;) Vi hade det ungefär likadant här hemma tills matte bestämde sig för att våra mattider skulle äga rum på eftermiddag och kväll.. Då fick hon helt plötsligt sova om mornarna, för då sussade vi också.. Men det verkar ju fungera jättebra för er, fortsätt med okulärbesiktningar och morrhårs-kittling.. :)

  SvaraRadera
 9. TACK för hälsningen i Gästboken.
  Det är så oerhört jobbigt och sorgligt att behöva skiljas så hastigt från sitt djur. Katt eller hund, fågel eller fisk - spelar ingen roll.
  Nu så här några dagar senare går det förhållandevis bra. Mycket beroende på att syster Marrón inte visar några stora förändringar så rullar liksom vardagen på.
  Men de fakto: Det är tyst och tomt.

  SvaraRadera
 10. Ett fankattiskt hårt arbete ni har utfört på morgonen, ni borde helt klart få högsta OB-tillägg i form av dentisar!

  SvaraRadera