måndag 21 oktober 2013

En filt är alltid en kattfilt

Om vi kunde förstå, vad matte tramsar om? Vadå en ny filt, som bara är hennes, helst utan så mycket katthår på? Per definition så är alla plädar och filtar i hemmet kattfiltar. Så det så! Det är bara att maka på sig, matte, och bre ut filten lite extra så att den räcker till oss alla fyra...
En filt är alltid en kattfilt!

Matte lånar bloggen lite:
Jag vet med mig, att jag är ganska nyckfull i min roll som sekreterare i Stationskatternas blogg. Blogginläggen kommer ibland ganska tätt, men ofta lite glesare, liksom mina kommentarer i andra kattbloggar, som jag alltid läser men sällan hinner kommentera varje dag. I och med det att inläggen hittills varit så oregelbundna, tror jag att ingen reagerat på att jag varit tankspridd och kanske uslare än vanligt på att kommentera senaste månaden. I vilket fall hoppas jag att ingen tagit illa upp. 

För ungefär en månad sedan satte livet själv krokben för mig, och jag kämpar nog fortfarande med att någorlunda återfinna jämvikten i tillvaron. Efter mammografi fick jag beskedet, att jag har bröstcancer och jag är numera sjukskriven och har inlett en  cytostatikabehandling. Självklart kommer jag och mina Stationskatter fortsätta följa era bloggar, och jag hoppas att det inte gör något om det ibland blir glest mellan mina kommentarer. Ni ska veta, att jag alltid börjar dagen med att läsa era bloggar till frukost, och där kommer det inte bli någon ändring!

Jag vill gärna, att Stationskatternas blogg ska få vara just en kattblogg, där mina missar kan få husera fritt. Mina egna upplevelser kommer jag inte att göra så stor affär av här, men den som vill kan läsa min egen blogg Kajsa Kavat och jag, som jag också kommer att länka till i sidospalten. Ha det så gott, alla kära bloggvänner!

28 kommentarer:

 1. Det där med "egen filt för bara matte och eller husse" har jag gett upp för länge sedan.
  Findus har rätt!
  En filt är alltid en kattfilt hos oss med!
  Vi tänker på och håller tummarna att allt går bra med er matte och den tuffa behandlingen hjälper att ta kål på hennes sjukdom.
  Vi önskar er en trevlig tisdag.

  Kram
  /Julia å missar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp. En filt är alltid en kattfilt! Vi tackar så mycket för tumhållningen. Kurr och burr och kram från Stationskattmatte.

   Radera
 2. Från en matte till en annan:
  Jag gör som du, läser alla bloggar men skriver sällan kommentarer (som du kanske redan vet). Men det betyder inte att man inte gillar det man läser.
  Tyvärr är det lite glest i min egen blogg också men för mig måste rätta feelingen infinna sig och tiden.
  Håller tummar och tår för dig och Nils hälsar; Du kan väl dela med dig lite av filten till fybeningarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla du. Ska absolut lyssna på Nils hälsning. Vi är oftast minst tre under filten. ;)

   Radera
 3. Findus - självklart är alla husets filtar kattfiltar! Vad skulle de annars vara? Dessutom borde matte vara tacksam för katthåren för ju mer katthår ju varmare och gosigare filt.
  Matte hälsar att vi tänker på er massor och att ni vet vart vi finns
  *nosbuffar och massor av kramar från matte*

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni har ju alldeles rätt i att filten blir varmare med extra päls! Tack snälla för all stöttning. Kommer nog att höra av mig snart om vi kanske kan ha en liten träff för oss cat ladies :) Kurr och burr, och kram från Stationskattmatte.

   Radera
 4. Varma tankar och en datorkram från Trassla och Trasslamatte <3 <3 <3
  -Som numera bara snyltar och läser andras bloggar - för det mesta utan att ens lämna minsta lilla tassavtryck - trots att mycket är väldigt bra skrivet.
  Vi läser fortfarande några kattbloggar för att de är roliga, under(f)hundiga, och välskrivna - och Stationskatterna har alltid varit och är en av favoriterna!
  Vi skyndar oss genast att läsa ytterligare en blogg, med största förhoppningar och tum-och tasshållningar, om att få läsa att de tuffa behandlingarna resulterar i en FRISK kattmatte <3
  *snällaste svansviftningarna och vinkningarna från en liten värmländsk kommun*
  Trassla med matte

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar så mycket för de vänliga orden, kramarna och svansviftningarna. <3 Kram Stationskattmatte.

   Radera
 5. Allt i hemmet tillhör väl katten, varför skulle filtarna vara ett undantag?

  Vi önskar också matte god tillfriskning.
  Gnestakissarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så rätt ni har i det - allt är ju katternas ägodelar! Tack rara du för den snälla hälsningen!

   Radera
 6. Klart att filtar och annat mys tillhör katterna. Sänder dig, käraste kattmatte mina varmaste tankar och skickar kramar i massor. Kommer att kolla in din blogg också ♥ / Rozie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, vem annars äger filtarna? Tack så mycket för omtanken och kramar tillbaka. <3

   Radera
 7. Alla filtar är ju våra! Och kan vi dela dem så är det ju ändå bätte.
  Vi tänker på er och som Alices matte säger, du vet var vi finns.
  Håller alla tassar och tummar här. Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla bra liggplatser är ju våra, hälsar kissemissarna. Tack för tass- och tumhållningen. Hör nog av mig snart om en liten träff för oss cat ladies. ;-) Kram.

   Radera
 8. Klart som Tonfisksspad att allt mysigt i ett hem tillhör katten/katterna !
  Här håller vi också alla tassar , tummar och tår i kors för er matte !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur?! Mera mys åt katterna! Tack snälla för all omtanke. <3

   Radera
 9. Jag tror alla 3 katterna kommer att dela med sig av filten så att matte blir frisk snabbt. Vi tänker på henne och håller tummarna allt vi kan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi katter är ju trots allt väldans generösa, så matte kan ju få låna ett hörn. Ibland. Kurr och burr.
   Matte hälsar och tackar snälla blogghjälpen för tumhållningen.

   Radera
 10. Klart filten måste kattifieras, hur skulle det annars se ut? Särskilt viktigt nu när matte behöver massor med extra gos, kurr- och spinnhealing. Håller tummar och tassar för att matten ska bli frisk snart igen. Kram och nosgos.

  SvaraRadera
 11. ALLT nytt hemma måste noggrant undersökas och kattifieras! Vi tackar och bugar för tass- och tumhållning. Kurr och burr, och kram från Stationskattmatte.

  SvaraRadera
 12. Stationskatter, det är nu ett digert och ansvarsfyllt arbete för er att ta hand om stationsmatte! Vi kommer att ha en kattkrets fr o m nu som enbart har till uppgift att skicka spinnhealing till er matte ända tills hon mår bra! Vi fixar det telekattiskt och jag och Nova har redan börjat! Hoppas det kommer att kännas bra! Varmaste TassKramar Wikki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi tar vårt uppdrag att hjälpa matte på stort allvar. *nickar instämmande* Så bra, att vi får hjälp med spinnhealingen av våra vänner. Det här SKA gå bra. Så tänker vi. Tack snälla för stöttningen. Kurr och burr.

   Radera
 13. Vi skickar de varmaste tankarna, många kramar och nosbuffar, och håller alla våra tummar och tassar jättehårt för att matte ska bli frisk!
  Spinnhealing tror vi också på <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla för stöttningen och tum- och tasshållning! Kurr och burr, och kram från Stationskattmatte.

   Radera
 14. Tack för idag ! Det var så mysigt och trevligt. Tazz&Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv! Jag och grabbsen tyckte det var skoj att få besök. Kurr och burr, och kram från matte.

   Radera
 15. Vi brukar dela filtar med matte, ligger hon under så ligger vi ovanpå, och ibland innanför! :)

  Vi vill skicka massor av nosbuffar och styrka till Stationskattsmatte och förhoppningar om ett snabbt tillfrisknande!

  Nosbuffar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi gillar också att krypa in under filten. Det blir så extra varmt och gosigt då! Matte tackar för hälsningen och nosbuffarna. Tack snälla! kurr och burr.

   Radera