söndag 20 oktober 2013

Köksdörr - att hjälpa eller stjälpa?

Ända sedan matte och vi flyttade in, har hon suckat åt köksdörren, som inte satt på plats vid inflyttningen. Först saknades gångjärnen, och när dessa kom på plats, visade det sig att fel dörrar nog hängde på fel ställen (enligt vaktmästaren), så det blev att avvakta lite till.

Fast tro för all del inte, att vi katter har saknat köksdörren! Det har varit så trevligt, att i lugn och ro kunna undersöka mattes maträtter som står och svalnar på bänken, eller att inte missa ifall Isak skulle få sig en extraranson med torrisar. Då kan vi strumpmissar minsann be att få lite påfyllning också.

Men så var det ju det här med att vi har fått besök. Mattes mamma är här och hälsar på, och matte har fått hjälp med att fixa diverse trivsamma egenheter i lägenheten. Köksdörren är numera på plats (efter lite underhållande trixande, genom att den skulle vändas upp och ned). Isak kan alltså få äta i lugn och ro i enskildhet emellanåt. Inte så bra, tycker vi andra. Dessutom har det börjat dyka upp en del mystiska spärrar i skåpluckor och garderober? Hmm, vet inte riktigt vad vi tycker om det. Det är liksom en kissekatts rättighet att peta upp alla skåpluckor i köket, anser vi.


Alltså, det här med stängda dörrar; det är nog lite överreklamerat, tycker jag...

7 kommentarer:

 1. Oj, oj, oj, det här inlägget måste vi se till att matte inte läser! Spärrar på lådor och garderober? *Morrhårsdarr från Mårrgan* Så kan man väl inte göra mot sin katt? Ni har våra största sympatier!
  *nosbuffar*

  SvaraRadera
 2. Hejja Grabbar!!!
  Dörrar som är stängda GÅR faktiskt att öppna om ni hänger i hadtaget!
  Enkelt om dörren öppnas åt det håll ni ska, men liiite knepigare åt andra hållet...
  Då MÅSTE man skjuta ifrån med baktassen så den öppnas!
  Detta är lite ÖVERKURS från oss "damer" med längre livserfarenhet *fniss*
  Vi kan till och med öppna skjutdörrarna i garderoben i sovrummet. MEN några spärrar har vi inte råkat ut för än...

  =^.^=

  Tröstebuffar

  SvaraRadera
 3. Stängda dörrar är inte alls bra! Då protesterar vi högt. Det där med spärrar låter inte som någon bra idé. Det är självklart katters rättighet att kunna ta sig in där man vill! Varför ska tvåbenta krångla till allt? Nä, trams tycker vi!

  SvaraRadera
 4. Stängda dörrar är inte alls bra! Då protesterar vi högt. Det där med spärrar låter inte som någon bra idé! Det är självklart katters rättighet att kunna ta sig in där man vill. Nä, trams tycker vi!

  SvaraRadera
 5. Håller med er. Det är inte bara stängda dörrar som är överreklamerat, utan dörrar överhuvud taget. Det finns det alldeles för många av. Tycker nog att en straffskatt på dörrar vore på sin plats!

  SvaraRadera
 6. Stängda dörrar är ju till för att öppnas precis som ni jamar !!
  *pfft* Vilka dumheter er matte och mattes mamma håller på med i er lägenhet !

  SvaraRadera
 7. Du, ALLA vi i Ligan håller med ! Dörrar ska per definition vara öppna. Punkt ! Tazz&Kram

  SvaraRadera