tisdag 14 juni 2011

Förlorade ägg

Det märks att det är lite mycket på jobbet för matte nu. På bara några dagar har hon fått jobba över tio timmar extra, utöver sin vanliga arbetstid. Det är inte särskilt mycket sprutt på henne på kvällarna, kan vi jama.


Ta inatt, till exempel. Igår kväll kokade matte ägg, som blev kvarglömda i den rejält stora kastrullen på spisen där de stod och svalnade. Exakt hur det gick till avslöjar vi inte, men imorse när matte steg upp låg det krossat äggskal, kantstötta ägg, vatten, kastrull och lock på köksgolvet. Ändå hade matte inte hört ett knyst inatt för att hon sov så djupt. Vi katter, som är något mer alerta, kan meddela att det dundrade rejält när någon välte ned kastrullen.


Matte undrade något förvånat om vi försökt oss på förlorade ägg. Eller skalövningar. Pfft!

15 kommentarer:

 1. hahaha, trots att matte är trött, så är hon jamarns rolig! Hoppas att matte får semester snart så det blir lite sprutt på henne igen - det går ju inte att leva på förlorade ägg och skalövningar hela tiden...
  nosgos å ja, ni vet.. allt det där. Hoppas att vi ses på sippos fest!
  M&K

  SvaraRadera
 2. Vad ni är omtänksamma som hjälper matte med äggen!Hoppas att det lugnar sig för matte så att hon får tid för det viktiga-ER. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Oj, hon hade nog inte ens vaknat av en rejäl nosbuff!
  Se till att hon inte arbetar för mycket bara, inte nyttigt.
  Tassa lungt i natt, eller vält spisen och se om hon vaknar av det. tihi

  SvaraRadera
 4. Tänk denne Någon, som gör de mest märkliga saker hemma hos er! Tror nästan att detta tar priset. Det måste ju vara Någon med väldigt starka tassar, en stor kastrull med vatten flyttar man inte med en liten tassviftning precis.
  Stackars er matte, vad trött hon ska ha varit när hon inte vaknade av den smällen!

  SvaraRadera
 5. Jamarn's...Spöktassar det hemma hos er mé?? *mjauu thihii*
  /NosPûssar från oss!!!

  SvaraRadera
 6. MEN spökar det hemma hos er, undrar vi oxå?
  *FNISS*
  Vi brukar inte putta ner kastruller, eller ngt annat för matte, så det är säkert ngt spöke som tassar omkring hemma hos er, *funderar*

  Tassen till er fina missar

  SvaraRadera
 7. Jag förstår inte varför matte undrar om NI försökt er på förlorade ägg eller skalövningar. Vad hade ni med saken att göra, annat än att ni hörde när allt föll i golvet.

  SvaraRadera
 8. Mystiskt att kastrullen bara kunde välta så där. Det är bäst att ni kollar ordentligt så det inte smyger runt något skåpmonster.

  SvaraRadera
 9. Det ÄR säkert skåpmonstret som härjar hos er på nätterna!!!
  Tur att NI vaknade och jagade bortmonstret tills matte gick upp på morgonen! Tänk så rädd hon skulle ha blivit annars...

  =^.^=

  Nosgos grabbar å en kram till matte

  SvaraRadera
 10. Ligans Matte har ungefär samma arbetsbelastning.
  Inte kul inte kul för nån av oss. :-(

  SvaraRadera
 11. Min husmor kokade ägg (över ett år sedan nu) som hon glömde på spisen så de fick koka i 40 minuter.
  Hon bestämde sig för att busa lite med husherren och bad honom skala och hacka dessa ägg som hon skulle ha i en sallad dagen efter.
  Vi var alla nyfikna på reaktionen men det blev ingen överhuvudtaget.
  Vi trodde ju förståss att äggulan skulle vara om inte svart så åtminstone grön men icke sa nicke. Det var som ett helt vanligt hårdkokt ägg - inget märkvärdigt alls med andra ord... Så uppenbarligen spelar det ingen roll om man kokar ägg i 10 eller 40 minuter.

  SvaraRadera
 12. Fnissar. Om ni hade ägnat er åt skalövningar hade hon i alla fall varit vaken nog att höra det.

  Nåjam, matte måste i alla fall vara medveten om att hennes kattrio är något alldeles ägg-stra :D

  Nosgos

  SvaraRadera
 13. Känner igen det där. Missade Sippos fest på grund av mattes glömska - som hon såklart skyllde på jobbet *morrar ilsket*. Och några förlorade ägg har jag inte sett till. NÅGON fördel ska man väl ändå ha av detta överdrivna jobbande!
  Tassklappar

  SvaraRadera
 14. Kan tänka mig att er stackars matte måste varit trött om hon inte vaknade när kastrullen med ägg for i backen !!! Hoppas hon snart får lite ledigt !!! Nosbuffar och Kramizar från mig och matte :)

  SvaraRadera
 15. Tittar in som hastigast - nu ska husse och matte snart gå till flygbussen för vidare befordran till Cypern - vi får inte plats i bilen på grund av en viss liten dam som måste ha med sig barnvagn med mera :-)
  Många kramar och tassklappar

  SvaraRadera