måndag 6 juni 2011

Städfrenesi

Det här med nationaldagen och hur den ska firas har vi inte så bra koll på. Matte har i alla fall drabbats av frenesi i köket. Inte så att hon lagar till läckra supéer med massor av sås och gelé som vi ska få smaska i oss. Tyvärr. 


I stället drar hon fram genom köksskåpen likt Egyptens gräshoppor och lämnar endast förödelse bakom sig. På golvet växer en hög fram, som visst ska transporteras till grovsoprummet. Även annat smått och gott åtgärdas.


I vanlig ordning måste vi hålla koll på allt hon gör. När en halogenlampa ska bytas ut i takarmaturen, står Rasmus med henne på trappstolen. Tur är väl det, för när lillmissens päls kittlar matte på benen börjar hon vingla och Rasmus får rädda henne. 


När matte går igenom posthögen och klipper ut en kupong studerar Isak noga vad det är matte tänkt lägga ut pengar på. Att matte nära nog friserar om Isaks mustascher är sådant som i sammanhanget får betraktas som en nödvändig uppoffring. Man kan ju inte lämna matte att slösa pengar på vad som helst. 


Och när en snabblunch ska intas på stående fot tassar Findus runt tallriken med varmkorv. Han tyckte nämligen han hörde något om hot dogs, och detta måste självfallet undersökas. Finns det skällisar i lägenheten?


Trots allt medför denna städfrenesi något bra. Matte hittar igen alla små gömmor med kattgodis som hon illistigt har stängt in i diverse köksskåp. 


Mattes godisgömma.


 Rasmus: Titta, så mycket godis! Och det tar du fram först nu?


Rasmus: Jag tycker vi börjar med ett smakprov av den här.


Man blir trött av att städa i värmen. Då är det skönt att ta en kattlur i det gröna. Jorden svalkar så skönt i balkonglådan. Plättar i luften bäddar in Rasmus i en sky av grönska.

Lillmissen: Man sover bra på pannkaksblomman.

På tal om städfrenesi, funderar matte på att kanske, eventuellt, möjligen ändra lite på typsnitten/fonterna på bloggen. I malldesigner/avancerat kan man välja olika typsnitt till inläggsrubrik, datumrubrik, sidtext osv. Fast matte hittar inte var man kan ändra typsnittet för hela inlägget. Är det någon som kan ge en liten tassvink om hur man gör det?

10 kommentarer:

 1. Matte använder nåt som heter Windows Live Writer och hon hämtade den efter ett tips från Nea & Simba's matte här:

  http://explore.live.com/windows-live-writer?os=other

  Programmet är gratis och toppen bra, enkelt att använda och länka inlägget till bloggen med ett klick bara! Matte använder den till alla sina inlägg. Där kan man välja och vraka bland massor med typsnitt i regnbågens alla färger ;-)

  Lycka till. Om det ger resultat, lär vi se den här *fniss*

  =^.^=

  Nosbuffar grabbar, vi ses hos Gustav i kväll!!!

  SvaraRadera
 2. Bra att ni är med och övervakar matte, vi vet ju hur det går när vi inte är med-ingen ordning på allting! Godisförrådet såg bra ut, en smakbit av varje föreslår vi! Nosbuff

  SvaraRadera
 3. Hur våra tvåbeningar över huvud taget klarade sig innan vi kom in i deras liv är en fråga som ständigt sysselsätter mig.
  Tycker ni är värda extra tilldelning av skattgömmegodiset efter allt jobb. Håll fanan högt - kanske särskilt idag :-) för ni är så jamarns duktiga!
  Matte kan tyvärr inte hjälpa er matte med typsnitten för hon jobbar i Word Press och kan inte Blogger. Dessutom har hon problem med bloggen just nu, suck...
  Kramar och tassklappar

  SvaraRadera
 4. Mjauuuuuuu...Såå mycket godis *prr*
  Appropå fonttassarna så beror det på,men under design & malldesign finns det under Avancerat där finns flera olika att välja på eller så gör det i Html koden,tassa & kika....

  Om det ändras i Html koden är det viktigt att göra rätt så då får du tassa i min gbok om du vill /Jam & Kram

  SvaraRadera
 5. Vilken tur att matte städade skåpen och fann godiset! Jag blir alldeles matt vid tanken på om det hade legat kvar och blivit gammalt. Blogghjälpen hälsar att det mest är en slump om hon lyckas få nåt rätt i blogger, så hon ska nog inte ge något råd där.

  SvaraRadera
 6. Hade ni så mycket godis hemma som var UNDANSMUSSLAT? Jag kan inte se annat än att matte får överlåta godislagringen till er i stället. Ni har säkert något bra ställe att förvara det på, så att det inte glöms bort. Förresten kan det väl ligga framme, som prydnader?

  SvaraRadera
 7. Som ni slitit idag!!! Hoppas att ni inte missar Gustavs fölsedagsfest!!! lillie säger att om er matte vill ha något att göra medan ni festar, så kan hon komma hem hit till oss och städa i skåpen i vårt kök också...

  nosgos å gottisar, nosbuff å råttisar

  SvaraRadera
 8. Oj, jag blir ju alldeles svettig bara av att läsa hur er matte stressat runt. Ni måste haft fullt upp med att kontrollera allt som matte varit och pulat med.

  SvaraRadera
 9. Vilken tur att allt det där godiset hittades, håll koll på matte nu killar så hon inte slarvar bort det igen. ;)

  SvaraRadera
 10. Wow, om man hittar en massa godis vid städning så borde vår matte städa oftare :-)

  SvaraRadera