söndag 19 juni 2011

Gubbdagis

Det här inlägget har uppkommit under olaga hot, vill vi påjama. Matte  har hotat med minskade godisransoner om hon inte fick låna datorn en stund. Därför inleds det med en brasklapp:  Härtill är jag nödd och tvungen. *mutter*


Matte skriver:
Ordet gubbdagis verkar inte vara så allmänt bekant som jag trodde. Som flera redan tagit reda på själva, så avsågs Clas Ohlson. Ett gubbdagis är alltså en plats i shoppingcentret där man kan  lämna sin "gubbe" (ordet ska uppfattas som ett smeknamn, inte skällsord) och sedan är man fri att bege sig ut på en shoppingorgie i klädaffärerna eller andra spännande butiker i fast förvissning om att gubben glatt kan sysselsätta sig på egen hand en bra stund. När shoppingen är över kan man avhämta sin gubbe från dagiset. :)


För mig har gubbdagis alltid betytt just Clas Ohlson, men ord är vad man gör dem till och kanske kan det finnas andra affärer som fått den beteckningen också?


Snorlåset var alltså inköpt på gubbdagiset, där för övrigt jag själv kan trivas förträffligt.  Nuppi kissa införskaffades däremot på K-rauta. På just den affären var det sista exemplaret, men jag hoppas förstås att Hjulia kan hitta en egen uppsättning knoppar.


Här tar vi tillbaka datorn igen. Tur att matte inte tänkte på att avtvinga oss lösenordet, för då hade hon väl lånat bloggen jämt. *ryser* Kan man inte anmäla sådana här läbbiga hot någonstans? Indraget godis är allvarliga saker! Vi borde minsann få en belöning för att vi så generöst lånar ut vår blogg.


funny pictures of cats with captions

6 kommentarer:

 1. *Mjauuu thihii*....
  Coolt mé Gubbdagis,fast...Där passar nog inte vår HussePusse in ;)
  Härligt att ni får tassa blogg ifred /NosPûssar

  SvaraRadera
 2. Uteblivet godis "ryser" så kan man ju inte ha det. Det är var som kallas ett slag under bältet tycker vi, fegt.Nåjam, ha en bra dag. Nosbuff

  SvaraRadera
 3. K-rauta finns nog också i vår shoppingcentrum, men en bit bort. Nu är det tyvärr inte aktuellt att åka dit. Nästa gång vi åker, kan vi nog kika efter knopparna i alla fall.
  Ha en härlig lördag, fast det regnar... vi ska ha en riktig gosedag idag ;-)

  =^.^=

  Nosbuffar

  SvaraRadera
 4. lillie säger att hon skulle kunna bosätta sig på gubbdagiset. Om hon fick ta med oss och om de hade kaffe.

  Fast det var fräckt av matte att hota sig till att få använda er blogg!!! Tassa till henne från oss. Och säg till att ni skall ha extra gottisar. Som kattpensation.
  nosgos å (extra många) gottisar, nosbuff å råttisar
  M&K

  SvaraRadera
 5. Men ibland kan man bara inte vara hur snäll som helst. IBland måste man bara sätta ner tassen och säga NÄÄ, DU FÅR SKAFFA EN EGEN BLOGG FÖR HÄR MÅSTE VI BLOGGA! Men jag hoppas matte har förstått det nu.

  SvaraRadera
 6. Tassar in för att önska er, fina missar en trevlig söndag, fast det regnar, hmpf

  Tass tass

  SvaraRadera