tisdag 19 juli 2011

Elefanthjord

Matte är fånig. Hon påstod, att hon väcktes av ett oväsen som lät som om det härstammade från en elefanthjord strax efter midnatt. Äschjam, det var ju bara vi missar som hade lite skoj!


Det första matte hörde var att nätramen på balkongen skallrade. Det berodde på att tre upphetsade Stationskatter försökte klättra upp för nätet, på och runt varandra. Högst upp satt en retsam nattfjäril och fladdrade med vingarna.


Sedan lyckades Kapten Rödskägg tassa till flygfät så att det störtdök ner på golvet, och i ett huj så var Findus där, tog fjärilen i munnen och sprintade genom lägenheten, tätt följd av Mysak och Lillmissen. De ville förstås inte gå miste om det roliga. Ute i köket släppte Findus ut krypet på golvet, där det sedan vinglade kring stolsbenen. Tre par framtassar försökte omedelbart fånga fjärilen igen.


När Kapten Rödskägg tyckte att hans kumpaner blev för närgångna, tog han försiktigt nattfjärilen i munnen igen och galopperade vidare genom lägenheten. Längst bak i ledet av förföljare skuttade en sömndrucken matte, vilt svärande över en stött lilltå. Även matte försökte få fatt i krypet med sina framtassar, i akt och mening att släppa ut det igen. Munnen vägrade hon att ta till hjälp. Konstigt.


Till slut tröttnade matte på den skojiga leken och försökte få lite sömn istället. Hon försökte stänga ute ljuden av alla vilda språngmarscher genom att dra täcket över huvudet. Sedan låg hon och muttrade förvirrade saker om Gryningspatrullen, klamp och stamp.



11 kommentarer:

  1. ja se mattar... man skulle stoppat dem från att titta på Djungelboken. Det skulle man... (*kommer plötsligt ihåg att lillie föddes under juraperioden och var barn, utan en övervakande Mr Maurice, när Djungelboken kom. lite svårt att stoppa det tusen millioner katiljoner år senare... Även om man är katt...) Gryningspatrullen är tröttsam. I synnerhet eftersom de enda kattorna är antingen urtrista eller människoätande. Pfffft.

    hade matte försökt hade hon kunnat nappa till sig den med munnen. det är lättare än att göra det med tassarna. (Och att slå i tån är en urusel metod - trust us!)

    När skall man annars fånga nattfjärilar förresten??? På dagen??? Om människor slutade sova när vi är vakna så skulle detta aldrig hända.
    nosgos å allt det bästaste
    M&K

    SvaraRadera
  2. De muttrar för att de vet att de inte skulle hinna ta något flygfä, så det är helt enkelt avundsjukan som talar. För det är klart att matte vill vara med sina älskade missar och jaga. Sen vet vi ju sen tidigare att de har lite svårt med tider.Nosbuff

    SvaraRadera
  3. Att jämföra er med gryningspatrullen var det konstigaste på länge. Bara att jämföra en elefanttass mot en orginaltass! tihi

    SvaraRadera
  4. Men inte fångar man väl Nattfjärilar i gryningen ??!!
    Förstår inte heller jämförelsen med en Elefanthjord ??!!
    Åh inte heller varför 2-benta envisas med att sova på nätterna ??

    SvaraRadera
  5. Jag förstår inte att matte alls försökte deltaga i ert jakttränande? Nog för att det verkar som om hon BEHÖVDE det, men hon har ju inte de naturliga förutsättningarna och finessen! Bara det att stuka en tå visar på oskickligheten. Nä, hon får börja träningen i lugn och ro och på dagtid. Bäst så.

    SvaraRadera
  6. Vilken spännande natt ni verkar ha haft. Det är ju helfestligt att jaga såna där små nattfjärilar, så jag förstår inte vad er matte klagade på. Ännu lustigare att hon inte ville fånga den med munnen.

    SvaraRadera
  7. *Mjauu thihi* Här hör matte Galopperande Hästar!!!!
    /Jam & Kram från oss i ☼

    SvaraRadera
  8. Jag trodde det bara var kattungar som lekte "gryningspatrullen" men lite natt -jack är kanske spännade även senare om åren! kanske öronproppar är bra att införskaffa!? *nosbuff*

    SvaraRadera
  9. Mattar är bra konstiga ibland! Vår matte skrattade så hon nästan trillade av stolen och sa att precis så där låter lillbrorsorna när de jagar varandra genom hela lägenheten. Ibland brukar faktiskt jag vara med och jaga dem, det är ganska kul.
    *nosbuffar*

    SvaraRadera
  10. Men, brukar matte gå i sömnen? Eller vad gjorde hon uppe den tiden? Tvåbeningar brukar ju sova då. Och ni hade ju allt under 300-procentig kontroll!

    SvaraRadera
  11. *garvar*
    Tycker mig känna igen det där liksom ?!?!
    hihi

    SvaraRadera