lördag 16 juli 2011

Sprittande morrhår

Äntligen!
Vår kompis Simba har berättat om den goda rökta räkosten, som så mystiskt försvinner mitt framför nosen på honom. Sedan vi läste detta, har vi varit så sugna på att provsmaka räkosten. Matte har därför tittat efter den i affärer. Den fanns inte i vår vanliga, närmsta butik, men idag var matte på ICA Maxi och där fanns den.


 Den omjamade räkosten.

Matte snirklade upp en liten smakbit på våra speciella tallrikar, med betoning på liten. Ni ser väl att tallriken är mycket större än så?

Okej. Nu har du skrivit O. Kan du inte ringla dit ett S och ett T också?

Fast bättre en liten smakbit än ingen alls, förstås. Nu var vi riktigt sugna och stod på golvet nedanför och sjöng otåliga sånger för matte så att hon skulle rappa på lite grann. Utom lillmissen förstås. Han tog sats och skuttade upp på köksbänken och höll på att landa i räkostklicken. Tro inte att han fick smaka för det. Matte lyfte snabbt ned honom igen. Så satte hon äntligen ned tallrikarna på golvet, så att vi fick nosa och försiktigt slicka i oss.

Rasmus: *slick* Inte dumt alls, faktiskt. Riktigt mumsigt!


Det dröjde bara en liten stund innan tallrikarna var alldeles nydiskade och fina. Den rökta räkosten var så god så att det spritter i morrhåren. Här kommer Rasmus recension av gottiset:Att filmen hoppar litegrann beror på att Findus stod och nosbuffade matte på armen. Han var gossugen efter godiset. Fast det blev nog filmsnutten bara bättre av?

17 kommentarer:

 1. DEN recensionen känner vi igen, vår matte skrev om den rökta räkosten i sin gamla blogg för jättelänge sen och vi gav den också högsta betyg... fast vår matte brukar köpa den i ask och inte i tub. Tuber för henne är fortfarande lite av överkurs, för man måste ha 2 händer om man inte vill (och det vill inte matte) klämma mitt på tuben för att få ut osten snyggt.

  Kul att ni också gillar den, grabbar! Tack för den fina filmen!

  =^.^=

  Kram å Nosbuffar

  SvaraRadera
 2. Oj vilken bra recension. Jag tror nog att jag får sparka iväg husse till affären igen och handla lite efter en sån expertrecension.

  SvaraRadera
 3. Ja ja jamade ju de, de e så jettegodig den osten! Föstår att Rasmusen inte ville missa en endaste klick som hamnat bland morrisarna!

  Jettebra recension Rasmus!

  Nosgos

  SvaraRadera
 4. Snacka om att kvittermissen gillar rökt räkost!! Så noga slickade har nog aldrig de där morrisarna varit!!

  Vi har tassat ner rökt räkost på inköpslistan nu. Vi har prövat vanlig räkost och den var bläää. Men eftersom Kajsa gillar räkor (*spott och fräs från Maurice) och rökta skinkor och kallikoner, så kanske hon gillar den rökta räkosten också!
  nosgos å allt det bästaste
  M&K

  SvaraRadera
 5. Visst ser man hur god den här speciella Räkosten är på Rasmus recention !!!
  Har tassat ner Räkost på matte o husses inköpslista :)

  SvaraRadera
 6. Ica MAxi borde belöna er med minst en årsförbrukning av räkosten efter er professionella provsmakning.

  SvaraRadera
 7. Jamars bra reention du hade Rasmus,
  Vi ska jama med matte att hon köper sådan till oss nästa gång hon ska ner och handla. Ser ju jamars gåt ut det däringa, mjau

  Tass tass

  SvaraRadera
 8. Jamarn's va gottit/Jam & Kram från oss!!!

  SvaraRadera
 9. Ska genast skicka ut matte och inhandla rökt räkost till mig. Skorpan bryr sig inte om mat så mycket men det gör inget för då blir det mer till oss.

  SvaraRadera
 10. nämen så mysigt <3 hoppas ni får en underbar söndag <3

  SvaraRadera
 11. Mjau, det här är jamartamej en tassension som alstrar både vattnande munnar och sprittande morrhår! Och bäst av allt är att matte plötsligt mindes att hon har en räkosttub liggande i kylskåpet! Tack grabbar, ni har gjort denna dag till en av mina lyckligaste på länge :-)
  Tassklappar

  SvaraRadera
 12. Mjau missevänner!
  Vi håller på att jama med våra kompisar om dom vill utmana oss i ett bollspel på våran blogg, *FNISS* Ingen tävlan eller så, bara en kul grej, mjau
  Vill ni oxå vara med?
  Länken finns på våran blogg
  så testa bollspelet.
  Blir jamars olika färger varje gång.

  Tass tass

  SvaraRadera
 13. Mycket tydlig och objektiv retention!
  Nu blev vi med sugna och ska tjata på husse.

  SvaraRadera
 14. Tjenare!
  Måste erkänna att husmor varit dålig på att läsa eran blogg för oss det sista men nu har vi kommit i kapp.
  Det regnar (hela tiden) och vi ligger i soffan och har högläsning.
  Astrid har hamnat i puberteten (för tidig enl. husmor - jag skiter i vilket - det är jobbigt iallafall) och ska träffa veterinären nästa vecka. Hon ska gå samma bana som jag. Funderar lite på om det blir samma för henne som för mig - jag är ju konsult numer...??? Återkommer i ämnet.
  Väldans vad räkost ni fick då! Ni måste blitt proppmätta.
  Här hemma har vi små kycklingar men jag visste redan från början att det inte var någon idé att försöka få sig en smakbit. Hönmammorna + en moster är riktigt elaka men det visste ju inte Astrid så nu vet hon hur det känns att bli hackad av en hönsnäbb i rumpan.

  SvaraRadera
 15. Ni har en otroligt fin header. Jättefina bilder. :) /Tass - Katterna på Katthemmet Kompis

  SvaraRadera
 16. @Katterna på Katthemmet Kompis - tack, vi tycker också att den är jättefin. Fast vi kan inte riktigt ta åt oss äran för den. Det är http://skatternas.blogg.se/ som har knåpat ihop tre olika foton till vår header. Kurr och burr.

  SvaraRadera
 17. Räkt rökost? Men husse skriv rätt på inköpslistan nu så att vi också kan få smaka! NosPuss Wikki

  SvaraRadera